Protecția capului si a feței
Protecția capului si a feței

Protecția capului si a feței este încă una dintre cele mai frecvente cauze ale rănilor fatale în accidente. Alegerea protecției corecte a capului și apoi folosirea corectă a acestuia nu este atât de dificilă și vă va proteja atât sănătatea cât și portofelul.În orice mediu de lucru, condițiile reale de muncă conduc la accidentare sau îmbolnăvire a lucrătorilor, de acea prin SSM Prahova putem diminua efectul prin protecția capului si a feței.

Protecția capului și a feței este subiectul discutat în articolul de mai jos!

De exemplu:

  • De ce este importantă protecția capului?
  • Standardele de protecție a capului;
  • Accidente de construcții;
  • Pentru a vă proteja împotriva rănirii purtați pălăria potrivită;

Într-o perioadă de dezvoltare tehnologică rapidă, este ușor să uiți că ai un calculator portabil foarte puternic cu tine tot timpul – creierul tău.

De ce este importantă protecția capului?

Protecția capului si a feței este considerată protecția împotriva rănirii la impact și a unor leziuni la arsuri. Protejează în general zona scalpului și, uneori, maxilarul. În general, fața nu este inclusă, cu excepția unor căști de protectie.
Manusi Spuma Nitril CT HR

Protejarea ochilor si a feței

Ochelarii de protecție sunt destinați să protejeze ochii purtătorului împotriva pericolelor de impact, cum ar fi fragmente zburătoare, obiecte, chipsuri mari și particule.

Lucrătorilor li se cere să folosească ochelari de protecție pentru ochi cu scuturi laterale atunci când există pericol din cauza obiectelor zburătoare. Ochelarii de protecție din oțel nu sunt acceptabili pentru protecția capului si a feței pentru pericolele de impact.

Ramele de ochelari de protecție sunt construite din metal  și pot fi echipate cu lentile rezistive corective sau plano. Scuturile laterale pot fi încorporate în ramele de ochelari de siguranță atunci când este necesar.

Când sunt purtate singure, scuturile pentru fețe nu protejează angajații de pericolele de impact. Protectia muncii respecta aceste datorii pentru oamenii care lucreaza in constructii.

Ferestrele de protecție a feței sunt făcute cu diferite materiale transparente și în diferite grade sau niveluri de grosime.

Aceste niveluri ar trebui să corespundă unor sarcini specifice. Dispozitivele pentru ferestre și dispozitivele pentru acoperirea capului sunt disponibile în diverse combinații pentru a permite lucrătorului să aleagă echipamentul adecvat.

Protejarea ochilor si a feței

Leziuni la nivelul capului

Leziunile la nivelul capului pot fi foarte complicate – unele sunt evidente atunci când se produce accidentul.

O rănire a capului implică diferite tipuri de deteriorare a craniului și a conținutului acestuia. Acest lucru poate include, de asemenea, leziuni la nivelul gâtului.

Diferite tipuri de rănire a capului se întâmplă adesea într-un singur accident.

Puneți foarte simplu, creierul nu umple craniul – în loc să fie fixat ferm în loc, acesta „plutește” în interiorul craniului.

Evident, dacă craniul este rupt, atunci creierul poate fi deteriorat prin contact direct – o rănire a capului deschis.

Dar creierul poate fi deteriorat și fără contact direct dacă atinge interiorul craniului sau este răsucit pe partea superioară a măduvei spinării – o rănire a capului închis.

De exemplu, într-un accident de mașină gravă, poate fi afectat creierul de a fi agitat împotriva craniului, precum și rănile gâtului.

Cercetările medicale au furnizat o mulțime de informații utile cu privire la tipurile de leziuni ale capului care apar în accidente și la modul în care sunt cauzate aceste leziuni.

Cu toate acestea, deoarece leziunile capului pot fi atât de complicate, mecanismele exacte de protecția capului si a feței care cauzează aceste leziuni nu sunt încă înțelese clar.

Obiectivele generale ale protecției capului sunt foarte simple:

  • Reducerea nivelul forței / accelerației de pe cap la un nivel „acceptabil” ;
  • Prevenirea tăierea obiectelor sau penetrarea capului ;

Risc

Protecția capului si a feței nu poate fi optimă dacă o cărămidă „picură”de la etajul al doilea și lovește un muncitor care poartă o cască de protecție industrială.

Dacă cărămida cântărește 1 kg și scade cu 5 m înaintea impactului, atunci are o energie de aproximativ 50 J.

Standardul cămășii folosește un impact de 50 J pentru absorbția șocurilor, deci casca trebuie să protejeze muncitorul de nu mai rău decât contuzia și vânătăi – destinate prejudiciului acceptabil.

Înlocuiți cărămida cu un palet de 50 de cărămizi care coboară din aceeași înălțime. Energia de impact este acum de aproximativ 2500 J.

Pentru măsuri de protecția capului si a feței, diagnosticare și management al bolilor profesionale și al accidentelor de muncă apelați la medicii de medicina muncii ai RSGE!