Raportează și Reacționează - Protecția Muncii
Raportează și Reacționează – Protecția Muncii

Raportează și reacționează sunt măsurile pe care trebuie să le ia muncitorii pentru bunăstarea la locul de muncă.

Succesul programului SSM este o reflectare directă a angajamentului întregii echipe pentru sănătate si securitate în muncă.

Raportează și Reacționează

Un angajat merge pe hol, trecând peste un prelung întins pe calea sa. El întoarce un colț și aproape se ciocnește cu un alt muncitor.

Pentru a evita coliziunea, el se îndreaptă spre o parte, vărsând cafeaua pe podea și făcând din greșeală o unitate de rafturi, pe care cade un instrument așezat aproape de marginea raftului superior și lovește pământul.

Nimeni nu este rănit în acest scenariu fictiv. „Nu ne uităm la ce s-a întâmplat; ne uităm la ce s-ar fi putut întâmpla.”

Puncte cheie

1. O definiție a unei „ratări” apropiate este aceea când apare un eveniment neplanificat care nu are ca rezultat vătămări sau pagube, dar are potențialul pentru astfel de situații.

2. Implicarea angajaților este esențială pentru succesul unui program.

Implicarea angajaților

Prin protectia muncii, lucrătorii ar trebui să fie instruiți cu privire la modul de identificare și recunoaștere a riscurilor potențiale. Un alt mod de a încuraja raportarea este de a oferi stimulente lucrătorilor care raportează pericole.

Fișa informativă din Consiliul Național de Securitate precizează că acest tip de stimulente – spre deosebire de cele care oferă recompense pentru rate reduse sau zero de prejudiciu – pot încuraja o cultură de raportare.
Manusi Spuma Nitril CT HR
În plus, specialiștii în materie de siguranță pot găsi mai mult sprijin din partea angajaților atunci când investighează o ratare aproape decât atunci când investighează un incident.

De multe ori, am descoperit că oamenii sunt mult mai deschiși să aducă o contribuție pozitivă la echipa pentru prevenirea unui accident prin discuția despre o ratare aproape decât dacă s-a produs deja un accident.

Colectarea de rapoarte ajută la crearea unei culturi care încearcă să identifice și să controleze pericolele, ceea ce va reduce riscurile și potențialul de daune, un program bine derulat depășește colectarea de rapoarte.

Asigurați echipamentele de protecție adecvate pentru siguranța lucrătorilor!

Asigurarea succesului

Succesul depinde însă de sprijinul tuturor angajaților. Dacă nu este susținut de toate nivelurile organizației și consolidat pozitiv la toate nivelurile, atunci nu va fi eficient.

Angajații doresc să știe că angajatorul lor este serios în legătură cu programul, deci managementul trebuie să muncească din greu și să fie persistent în promovarea valorii ratărilor apropiate.

Contactați experții în SSM din cadrul companiei noastre pentru analiza de risc la securitate fizică sau orice proble legate de securitate și sănătate în muncă!