Cum pot lucrătorii să stabilească dacă ochelarii pe care îi poartă sunt de fapt ochelari de siguranță?

Protectia ochilor

În fiecare zi, 2.000 de lucrători se confruntă cu leziuni la locul de muncă care necesită tratament medical, conform Centrelor de Control și prevenire a bolilor.

Standardul pentru protectia ochilor stabilește numeroase criterii legate de cerințele generale, testarea, marcajele permanente, selecția, îngrijirea și utilizarea protectoarelor (dispozitive de siguranță, inclusiv ochelari de siguranță) pentru a minimiza apariția ranilor.

Ochelarii de siguranta

Ochelarii de siguranță trebuie să fie testați pentru lentile și rame neimputabile sau cu impact, precum și expunerea la radiații și substanțe chimice neionizante. Ochelarii de siguranță sunt, de asemenea, testați pentru aprindere și coroziune.

Pentru a răspunde la întrebare, punctul de pornire este standardul ANSI Z87.1.

Când un angajat cumpără sau îi sunt înmânati ochelarii de siguranță, este rar să primească în același timp rezultatele testelor. Este posibilă obținerea rezultatelor testelor?

Poate că nu este ușor, dar standardul prevede că producătorul protectorului (dispozitivului de siguranță) ar trebui să furnizeze cumpărătorului rezultatele testelor la cerere.

Producătorul este definit ca „entitatea comercială care marchează sau direcționează marcarea permanentă a componentelor sau dispozitivelor complete ca fiind conforme cu standardul”.

Un alt mod de a determina dacă ochelarii de vedere sunt ochelari de siguranță este să analizați marcajele de pe ochelari.

Toate protectoarele trebuie să poarte marcaje permanente și lizibile în anumite locuri. În loc să obținem tehnică cu toate dispozitivele de protecție, să trecem în revistă marcajele celor mai cunoscute tipuri de ochelari de protectie: lentila transparenta, cu protectie pentru razele solare, cu protectie chimica.