casti de santierAti trecut vreodata pe langa un santier si ati vazut muncitori purtand casti de diferite culori? Probabil te-ai intrebat cel putin o data ce semnificatie au culorile castilor de proiectie pe santier.

Culorile castilor de protectie pe santier si semnificatia lor

Este un raspuns foarte simplu si valabil in general pentru casti de diferite culori. Fiecare culoare a castii indica rolul purtatorului. Sau transmiteti ce sarcini trebuie indeplinite.

Cand vorbim de lucru la fata locului, implicit vorbim si de echipament adecvat de protectie a muncii.

Fiecare lucrator care isi desfasoara activitatea in conditii care ii pun in pericol sanatatea si chiar viata este obligat sa poarte echipamentul de protectie adecvat riscului la care este expus.

culori casca de protectie

Castile de protectie ajuta la prevenirea accidentelor la locul de munca

Pe un santier, riscul de ranire din diverse motive este foarte mare. Multi muncitori sunt nevoiti sa lucreze la inaltime, pe schele, sa transporte materiale grele sau sa manipuleze diverse unelte periculoase si masini grele.

Toate aceste elemente pun viata lucratorilor in pericol in orice moment al zilei.

Pentru a minimiza pe cat posibil aparitia diferitelor accidente de munca care insotesc aceste conditii de munca, echipamentul de protectie a muncii este acum obligatoriu.

Un astfel de echipament consta in incaltaminte adecvata, salopeta, manusi, masca, protectie pentru urechi, pe langa protectia adecvata a capului, lucru la inaltime si protectie respiratorie.

Cand vine vorba de echipamentul individual de protectie special conceput pentru a proteja lucratorul de orice incident, acesta trebuie sa fie complet, incluzand casca de protectie si utilizat corespunzator pentru a preveni diferite accidente.

Achizitioneaza acum casti de protectie.

Echipamentele de protectie alese corespunzator, utilizate in mod responsabil de catre lucrator, le pot salva viata in diferite contexte.

Castile de protectie sunt o componenta foarte importanta a echipamentului de protectie pentru muncitorii din constructii. Au functia atat de a proteja, cat si de a mentine igiena pentru oamenii de pe santier.

Invelisul de protectie protejeaza lucratorul de accidente precum:

  • impactul cauzat de caderea obiectelor de la inaltime;
  • obiect fix periculos lovit de la locul de munca;
  • impact frontal, lateral sau posterior asupra zonei capului;
  • foc deschis, stropire de material topit, soc electric, temperaturi ridicate;

Pe langa tipul de protectie pe care o ofera o carcasa de protectie, aceasta poate fi de multe culori. Atentie insa, fiecare culoare are sensul ei. Cunoscand semnificatia acestui lucru, vei cunoaste rolul oamenilor din locul care il poarta.

Importanta culorilor castilor pentru protectie

Pe santier, muncitorii care lucreaza sub conducerea unei firme autorizate si care tin cont de tot ceea ce prevede legislatia in materie de echipamente de protectie a muncii, vor observa cu siguranta diferite culori de casti pentru protectia capului.

Fiecare culoare are o semnificatie speciala si indica rolul purtatorului. Sa vedem ce inseamna semnificatia castilor in diferite culori de pe site:

galben – pentru muncitori, calificati si necalificati;
albastru – pentru tehnicieni sau operatori;
maro – pentru sudori;
alb – pentru ingineri;
verde – pentru inspectori sau noi muncitori;
portocaliu – pentru echipaje rutiere sau vizitatori;
rosu – pompieri, personal responsabil cu protectia muncii;
roz – se imprumuta celor care isi pierd casca;

culori casca de protectie

Aceasta diferentiere a castilor de culoare a aparut din necesitatea identificarii, intr-o perioada scurta de timp, a unei persoane cu o anumita functie sau un anumit pachet de sarcini.

In acest fel, indiferent de numarul de persoane prezente pe site, atunci cand ai nevoie de o persoana cu o anumita functie sau persoana responsabila de o anumita sarcina, le vei putea identifica mult mai usor.

Stiind acum ce indica culoarea castii pentru protectia fiecarei persoane din loc, vei putea interpreta singuri rolurile care le sunt atribuite.

Contactati-ne acum pentru oferta rapida SSM Salaj.