Pericole comune
Pericole comune

Pericole comune în materie de siguranță la locul de muncă sunt cercetate de Consiliul Național de Siguranță care are o echipă de consultanți care călătoresc în țară pentru a vizita lucrări și a efectua comunicarea riscurilor SSM Gorj.

Dar indiferent de locul în care este membru al fiecărei echipe, șansele sunt bune ca el sau ea să observe una sau mai multe dintre cele patru pericole comune de siguranță.

Pericole comune sunt cercetate de echipa SSM Gorj

Consultanții identifică pentru Securitate + Sănătate orice pericole comune la locul de muncă pe care le văd mereu și repede. 

Sarcina fundamentală a activităților de Securitate și Sănătate în Muncă, Județul Gorj (SSM Gorj) este de a reduce la minimum probabilitatea accidentării sau îmbolnăvirii lucrătorilor și concomitent crearea confortului în activitatea de muncă.

Manusi Spuma Nitril CT HR

1.Lucrul la înălțime

Nu ar trebui să fie o surpriză faptul că întâlnesc frecvent pericole comune asociate cu lucrul la înălțime.

Datele Biroului de Statistică a Muncii arată că, până în 2014, cotele la un nivel inferior reprezintă 14% din totalul deceselor, iar standardele legate de schele și scări sunt în mod regulat printre încălcările cele mai frecvent menționate.

Pericole comune asociate cu lucrul la înălțime pot proveni dintr-o lipsă de înțelegere.

In protectia muncii, angajatorii ar putea să nu știe că trebuie să asigure protecția împotriva căderii sau dispozitivul de protecție împotriva căderii nu poate fi purtat corespunzător sau nu este cuplat la nimic.

Unii angajatori nu au nici măcar o procedură scrisă sau o procedură de protecție împotriva căderilor.

2.Cabluri electrice – Cabluri de extensie

Locatoarele de blocare nu sunt singurele pericole electrice. Multe pericole cauzate de electricitate sunt legate de utilizarea necorespunzătoare a cablurilor prelungitoare.

Adesea folosind mai multe cabluri de prelungire sau benzi de putere pentru un dispozitiv. În majoritatea celorlalte aspecte, angajatorul este conștient de siguranța cablurilor de prelungire folosite, iar instalația este foarte rezistenta.

Cu toate că aceste cabluri de prelungire pot fi utile pentru alimentarea temporară a energiei pentru anumite operații, cuvântul cheie este „temporar”. Când un cablu este utilizat timp de mai multe săptămâni sau luni, aceasta deschide ușa pentru o încălcare.

3.Stivuitoare

Care este cauza principală a pericolelor legate de stivuitoare la locul de muncă?

Comenzile rapide includ conducerea cu o sarcină prea mare sau o conducere distrasă. Evaluarea riscului, rezultatul final poate fi lovirea unui suport, deteriorarea unui perete sau a unui produs sau chiar rănirea unui coleg.

4.Blocare / etichetare

Procedurile adecvate de blocare / etichetare pot ajuta la prevenirea vătămărilor grave, dar numai dacă sunt respectate aceste proceduri.

Cateva exemple:

  • Un angajat se poate întoarce acasă pentru a doua zi cu încuietoarea lui, iar următorul lucrător în serviciu taie încuietoarea ;
  • Lucrătorii pot folosi pur și simplu o etichetă pe echipamente mai vechi ;
  • În loc de a instala un lanț pentru a bloca o supapă în loc, un fir care poate fi ușor de tăiat poate fi utilizat ;
  • echipamentul defect poate duce la eșecuri. Lucrătorul atins de un cablu viu, neizolat sau deteriorat poate duce la o ardere de gradul trei;

Încălcarea procedurilor de blocare / etichetare deseori se reduce la doua motive:

  • O grabă pentru a termina lucrarea;
  • Nu este familiarizat cu echipamentul.

Profitați de oferta de echipamente de protecție a muncii actualizată permanent de specialiștii SSM Gorj!