Telemunca, provocari si avantaje
Telemunca, provocari si avantaje

Telemunca, provocari si avantaje este subiectul pe care il vom dezbate in acest articol.

Multi oameni lucreaza pentru prima data de acasa din cauza COVID-19. Telemunca joaca probabil un rol mai important in viata voastra sau a oamenilor cu care locuiti, decat a avut vreodata.

Echilibrarea productivitatii si a bunastarii

Telemunca este o veste mare. In timpul pandemiei COVID-19, cei suficient de norocosi pentru a evita concedierea sunt mai predispusi ca niciodata sa se adapteze la un mediu de lucru familiar si strain in acelasi timp.

Poate fi surprinzator de dur.

Un partener la apeluri nesfarsite si zgomotoase, un copil care are nevoie de indrumare cu privire la sarcinile de scolarizare la domiciliu, pierderea structurii si continuitatii: toti pot fi dezorientanti si epuizanti.

Si totusi, faptul ca nu trebuie sa mergi la birou poate oferi oportunitati surprinzatoare pentru a dezvolta un echilibru mai bun dintre viata profesionala si viata personala si pentru a-ti adapta propria zi de lucru.

In acest articol, exploram posibilitatile oferite de Telemunca: provocari si avantaje si navigam pe o cale prin capcanele.
Manusi Spuma Nitril CT HR

Avantajele si provocarile de a lucra de acasa

In cel mai bun caz, munca de acasa este benefica pentru toata lumea: dumneavoastra, familia si gospodaria sau organizatia dvs.

Ramaneti conectat si pozitiv si puteti lucra productiv, mentinand in acelasi timp o viata satisfacatoare la domiciliu – totul fara stresul unei deplasari zilnice.

Cu toate acestea, exista provocari. Managerii pot fi ingrijorati daca lucratorii de acasa lucreaza de fapt. Intre timp, multi angajati la distanta se pot simti izolati.

Se retrag din dinamica echipei si sufera de stres si anxietate. De aceea, este vital sa pastrati contactul cu colegii dvs.

Lucrul in siguranta de acasa

In telemunca esti responsabil pentru crearea propriului mediu de lucru, adesea intr-un spatiu destul de diferit de un birou. De asemenea, trebuie sa va asigurati ca ramaneti sanatos psihic si fizic.

Proiectarea spatiului dvs. de lucru

Crearea unui spatiu de lucru eficient este esentiala daca doriti sa ramaneti pe drumul cel bun si sa faceti lucrurile. Aveti la dispozitie toate echipamentele de care aveti nevoie si asigurati-va ca aveti suficient spatiu pentru a lucra confortabil.

Faceti din acesta un loc in care va veti bucura de petrecerea timpului. Totusi, trebuie sa fii clar – pentru tine si pentru gospodaria ta – ca, la anumite ore ale zilei, este un loc de munca.

Cateva atingeri de „birou” va pot incuraja sa fiti mai productivi, dar va puteti personaliza spatiul de lucru, cu afise distractive sau fotografii de familie.

Un scaun de birou de inalta calitate este una dintre cele mai bune investitii pe care le puteti face in conditii de Telemunca: provocari si avantaje.

Dar daca nu aveti spatiu sau fonduri, asigurati-va ca puteti sta confortabil. Daca nu, veti gasi probabil multe scuze pentru a va ridica si a merge in alta parte!

Daca iti impartasesti casa, fii asertiv si exclude persoanele si animalele de companie cat de mult poti cand lucrezi.

Cel putin, aranjati-va zona de lucru astfel incat distractiile sa nu fie in viziunea dvs. – inclusiv partenerul dvs., daca lucreaza si de acasa!

Alegeti-va locul si cu lumina pentru a va vedea clar tastatura, dar evitati reflexia ecranului. Deschideti o fereastra daca puteti pentru aer curat.

Sa fii productiv in timp ce lucrezi de acasa

Oamenii care lucreaza in telemunca / work from home se lupta uneori cu productivitatea. Lucrul departe de colegii dvs. de serviciu, cu doar intalniri online la distanta, risca deconectarea emotionala.

Asadar, construiti indicii pentru a va ajuta sa treceti in si in afara modului de lucru. Acestea pot include ore clare de inceput si de terminare si timp pus deoparte pentru exercitii si mese.

Ele pot fi, de asemenea, rutine pe care le asociati cu initierea sau terminarea, cum ar fi ascultarea podcast-ului dvs. preferat, dusul sau sunarea mamei.

S-ar putea sa descoperiti ca va ajuta sa aveti haine speciale pentru a lucra acasa.

Imbracamintea pentru serviciu poate seta tonul mental potrivit pentru ziua respectiva si poate evita stangacia de a fi apelat la o intalnire virtuala in timp ce sunteti inca in pijamale!

De asemenea, evitati sa intrati in anumite zone ale casei dvs. sau sa stati pe anumite scaune, de exemplu, pentru a sti cand sunteti in „modul de lucru” si cand nu.

Motivatie in telemunca

Fara oameni din jurul tau poate fi dificil sa te simti motivat si apreciat. In aceste conditii, utilizarea tehnicilor de auto-motivare va poate spori increderea, va poate promova gandirea pozitiva si va poate mentine la putere.

Nu fi invizibil! In schimb, fii indraznet oferind idei si sugestii in cadrul intalnirilor virtuale sau in discutiile cu managerul tau in telemunca.

Dar nu uitati sa cereti ajutor si atunci cand aveti nevoie de el. Managerul dvs. nu vede intotdeauna cand va confruntati cu probleme, asa ca anuntati-l mai devreme decat mai tarziu.

Tineti cont de realizarea sarcinilor

Gasiti modalitati de a face fiecare sarcina mai placuta si mai plina de satisfactii in sine. Realizarea valorii intrinseci a muncii tale poate aduce propria motivatie.

De exemplu, faceti-va cafeaua preferata dupa realizarea cu succes a unei sarcini incomode.

Faceti ca lista de sarcini sa functioneze pentru dvs., inregistrand si fiecare sarcina finalizata.

Acest lucru ajuta la dezvoltarea unui sentiment de satisfactie si creeaza o inregistrare masurabila a realizarilor.

Contactati-ne ACUM pentru informatii Protectia Muncii.