incaltaminte de protectie
incaltaminte de protectie

Prevenim accidente purtand incaltaminte de protectie!

Potentialele pericole care pot duce la ranirea picioarelor includ obiecte care se pot cadea sau rostogoli, materiale de strivire sau penetrare, substante fierbinti, corozive sau otravitoare, pericole electrice, electricitate statica sau suprafete alunecoase.

Pentru a preveni accidentele la locul de munca trebuie sa purtam incaltaminte de protectie care face parte din Echipamentul Individual de Protectie (EIP). Contactati-ne acum pentru a achizitiona incaltaminte de protectie sau pentru o oferta rapida SSM.

Incaltamintea de protectie a picioarelor este diferita si protejeaza in moduri diferite. Verificati etichetarea produsului sau consultati producatorul pentru a va asigura ca incaltamintea va proteja utilizatorul de pericolele cu care se confrunta.

Incaltamintea de protectie

Incaltamintea de protectie si cizmele pot fi fabricate din piele, cauciuc, cauciuc sintetic sau plastic si prin coasere, vulcanizare sau turnare.

Deoarece degetele de la picioare sunt cele mai vulnerabile la ranile cauzate de impact, un capac din otel de la picior este o caracteristica esentiala a incaltamintei de protectie ori de cate ori exista astfel de pericole.

Pentru confort, capacul degetelor trebuie sa fie destul de subtire si usor. Aceste sepci de siguranta pot fi incorporate in mai multe tipuri de cizme si incaltaminte de protectie. In unele situatii in care obiectele care se rastoarna sau cad prezinta un risc deosebit, garzile metalice pot fi montate peste pantofii de protectie.

In trecut, „siguranta si durabilitatea” erau singurele considerente. Acum, confortul muncitorilor a fost, de asemenea, luat in considerare, astfel incat usurinta, confortul si chiar atractivitatea in pantofii de protectie sunt calitatile cautate.

Cizmele de cauciuc

Cizmele din cauciuc sintetic ofera o protectie utila impotriva ranilor chimice: materialul ar trebui sa prezinte nu mai mult de 10% reducere a rezistentei la intindere sau alungire dupa imersie intr-o solutie de acid clorhidric 20% timp de 48 de ore la temperatura camerei.

Talpile din cauciuc sau sintetic cu diferite modele de sablon sunt utilizate pentru a minimiza sau a preveni riscul de alunecare: acest lucru este important in special atunci cand pardoselile sunt susceptibile de a fi umede sau alunecoase.

Materialul talpii pare sa aiba o importanta mai mare decat modelul benzii de rulare si ar trebui sa aiba un coeficient ridicat de frecare. Talpile rezistente la punctie sunt necesare in locuri precum santierele de constructii.

Protectia picioarelor include:

  • Pantofii sau cizmele de protectie ofera siguranta impotriva pericolului de cadere, strivire sau rulare. Incaltamintea trebuie sa indeplineasca standardele minime de compresie si de impact astfel incat lucratorii sa fie feriti de pericole.
  • Unii pantofi de siguranta pot fi conceputi astfel incat sa fie conductivi din punct de vedere electric pentru a preveni acumularea de electricitate statica in zone cu potential de atmosfera exploziva sau neconductive pentru a proteja lucratorii de pericolele la locul de munca.
  • Suprafetele de cauciuc sunt folosite pentru lucrarile din beton si zonele in care inundatiile reprezinta o preocupare.

Legile privind sanatatea si siguranta impun purtarea incaltamintei de protectie numai acolo unde exista riscul de ranire. Nu este neobisnuit ca angajatorii sa adopte politici care necesita purtarea incaltamintei de siguranta in orice moment, cand si unde exista riscul ca oamenii sa nu schimbe incaltamintea EIP in timpul zilei.

Recomandam angajatorilor si angajatilor sa discute despre ceea ce este cu adevarat necesar in acest caz. Poate ca riscurile sunt de asa natura incat incaltamintea sensibila este o alternativa mai buna decat necesitatea de a purta incaltaminte de protectie EIP completa in timpul unei schimbari complete de 8 ore.

In calitate de angajator este responsabilitatea dumneavoastra sa aveti grija de angajati pentru a le oferi un mediu de lucru sigur

Daca in timpul unei evaluari a riscurilor, identificati un risc potential care ar putea provoca vatamari sau vatamari angajatorului, in special picioarelor acestora, iar acest risc nu poate fi controlat prin alte mijloace, atunci aceasta incaltaminte de protectie ar trebui sa fie furnizata gratuit.

Daca personalul dumneavoastra este obligat sa lucreze in exterior, atunci incaltamintea adecvata este esentiala. Cu ghetele de siguranta potrivite, personalul dumneavoastra va fi pregatit pentru a lucra pe toate tipurile de vreme, indiferent daca este vorba de ploi abundente sau temperaturi inghetate.

Incaltamintea necorespunzatoare la temperaturi scazute poate fi foarte periculoasa si poate provoca chiar degeraturi daca personalul dumneavoastra este expus la temperaturi scazute pentru perioade lungi de timp.