Purtarea de EIP previne accidentele
Purtarea de EIP previne accidentele

Purtarea de EIP, sub forma mănușilor de lucru, face ca tăieturile, înțepăturile, arsurile și leziunile prin abraziune să poată fi prevenite. La fel și utilizarea pantofilor care oferă niveluri diferite de protecție.

Pe vreme nefavorabilă, cum ar fi ploaie sau zăpadă, lucrătorii care poartă veste de mare vizibilitate sunt mai vizibili, iar fixarea de un obiect staționar cu hamul de siguranță, asigură utilizatorul că nu va cădea la pământ.

Purtarea de EIP pentru protecția picioarelor

Fiecare componentă a echipamentului de protecție a picioarelor, a cizmei, este esențială în prevenirea accidentelor la locul de muncă. Purtarea de EIP sub forma jambierelor se face tot pentru protecția picioarelor.

Jambierele protejează picioarele de pericolele legate de căldură, cum ar fi metalul topit sau scânteile de sudură. Îndepărtarea rapidă a jambierelor este posibilă prin clemele de siguranță.

Totul este încorporat, de la potrivirea adecvată pentru confort și stabilitate, la preferințele individuale, până la materialul și designul tălpii exterioare, pentru a oferi un suport bun pentru glezne pentru echilibru:

-ghete înalte;

-sistem de șireturi;

-guler amortizant.

  • Opțiunile de protecție pentru picioare includ cizme sau pantofi cu degete de siguranță care protejează împotriva amenințărilor precum căderea, strivirea sau rostogolirea.
  • Pentru lucrări cu beton și în locurile în care inundațiile sunt o problemă, se poartă încălțăminte de cauciuc.
  • Pentru unele departamente, pantofii anti-alunecare sunt esențiali și ar trebui să fie purtați în locații unde este cel mai probabil să existe riscul de alunecări și căderi pe podele umede.

Manusi Spuma Nitril CT HR

Nevoia echipării cu îmbrăcăminte de mare vizibilitate

Pentru a se asigura că purtătorul este vizibil clar în toate circumstanțele de iluminare, vestele de siguranță sunt compuse din materiale reflectorizante și fluorescente.

Lucrătorii din construcții pot beneficia de veste de înaltă vizibilitate într-o varietate de moduri, iar siguranța este unul dintre motivele pentru purtarea de EIP.

Lucrătorii industriali, personalul de primă intervenție și profesioniștii în salvare sunt mai eficienți datorită creșterii vizibilității lor unul față de celălalt și față de publicul larg în timpul situațiilor de urgență.

  • Benzile reflectorizante adăugate vestei după coasere sau ștanțare la cald, pentru protecția personală, reprezintă distincția majoră între o vestă reflectorizantă și o vestă standard.

Datorită refracției mari a stratului de sticlă, atunci când un fascicul de lumină este concentrat pe stratul de reflexie de suprafață al mărgelei, stratul reflectorizant returnează lumina de-a lungul direcției incidentului.

  • Începând cu aspectul lor, vestele de siguranță prezintă diverse avantaje. Deoarece sunt compuse din plasă, este posibil să nu adauge atât de multă greutate corpului.

Designul și culoarea de înaltă vizibilitate ale vestei sunt, de asemenea, destul de avantajoase. Purtarea EIP sub forma vestelor se face doar din acest motiv.

Centura de siguranță protejează împotriva căderii de la înălțime

Când se lucrează la înălțime, purtarea de EIP, cum ar fi hamurile de siguranță, sunt folosite pentru a prinde și reține lucrătorii în cazul în care cad.

Unul dintre cele mai frecvente moduri prin care oamenii se rănesc la locul de muncă este căderea de la înălțime, de aceea este esențial să fiți pregătiți pentru a lucra la înălțime.

Un ham de siguranță nu numai că mărește protecția purtătorului, dar permite și operarea cu mâinile libere a echipamentului cu care acesta lucrează.

Oricine lucrează în construcții trebuie să aibă acest echipament util!

Mănușile de muncă protejează împotriva leziunilor profesionale

Pentru a proteja membrele, se folosesc frecvent apărătoare pentru brațe și mănuși medicale. Mănușile de lucru sunt uneori cunoscute ca mănuși de siguranță. Dar ceea ce important este alegerea tipului corect de mănuși.

Purtarea de EIP protejează lucrătorii de a suferi o rănire la mâini sau de a intra în contact cu substanțe periculoase direct prin piele.

Câteva exemple de mănuși de lucru sunt:

  • Mănușile de lucru pentru siguranță industrială;
  • Mănușile de cauciuc pentru manipularea substanțelor chimice;
  • Mănușile Kevlar pentru rezistență la construcții și abraziune.

Acestea sunt doar câteva dintre leziunile profesionale pe termen scurt și lung care pot fi evitate prin purtarea de EIP adecvat.

Pentru a achiziționa aceste echipamente de protecție împreună cu sfaturi pentru utilizarea lor este suficient să contactați unul dintre consilierii companiei noastre.

Profitați chiar astăzi de oferta de servicii de securitate și sănătate în muncă, accesând pagina de contact a firmei noastre SSM!