masca de protectie la locul de munca
masca de protectie la locul de munca

Revenirea la munca purtand o masca de protectie pare infricosatoare? Nu sunteti sigur cum va veti exprima, chiar daca nasul si gura sunt acoperite pentru siguranta publica?

In acest articol vom dezvolta problematica purtarei unei masti de protectie la locul de munca si impactul acesteia asupra primelor impresii pe care le facem altora.

Multi dintre noi ne facem griji cu privire la modul in care ne putem exprima in timp ce avem o parte substantiala a fetei acoperita cu masca de protectie.

Cu toate acestea, inainte sa aprofundam acest subiect, vreau sa stiti ca exista si alte intrebari pe care trebuie sa le adresati angajatorului dumneavoastra pentru a intelege mai bine ce pot si ce nu pot face invelisurile faciale pentru dumneavoastra si ce astepta compania la care lucrati de la dumneavoastra.
Manusi Spuma Nitril CT HR

Angajatorul dumneavoastra va va oferi masca de protectie?

Se asteapta sa purtati un anumit tip de masca de protectie?

Si trebuie sa purtati o masca de protectie tot timpul sau doar atunci cand aveti contact cu alte persoane?

Ce se intampla daca alti angajati refuza sa utilizeze masca?

Dar clientii dumneavoastra?

Compania le cere sa poarte masca de protectie?

Daca da, cum ar trebui sa reactionati in cazul in care nu respecta purtarea mastii?

Masca de protectie previne raspandirea COVID-19 dar poate prezenta obstacole in calea comunicarii

„Este o tranzactie importanta si complexa care depinde de indicii vizuali si, adesea, auditivi”, spune Debara L. Tucci, directorul Institutului National pentru Surditate si alte tulburari de comunicare.

Atunci cand sunt purtate acoperiri faciale, trasaturile fetei sunt ascunse, in timp ce perceptia vorbirii si emotia transmisa sunt perturbate. Acoperirile faciale, de asemenea, filtreaza vorbirea, facand sunetele mai putin clare.

S-au realizat mai multe studii pentru a vedea cat de bine putem citi emotiile altora in timp ce purtam masca de protectie.

De exemplu, un om de stiinta german a aratat participantilor la studiul sau diferite fete care prezentau o varietate de emotii, precum furie, frica, fericire, tristete, dezgust sau neutralitate.

Citirea acestor emotii a fost puternic afectata si au explorat doua probleme semnificative:

  • Citirea unor emotii a fost complet eronata: de exemplu, furia este deseori interpretata ca dezgust.
  • Alte emotii au fost etichetate „neutre”, chiar daca participantii si-au exprimat bucuria sau tristetea sub mastile lor.

Pentru achizionarea mastilor de protectie, click AICI.

De retinut:

  • Persoana cu care comunici are probleme sa te inteleaga? Intrebati si adaptati-va daca este necesar.
  • Fiti rabdator. Acoperirile faciale blocheaza indicii vizuali si sunetele inabusitoare care ne ajuta sa intelegem vorbirea, ceea ce poate face interactiunile frustrante.
  • Ganditi-va bine. Luati in considerare modul in care distanta fizica va poate afecta comunicarea. Pe masura ce distanta creste, nivelurile sonore scad, iar indicii vizuali sunt mai greu de vazut.
  • Vorbiti tare si clar fara a striga. Concentrati-va pe a vorbi clar si limpede. Luati in considerare purtarea unor invelisuri transparente a fetei, precum vizierele medicale de protectie. Daca aveti probleme de intelegere, rugati persoana cu care vorbiti sa vorbeasca mai tare.

Purtarea unei masti la locul de munca poate fi un lucru dificil cu care sa ne obisnuim

Ar trebui sa ne amintim ca purtarea protectiei faciale nu este noua pentru noi toti.

Multe locuri de munca, de la profesionisti din domeniul sanatatii la asistenti de laborator, chimisti si lucratori in constructii, necesita purtarea in permanenta a mastii de protectie.

Un inceput bun ar fi sa lucrati la contactul vizual. Pastrand contactul vizual mai mult timp, puteti avea mai mult succes in comunicarea emotiilor si a va simtiti inteles, chiar si printr-o masca.

Unele grupuri religioase considera contactul vizual prelungit dintre barbati si femei ca fiind inadecvat sau amenintator. Asadar, tineti cont intotdeauna – cat puteti de bine – de cine va apropiati.

Completeaza formularul de mai jos pentru o oferta rapida, sau click AICI.