Incaltaminte de protectie o numim, si are unul dintre cele mai importante beneficii. Privind si partea mai putin buna, există două categorii majore de leziuni la picioare legate de locul de muncă. 

Prima categorie include vătămări ale picioarelor din entorse și răniri. Al doilea grup de leziuni include cele care rezultă din alunecări. Alunecările și căderile nu duc întotdeauna la un prejudiciu al piciorului. Încălțăminte și protecție, protecția picioarelor. Lipsa de atenție la protecția piciorului joacă un rol important în apariția lor.

Sarcina fundamentală a activităților de Securitate și Sănătate în MuncăJudețul Harghita( SSM Harghita) este de a reduce la minimum probabilitatea accidentării sau îmbolnăvirii lucrătorilor și concomitent crearea confortului în activitatea de muncă.

Protecție

Aceste două categorii de leziuni ale piciorului, totuși, nu epuizează întreaga gamă de probleme ale picioarelor la locul de muncă. 

Deși acestea nu pot fi considerate accidente de muncă în cele mai stricte sensuri, ele pot avea consecințe grave asupra sănătății și siguranței la locul de muncă. 

Ele cauzează disconfort, durere și oboseală. Oboseala stabilește lucrătorul pentru alte leziuni care afectează mușchii și articulațiile.

De asemenea, un lucrător care este obosit și suferind de durere este mai puțin atent și este mai probabil să acționeze nesigur. Va rezulta un accident sau un incident de orice fel. Echipamentele de protecție au un rol foarte important pentru siguranța lucrătorilor.

Cum contribuie poziția de lucru la problema piciorului?

Problemele obișnuite ale piciorului se produc atât in interior cat și în afara locului de muncă. Anumiți factori legați de muncă pot duce vatamarea membrelor.

În special la posturi care necesită perioade lungi de staționare. Deoarece piciorul uman este conceput pentru mobilitate. Daca vorbim despre Sanatate si Securitate in munca, scopul este de a asigura conditii optime in desfasurarea procesului de lucru. Menținerea unei poziții în poziție verticală este extrem de obositoare. 

În picioare de ore, zi după zi, nu numai că antrenează picioarele muncitorului, dar poate provoca și daune permanente. Permanența  poate provoca îmbolnăvirea articulațiilor oaselor picioarelor  și poate provoca inflamații.