Nutritia angajatilor si cum ii afecteaza la locul de munca este subiectul dezbatut astazi.
Cat de importanta este nutritia angajatilor si cum ii afecteaza la locul de munca? Ce rol are nutritia in viata unui angajat si cum ii influenteaza performanta la locul de munca?
Ce inseamna o nutritie echilibrata
Cu exceptia cazului in care esti un atlet de elita care se antreneaza pentru gloria olimpica, este posibil sa nu observi ca alimentatia ta are o influenta majora asupra performantei tale la locul de munca.
Sigur, stim ca acele gogosi la pauza nu sunt foarte bune pentru obiectivele noastre de scadere in greutate, dar, in acelasi timp, nu exista exact o multime de optiuni de mancare sanatoasa la majoritatea locurilor de munca din tara – si, uneori, tu pur si simplu tanjeste ceva rapid, ieftin si usor de mancat intr-un program.
Care sunt nevoile angajatilor in pauza de masa
Cantinele slab aprovizionate si automatele sunt de obicei singurele optiuni de mancare „la fata locului” pe care le au multi lucratori.
In vietile noastre pline de viteza si agitate, nu ar trebui sa fie surprinzator faptul ca jumatate dintre lucratorii din America sustin ca nu pot face o pauza completa de pranz. Alternativa, prea des, este o bomboana si o punga de chipsuri mancate in graba in timp ce lucram la pranz.
In acest scurt articol, vom arunca o privire la motivul pentru care afacerea dvs. ar trebui sa ia in considerare incorporarea unui program corporativ de nutritie de wellness.
Mai exact, vom explica de ce programele de nutritie a angajatilor pot economisi bani companiei dvs. prin imbunatatirea nivelurilor de productivitate a angajatilor, reducand in acelasi timp zilele pierdute din cauza bolilor cronice asociate cel mai adesea cu dietele sarace, cum ar fi diabetul, obezitatea si bolile de inima.
In cele din urma, va vom oferi cateva idei despre cum puteti implementa programe si politici care ajuta la motivarea unei alimentatii mai bune la locul de munca.
Achizitionati acum echipamente de protectie impotriva COVID-19 pentru a va proteja angajatii in timpul pauzelor de masa!
De ce proprietarilor si managerilor ar trebui sa le pese de nutritia angajatilor la locul de munca
Nutritia adecvata joaca un rol extrem de important in performanta mentala. Atunci cand oamenii nu isi alimenteaza creierul cu nutrientii corespunzatori, problemele de memorie, oboseala si incapacitatea de a se concentra pentru perioade lungi de timp sunt rezultate probabile.
Evident, lucratorii care sufera de aceste probleme isi vor vedea nivelul de productivitate scazand semnificativ.
Potrivit unui studiu recent, „a manca nesanatos este legata de un risc crescut cu 66% de pierdere a productivitatii.
De fapt, pierderile totale de productivitate a angajatilor legate de sanatate reprezinta 77% din toate aceste pierderi si ii costa pe angajatori de doua pana la trei ori mai mult decat cheltuielile anuale de ingrijire a sanatatii.”
Pe langa scaderea productivitatii, alimentatia nesanatoasa este, in mod evident, legata de o varietate de probleme cronice de sanatate, inclusiv obezitatea, bolile cronice de inima si diabetul.
Cateva strategii pentru a incuraja constientizarea nutritiei in echipa ta
Evident, ceea ce se decide sa manance este in mare masura o chestiune personala. Daca unuia dintre angajatii tai ii place sa manance o pizza Meat Lover’s foarte mare in fiecare zi la pranz, schimbarea acestui obicei este probabil un obiectiv pe termen lung!
Cu toate acestea, multi lucratori tind sa adopte paradigme nutritionale negative pur si simplu din cauza lipsei de optiuni sanatoase la sau in apropierea locurilor lor de munca, sau a raspunderii care vine din a fi intr-un mediu in care a fi sanatos este vazut ca un lucru pozitiv.
Puteti incepe sa creati solutii pozitive pentru acesti factori astazi!
In functie de locul in care se afla afacerea dvs., angajatii dvs. pot fi in esenta intr-un „desert alimentar” pentru cea mai mare parte a zilei.
De exemplu, poate ca compania dvs. se afla intr-un parc industrial unde cel mai apropiat restaurant sau magazin alimentar este la 15 minute. Majoritatea angajatilor probabil ca nu doresc sa-si petreaca pauza de pranz de o ora ocupandu-se de traficul la ora pranzului de luni pana vineri.
Daca nu se trezesc suficient de devreme pentru a-si pregati masa de pranz, atunci probabil ca se bazeaza pe orice optiuni de mancare disponibile la cantina angajatilor.
Pentru a ajuta angajatii sa adopte obiceiuri nutritionale mai bune, un program de bunastare a angajatilor ar putea include cateva dintre urmatoarele idei:
- Colaborati cu un catering local pentru a oferi mese sanatoase la pret redus sau la pret rezonabil la cantina angajatilor.
- Furnizati sali de pauza angajatilor cu frigidere, cuptoare de paine, plite de gatit si alte articole de gatit necesare pentru a-i motiva pe angajati sa-si aduca propriile mese mai sanatoase de acasa.
Consultati sfaturile noastre de pregatire a mesei de mai jos si impartasiti-le angajatilor dvs.!
- Inlocuiti tariful traditional al automatelor cu optiuni de gustare mai sanatoase, cum ar fi nuci, stafide si alte fructe.
- Organizati saptamanal pranzuri de echipa la restaurante cu alimente naturiste din apropierea biroului dvs. Sau, incercati o mancare sanatoasa.
- Oferiti cursuri sau antrenamente despre cum sa va imbunatatiti dieta si despre beneficiile pentru sanatate care vin cu o nutritie mai buna.
Contactati-ne acum pentru oferta rapida SSM Slatina!