Protecția personală asigură siguranța respiratorie
Protecția personală asigură siguranța respiratorie

Protecția personală a lucrătorilor de situații potențial periculoase se face prin utilizarea de îmbrăcăminte sau accesorii asociate locului de muncă.

Îmbrăcămintea cu vizibilitate ridicată, protecția ochilor, a urechilor sau a aparatului respirator îi protejează pe lucrători de vătămări atunci când manipulează mașini sau echipamente de lucru.

Protecția personală prin utilizarea de îmbrăcăminte și accesorii de siguranță

Îmbrăcămintea de siguranță conține accesorii produse din materiale care oferă protecție împotriva stropilor de substanțe chimice, azbest sau grăsime, cum ar fi jachete de protecție, pantofi de siguranță, etc.

Pentru orice industrie care vă expune la riscuri potențiale, cum ar fi industria auto, construcții sau industria chimică, acest tip de îmbrăcăminte este concepută special.

Când este expus în mod repetat sau continuu la medii periculoase, este necesară protecția întregului corp, cum ar fi îmbrăcămintea de protecție chimică.

Pompierii, de exemplu, trebuie să poarte un costum complet de echipament de protecție personală pentru corp și piele, precum și aparat de respirație atunci când intră într-o structură care arde.

Chiar și atunci când se lucrează afară la un incendiu în aer liber, EIP constă dintr-un costum complet, mănuși, cizme, cască, ochelari de protecție, o mască pentru față și un loc de refugiu de urgență în caz de explozie.
Manusi Spuma Nitril CT HR

Protecția ochilor este obligatorie, folosiți ochelari de protecție!

Cele mai comune accesorii pentru protecția personală a ochilor și a regiunii faciale sunt ochelarii de protecție.

Chiar și atunci când lucrați într-un laborator sau un loc de muncă unde există șansa de a zbura obiecte sau particule în aer, este necesară protecția ochilor.

Ochelarii de protecție sunt fabricați pentru a proteja ochii de o varietate de pericole, cum ar fi stropirea chimică pe șantier și în mediile industriale dure cu aerisire directă sau indirectă.

Funcția principală este de a proteja ochii de orice vătămare fizică sau boli care ar putea fi contractate de la numeroase componente din mediu. Protecția personală pentru ochi există sub o varietate de forme și aspect.

În plus, au o varietate de acoperiri, inclusiv cele anti-zgârieturi, anti-UV, anti-statice și anti-aburire. Aceste lucruri sunt făcute pentru a proteja ochii lucrătorilor de materialele contagioase sau periculoase.

În funcție de numeroasele tipuri de situații de lucru, există numeroase varietăți de protecție a ochilor pe piață, inclusiv:

-ochelari de vedere;

-ochelari de protecție;

-ecrane faciale;

-viziere.

Reducerea zgomotelor cu protecția personală pentru urechi

Protecția personală pentru urechi este necesară pentru lucrătorii care sunt expuși în mod regulat la zgomote puternice.

În timp ce în unele locuri de muncă ar putea fi necesare dopuri pentru urechi din spumă, mediile cu adevărat zgomotoase necesită căști profesionale pentru urechi care să închidă complet urechea.

  • Acest lucru poate fi observat într-o serie de contexte, cum ar fi întreținerea asfalturilor aeroporturilor, minerit și rularea camioanelor mari și zgomotoase.
  • Zgomotul poate avea un impact semnificativ asupra securității și sănătății lucrătorilor, chiar dacă ar putea să nu pară la fel de periculos precum alte riscuri prezente pe șantierele de construcții și demolare.

Datorită numeroaselor activități zgomotoase care se desfășoară în mod constant pe șantierele de construcții, lucrătorii din construcții sunt deosebit de expuși, protecția personală pentru urechi fiind obligatorie.

Expunerea la zgomot scade productivitatea și dăunează auzului. Dacă sunt luate măsurile de protecție adecvate, pot fi evitate pierderea auzului, accidentele legate de zgomot și problemele de sănătate.

Aparatele de respirat asigură siguranța respiratorie

Aparatele de respirat asigură siguranța respiratorie pentru lucrătorii care sunt expuși la substanțe periculoase ce pot fi inhalate din cauza mediului de lucru.

Acest lucru ar putea fi la fel de simplu ca o mască cu filtre sau la fel de complicat ca un aparat de respirat complet cu un rezervor de oxigen atașat.

Pentru utilizarea corectă este necesară instruirea lucrătorilor, iar echipamentul de protecție respiratorie trebuie să fie verificat periodic pentru a fi siguri că funcționează corect.

Alegeți echipamentele produse doar în România

Legislația în securitate și sănătate în muncă recomandă ca echipamentele pentru protecția personală la locul de muncă să fie purtate pe toată durata activității.

Firma noastră SSM vă pune la dispoziție o gamă variată de echipamente de protecție, produse doar în România, care respectă toate standardele impuse de legislația în domeniul protecției muncii.

Contactați specialiștii companiei noastre pentru asistență în alegerea echipamentelor pentru protecția personală!