Contează modul în care este construita incălțămintea de protectie?

Toată lumea știe vechiul mesaj „Utilizați instrumentul potrivit pentru slujba potrivită”. Pare destul de ușor. Dar ce este vorba despre încălțăminte de siguranță?

Cizmele și încălțămintea de protecție

Cizmele și încălțămintea de protecție sunt esențiale pentru a ajuta bazele pentru o zi mai sigură la locul de muncă. Derapajele, călătoriile și căderile constituie marea majoritate a accidentelor generale din industrie.

Cele trei metode principale de construcție de încălțăminte sunt: cimentul, fixarea directă și sudarea. Fiecare oferă o serie de beneficii construite pentru utilizări finale specifice.

Unul dintre cele mai frecvente lucruri pe care le intalnim, este alegerea încălțămintei de siguranță care nu este cea mai optimă alegere pentru mediul de muncă.

Care este rezultatul? Asadar, o incaltaminte de siguranță care nu are performanță, oboseste piciorul, provoaca dureri de spate și alte probleme care pot face ca ziua de muncă să pară mult mai lungă. Protectia muncii recomanda incaltaminte de protectie care sa mareasca confortul lucratorilor..

Lucrul pe ciment oferă cea mai ușoară greutate dintre cele trei construcții și este, de asemenea, cea mai flexibilă.

Prin sanatate si securitate in munca (S.S.M.),  incaltamintea de protectie joaca un rol foarte important, de aceea rezultatele trebuie sa fie de inalta calitate.

  • Medii ideale: Medii cu suprafețe plane, precum linii de asamblare, locuri de muncă de fabricație, depozite și aplicații pentru acoperișuri și servicii, precum și locuri de muncă în care majoritatea timpului este petrecut în picioare sau în genunchi.
  • Pro: Extrem de flexibil, ușor și de obicei un punct de preț mai mic pentru cel care îl poartă. Această construcție oferă, de asemenea, capacitatea de a simți pământul sau suprafața de lucru de sub picior pentru a fi sigur de picioare cu fiecare mișcare.
  • Contra: Nu este construit pentru medii extreme. Cimentul se poate dezlipi sau delamina în condiții de muncă caustice sau abrazive, iar purtătorul poate prezenta oboseală extremă a piciorului dacă este purtat pe suprafețe neuniforme și stâncoase.

Construcția cu atașare directă

Construcția cu atașare directă oferă un confort flexibil chiar din cutie, deoarece talpa este contopită direct la fibrele de sus pentru a produce o legătură dura, fără sudură.

  • Medii ideale: suprafețe de lucru neuniforme sau plate, cum ar fi șantierele, fabricația, transportul și transportul. Mediile (interioare și exterioare) unde stai, mersul și mișcarea este o constantă.
  • Pro: oferă mai mult controlul torsiunii decât o construcție în stilul cimentului, contribuind la reducerea oboselii picioarelor și a piciorului, dar nu este la fel de grea sau rigidă ca un bocanci sudat. Oferă pernă extremă și confort pentru munca de toată ziua.
  • Contra: În mod obișnuit mai puțin flexibil decât încălțămintea cimentată și tinde să fie un punct de preț mai mare datorită metodei de construcție.

Construcția de suduri Goodyear este cea mai veche construcție cu cea mai mare forță de muncă și cea mai rezistentă dintre cele trei opțiuni. Aceasta implică mai mulți pași pentru fixarea tălpii.

  • Medii ideale: Locații cu terenuri stâncoase sau neuniforme, cum ar fi căi ferate, construcții de clădiri, compensarea terenurilor, etc .; și în industriile în care este necesară o muncă repetată a scării. Suprafețe de lucru inedite sau medii cu elemente minerale sau caustice, cum ar fi petrol și gaze, agricultură și substanțe chimice, precum și medii extrem de abrazive.
  • Pro: Această construcție testată în timp este cea mai durabilă, oferind un control mai bun al torsiunii și stabilitate pe suprafețele de lucru neuniforme și stâncoase, reducând drastic oboseala în picioare, picioare și partea inferioară a spatelui.nConstrucția sudată este, de asemenea, capabilă să manipuleze medii de lucru mai acide, caustice sau severe, unde substanțele chimice ar putea eroda și delamina straturile exterioare legate sau cimentate. Produsele sudate pot fi rezolvate de un pachet.
  • Contra: Produsele sudate Goodyear sunt în mod obișnuit, mai grele și oferă perne și suport mai puțin, în plus, acestea tind să fie cea mai scumpă opțiune de încălțăminte de pe piață.

 

Pentru mai multe informatii contactati-ne acum!