violenta la locul de muncaViolenta la locul de munca nu reprezinta un singur atac fizic

Violenta la locul de munca este orice act sau amenintare de violenta fizica, hartuire, intimidare sau orice alta forma de comportament amenintator si perturbator care apare la locul de munca.

Violenta poate include „zvonuri, injuraturi, abuzuri verbale, farse, argumente, pagube materiale, vandalism, sabotaj, impingere, furt, traume psihologice, incidente legate de furie, hartuire, incendiere si crima”.

Desi poate fi dificil sa stim daca un muncitor va deveni violent, exista semne de avertizare.

Comportamentele pe care trebuie sa le urmariti, includ:

  • Intarzierea sau absenta excesiva
  • Se arata lipsa de respect fata de autoritati
  • Refuzul de a recunoaste problemele de performanta
  • Fiind izolat social
  • Tinand ranchiuna – in special impotriva unui supraveghetor

Manusi Spuma Nitril CT HR

Ce este violenta la locul de munca?

De la amenintari si insulte verbale la atacuri fizice si chiar crime sunt acte de violenta la locul de munca.

Poate influenta si angaja angajatii, clientii, clientii si vizitatorii. Actele de violenta si alte leziuni sunt acum a treia cauza principala de leziuni mortale la locul de munca din Statele Unite.

Potrivit Recensamantului Biroului de Statistica al Muncii pentru leziuni profesionale fatale (CFOI), din cele 5.147 de accidente mortale la locul de munca care au avut loc in Statele Unite in 2017, 458 au fost cazuri de vatamare intentionata a altei persoane.

Cu toate acestea se manifesta, violenta la locul de munca este o problema majora pentru angajatori si angajati din toata tara.

Cine este expus la violenta la locul de munca?

Multi muncitori americani declara ca au fost victime ale violentei la locul de munca in fiecare an. Din pacate, multe alte cazuri nu sunt raportate. Cercetarile au identificat factori care pot creste riscul violentei pentru unii lucratori de la anumite locuri de munca.

Astfel de factori includ schimbul de bani cu societatea si lucrul cu oameni instabili si instabili. Lucrul singur sau in zone izolate poate contribui, de asemenea, la potentialele violente.

Furnizarea de servicii, ingrijire si munca intr-un loc in care se serveste alcool poate influenta si probabilitatea violentei.

In plus, timpul zilei si locul de munca, cum ar fi lucrul tarziu noaptea sau in zonele cu rate ridicate ale criminalitatii, sunt, de asemenea, factori de risc de luat in considerare atunci cand se trateaza violenta la locul de munca.

Click AICI pentru mai multe informatii SSM.

Printre cei cu risc mai mare se numara lucratorii care fac schimb de bani cu publicul, soferii de livrare, lucratorii din domeniul sanatatii, lucratorii din serviciile publice, lucratorii din serviciile pentru clienti, oficialii de aplicare a legii si cei care lucreaza singuri sau in grupuri mici.

Cum puteti reduce riscul pentru violenta la locul de munca?

In majoritatea locurilor de munca in care pot fi identificati factori de risc, riscul de agresiune poate fi prevenit sau minimizat daca angajatorii iau masurile de precautie adecvate.

Una dintre cele mai bune protectii pe care angajatorii le pot oferi angajatilor lor este sa stabileasca o politica de toleranta zero impotriva violentei la locul de munca.

Aceasta politica ar trebui sa acopere toti angajatii, pacientii, clientii, vizitatorii, contractantii si oricine altcineva care ar putea intra in contact cu personalul companiei.

Pentru oferta de echipamente de siguranță, click aici!

Prin evaluarea locurilor de munca, angajatorii pot identifica metode pentru a reduce probabilitatea unui incident.

OSHA considera ca un program de prevenire a violentei la locul de munca bine scris si implementat, combinat cu controale tehnice, controale administrative si instruire, poate reduce incidenta violentei la locul de munca atat in ​​sectorul privat, cat si la locurile de munca federale.

Acesta poate fi un program separat de prevenire a violentei la locul de munca sau poate fi incorporat intr-un program de sanatate si siguranta, manualul unui angajat sau un manual standard de proceduri de operare.

Este extrem de important ca toti angajatii sa fie familiarizati cu aceasta politica si sa inteleaga ca orice pretentii de violenta la locul de munca vor fi investigate si remediate cu promptitudine.

In plus, OSHA incurajeaza angajatorii sa dezvolte metode suplimentare, daca este necesar, pentru a proteja lucratorii din industriile cu risc ridicat.

Pentru mai multe informatii SSM si PSI Giurgiu, click aici.