Cum pot lucrătorii să stabilească dacă ochelarii pe care îi poartă sunt de fapt ochelari de siguranță?

Protectia ochilor

În fiecare zi, 2.000 de lucrători se confruntă cu leziuni la locul de muncă care necesită tratament medical, conform Centrelor de control și prevenire a bolilor.

Aproximativ o treime din aceste leziuni sunt tratate în camerele de urgență ale spitalului și peste 100 de persoane rezultă în una sau mai multe zile distanță de la serviciu.

Standardul pentru protectia ochilor stabilește numeroase criterii legate de cerințele generale, testarea, marcajele permanente, selecția, îngrijirea și utilizarea protectoarelor (dispozitive de siguranță, inclusiv ochelari de siguranță) pentru a minimiza apariția și severitatea sau prevenirea rănilor.

Ochelarii de siguranta

Ochelarii de siguranță trebuie să fie testați pentru lentile și rame neimputabile sau cu impact, precum și expunerea la radiații și substanțe chimice neionizante. Ochelarii de siguranță sunt, de asemenea, testați pentru aprindere și coroziune.

Pentru a răspunde la întrebare, punctul de pornire este standardul ANSI Z87.1.

Când un angajat cumpără sau îi sunt înmânati ochelarii de siguranță, este rar să primească în același timp rezultatele testelor. Este posibilă obținerea rezultatelor testelor?

Poate că nu este ușor, dar standardul prevede că producătorul protectorului (dispozitivului de siguranță) ar trebui să furnizeze cumpărătorului rezultatele testelor la cerere.

Producătorul este definit ca „entitatea comercială care marchează sau direcționează marcarea permanentă a componentelor sau dispozitivelor complete ca fiind conforme cu standardul și le vinde ca fiind conforme”.

Un alt mod de a determina dacă ochelarii de vedere sunt ochelari de siguranță este să analizați marcajele de pe ochelari.

Toate protectoarele (ochelarii de siguranță) trebuie să poarte marcaje permanente și lizibile în anumite locuri. În loc să obținem tehnică cu toate dispozitivele de protecție, să trecem în revistă marcajele celor mai cunoscute ochelari de protectie: standard (adesea numit ochelari plan) și rețetă (adesea denumită Rx ochelari).

Cadrele planate sunt marcate fie „impact de bază Z87”, fie „Z87 +” dacă rama este evaluată la impact (impact de masă mare și impact de mare viteză). În plus, cadrul trebuie să arate marca sau sigla producătorului. Cadrele de siguranță pentru rețetă sunt puțin mai complicate.

Fronturile cadrelor de siguranță trebuie să fie marcate cu două dimensiuni. Una este dimensiunea A sau dimensiunea ochiului. Aceasta este distanța de la o parte a unui obiectiv la cealaltă. Cealaltă marcare de pe fața unui cadru de prescripție este distanța dintre lentile. Dimensiunea A și DBL sunt deseori separate printr-un simbol de bloc.