Gripa la locul de munca, odata cu aparitia titlurilor de gripa H1N1 la nivel mondial, a devenit un motiv de neliniște pentru multi angajatori, de teama transmiterii bolilor in randul muncitorilor din companie.
Nu raspanditi gripa la locul de munca!
Deoarece locurile aglomerate pot fi teren de reproducere pentru boli, sunt necesare precautii pentru a preveni raspandirea gripei noi intr-o pandemie.
Potrivit OSHA, igiena simpla poate fi cea mai buna protectie impotriva gripei pandemice la locul de munca.
Angajatii sunt o resursa importanta pentru orice afacere. Exista pasi pe care ii puteti urma acum si in timpul sezonului gripal pentru a va proteja sanatatea angajatilor dumneavoastra.
Pentru a preveni gripa la locul de munca:
- Incurajati toti angajatii sa primeasca vaccinuri gripale sezoniere in fiecare toamna. CDC recomanda tuturor persoanelor cu varsta de 6 luni si peste sa li se administreze anual un vaccin antigripal.
- Oferiti personalului resurse pentru a putea face vaccinuri impotriva gripei in comunitatea lor.
- Elaborati si revizuiti politicile privind concediile medicale care incurajeaza lucratorii bolnavi sa ramana acasa fara teama de represalii.
- Sfatuiti toti angajatii sa ramana acasa daca sunt bolnavi cel putin 24 de ore dupa ce febra a disparut (100 grade Fahrenheit sau 37,8 grade Celsius sau mai mult) fara a utiliza medicamente care reduc febra.
Nota: Nu toti cei care sufera de gripa vor dezvolta febra. Persoanele cu gripa la locul de munca suspectata sau confirmata care nu au febra ar trebui sa ramana acasa timp de cel putin 4-5 zile dupa aparitia simptomelor.
Pacientii cu gripa la locul de munca sunt cei mai contagiosi in primele 3 zile de boala.
5. Angajatilor bolnavi li se va cere sa se intoarca acasa. Angajatii care par sa prezinte simptome asemanatoare gripei la sosire sau se imbolnavesc in timpul saptamanii ar trebui sa fie imediat separati de ceilalti si trimisi acasa.
6. Elaborati o alta politica flexibila pentru a permite lucratorilor sa lucreze de la distanta (atunci cand este posibil).
-creati o alta politica de concedii pentru a permite lucratorilor sa ramana acasa pentru a ingriji membrii familiei bolnave sau pentru a ingriji copiii daca scolile sunt inchise.
7. Spuneti angajatilor care se simt bine, dar au acasa un membru al familiei bolnav cu gripa ca pot lucra normal.
Acesti angajati trebuie sa-si monitorizeze sanatatea zilnic si sa-si anunte managerul si sa ramana acasa daca se imbolnavesc. Angajatii care au anumite conditii subiacente sau care sunt insarcinate ar trebui sa contacteze imediat medicul pentru sfaturi daca se imbolnavesc.
8. Oferiti resurse si un mediu de lucru care incurajeaza actiuni preventive pentru a reduce raspandirea gripei. De exemplu, furnizati hartie de tesut, cosuri de gunoi care nu se ating, sapun si/sau dezinfectant pentru maini.
9. Oferiti lucratorilor informatii actualizate despre factorii de risc gripali si masurile preventive.
De exemplu:
– Incurajati eticheta respiratorie oferind educatie si memento-uri despre cum sa acoperiti tusea si stranutul cu un tesut si acces facil la tesuturi si gunoi de gunoi.
– Incurajati igiena mainilor oferind educatie si memento-uri despre cum sa va spalati mainile si acces facil la apa curenta si sapun sau alcool izopropilic.
Oferiti resurse si educatie angajatilor care pot prezenta un risc ridicat de complicatii grave cauzate de gripa la locul de munca, precum femeile insarcinate sau adultii cu boli cronice precum astmul, bolile de inima sau diabetul.
Contactati-ne acum pentru o oferta SSM Giurgiu.
Vaccinarea impotriva gripei este deosebit de importanta pentru persoanele cu risc crescut de complicatii gripale.
Persoanele cu risc crescut de complicatii cauzate de gripa ar trebui sa solicite imediat asistenta medicala daca primesc gripa la locul de munca.
Daca sunteti bolnav la serviciu
CDC recomanda lucratorilor care au simptome asemanatoare gripei la sosirea la serviciu sau se imbolnavesc in timpul zilei:
-sa se separe imediat de ceilalti lucratori;
-sa se intoarca acasa pana la cel putin 24 de ore dupa ce febra lor a disparut fara a lua medicamente care reduc febra sau dupa ce simptome s-au imbunatatit (cel putin 4-5 zile de la aparitia simptomelor gripale).
Pentru mai multe informatii legate de SSM si PSI Giurgiu, click aici.