Alunecările, prăbușirile și căderile
Alunecările, prăbușirile și căderile

Alunecările, prăbușirile și căderile angajaților în bucătăriile restaurantelor sunt cauze ale unor accidente de muncă, fără cazuri de deces, care au necesitat mai mult timp liber pentru refacerea și recuperarea lor. Majoritatea căderilor au loc pe suprafețe plane.

Căderile și rănile pot rezulta din pierderea tracțiunii dintre un pantof și suprafața de mers sau din contactul cu un obiect staționar sau în mișcare. Majoritatea acestor incidente, dacă nu toate, sunt evitabile.

Alunecările, prăbușirile și căderile în bucătării au diferite cauze

Conform evaluărilor riscurilor efectuate de inspectorii RSGE, cele mai frecvente motive pentru alunecările, prăbușirile și căderile angajaților înregistrate, inclusiv cele care au loc în bucătăriile restaurantelor, au următoarele cauze:

-podele uleioase, umede sau doar tratate cu ceară;

-deversări care implică lichide și substanțe alimentare;

-încălțăminte lipicioasă, alunecoasă sau plină de noroi;

-prezența de linii sau cabluri electrice;

-ploaie, grindină, zăpadă, gheață sau umiditate legată de îngheț;

-suprafețe neuniforme sau lipsite de gresie;

-covoare neasigurate;

-iluminare necorespunzătoare.
Manusi Spuma Nitril CT HR

Tehnici simple de prevenire pentru alunecările, prăbușirile și căderile angajaților

Cu o întreținere adecvată, puteți opri alunecările, prăbușirile și căderile în unitatea dumneavoastră. În caz contrar, există o șansă mai mare ca accidentele angajaților să conducă la absență de la locul de muncă.

De asemenea, crește probabilitatea de a plăti prime de asigurare mai mari, de a primi amenzi SSM de reglementare și de a vă confrunta cu consecințele legale.

Prin adoptarea următoarelor acțiuni, pot fi evitate accidentele provocate de alunecările, prăbușirile și căderile angajaților:

  • Curățați imediat scurgerile

Angajații și vizitatorii sunt expuși riscului de alunecările, prăbușirile și căderile pe podelele umede din toalete, zonele de preparare a alimentelor și alte zone pe unde oamenii se plimbă.

Când există o scurgere sau o altă podea umedă, utilizați mopuri din microfibră pentru a reduce riscul. Probabilitatea ca cineva să intre în contact neintenționat cu o suprafață umedă și să alunece crește cu cât amânați mai mult să eliminați pericolul.

  • Indicați zonele umede

Atunci când pericolul nu poate fi îndepărtat imediat, un semn „Podeaua umedă” avertizează clar că ceva nu este în regulă. De exemplu, o podea proaspăt curățată va necesita ceva timp pentru a se usca.

Majoritatea oamenilor văd această indicație ca pe o modalitate de a evita un pericol de care sunt conștienți cum ar fi alunecările, prăbușirile și căderile în zonele umede.

  • Creați un program de curățare

Toată lumea va fi conștientă de ceea ce trebuie făcut, de către cine și când, cu puțină gândire anticipată. Configurarea unui program de curățenie vă poate ajuta să evitați acumularea de substanțe lipicioase.

Acest lucru este crucial în special dacă bucătăria este folosită frecvent, cum este în cazul restaurantelor.

  • Asigurați-vă că bucătăria este bine luminată

Când locurile de muncă sunt bine iluminate, leziunile provocate de alunecările, prăbușirile și căderile angajaților sunt reduse. Acest lucru permite lucrătorilor să vadă și să evite pericolele de alunecare.

Asigurați-vă că întrerupătoarele de lumină sunt, de asemenea, ușor vizibile și accesibile. Asigurați-vă că toate cablurile, comutatoarele și corpurile de iluminat sunt în stare bună și înlocuiți-le pe cele care nu sunt.

  • Efectuați inspecții regulate ale pericolelor de împiedicare

Programul de întreținere trebuie să includă inspecții care iau în considerare:

-suprafețele umede sau alunecoase;

-sursele de umiditate (cum ar fi scurgerile sau apa aruncată pe jos);

-problemele de iluminare;

-sursele potențiale de scurgere;

-tipurile de pantofi pe care îi poartă personalul la locul de muncă.

În plus, trebuie luate în considerare tipul și starea suprafețelor de pardoseală pentru a evita alunecările, prăbușirile și căderile la locul de muncă.

  • Asigurați-vă că nu există podele accidentate sau crăpate

Alunecările, prăbușirile și căderile care provoacă răni sunt cauzate frecvent de podele neuniforme, componente deteriorate ale podelei și modificări ale suprafețelor de mers.

De îndată ce sunt descoperite probleme, remediați, schimbați sau acoperiți podeaua, după cum este necesar. Lucrătorii care circulă prin aceste zone sunt mai bine protejați.

  • Solicitați angajaților să poarte încălțăminte anti-alunecare

Suprafețele alunecoase și șireturile uzate pot provoca rapid o cădere. Angajații trebuie să poarte încălțăminte care li se potrivește și care este antiderapantă pentru suprafețele din bucătărie. În plus, vă veți simți mai confortabil și mai puțin obosit.

  • Așezați covorașe antiderapante în zonele din apropierea deversărilor comune sau a apei

Cea mai rapidă și mai puțin costisitoare abordare de a schimba o suprafață pentru a opri alunecările, prăbușirile și căderile este instalarea unui covoraș rezistent la alunecare.

Pentru a permite scurgerea apei, anumite covoare încorporează modele cu flux. Altele au zone sau suprafețe spiralate care sunt rezistente la ulei și grăsime pentru a reduce oboseala și durerea.

Cele mai bune echipamente de protecție împiedică alunecările, prăbușirile și căderile angajaților

Colaborarea cu un furnizor de top de produse de curățare, covorașe antiderapante și uniforme de restaurant este o măsură de siguranță pentru a evita alunecările, prăbușirile și căderile angajaților în bucătăriile restaurantelor.

Deoarece oferim cele mai bune echipamente de protecție, misiunea echipei RSGE este să pună un accent puternic pe securitate, sănătate și curățenie la locurile de muncă.

Alegeți colaborarea cu firma noastră pentru orice tip de serviciu în domeniul protecției muncitorilor și a locurilor de muncă!