Cum imbunatatim siguranta santierului?

Siguranța in constructii este una dintre cele mai trecute cu vederea. În majoritatea locurilor de muncă, accidentele reprezintă o problemă pentru lucrător.

Cu toate acestea, la șantierele de construcție, accidentele pot pune în pericol viața. Cu fiecare nouă poveste despre dezastrele de mediu, exploziile cutremurătoare, muncitorii prinși sub diverse greutati, șantierele devin din ce în ce mai puțin atrăgătoare.

Lucrările de construcție sunt una dintre cele mai periculoase profesii. Angajatorii trebuie să atenueze pericolele de siguranță pentru lucrătorii în construcții , dar totodata lucrătorii trebuie să țină cont de o mulțime de precauții atunci când lucrează în astfel de condiții.

Astfel, liderii industriei construcțiilor trebuie să depună eforturi pentru a-și proteja angajații. Iată cateva moduri în care întreprinderile din construcții pot reduce accidentele la locul de muncă și pot promova siguranța șantierului. Pin protectia muncii potentialul de risc poate fi mai scazut, lucratorii avand posibilitatea sa desfasoare activitatea in siguranta.

 

Lucratorii trebuie sa constientizeze pericolul

Înainte ca orice lucrător – indiferent de rolul sau nivelul său de experiență – să poată pune piciorul pe un șantier, el sau ea trebuie să fie pe deplin conștienți de pericolele posibile. Muncitorii necunoscuți sunt poate cele mai mari pericole din orice industrie, deoarece greșelile lor neștiute îi pun pe toți ceilalți în pericol.

Înțelegerea pericolelor și susținerea unei stări perpetue de alertă este poate cea mai bună modalitate de prevenire a accidentelor. Evaluarea riscurilor este un factor important pentru a constientiza aspectele ce pun in pericol lucratorii . Fiecare persoană care se deplasează pe un șantier trebuie să fie conștientă de riscurile asociate locului de muncă și cum să le prevină cu cunoștința lor despre siguranța șantierului.

Managerii de constructii sunt responsabili să asigure protectia lucratorilor, sa ii instiinteze despre gradul de risc la care sunt dispusi.

Orice manager care nu reușește să spună echipajului și personalului lor despre cum să evite rănirea și cum să asigure siguranța, nu reușește ca manager. Asigurarea sigurantei în construcții ar trebui să fie prioritatea numărul unu a oricărui manager de construcții. Dacă muncitorii nu au niciun concept de siguranță în șantier, nu trebuie să li se permită lucrul pe șantier.

Instruirea lucratorilor, inainte de toate..

Administrația de securitate și sănătate în muncă (SSM) și alte organizații, publică unele resurse pentru a ajuta întreprinderile să-și instruiască noii muncitori cu privire la practicile standard de securitate și securitate, inclusiv broșuri, fișe de lucru, videoclipuri de instruire și chiar oportunități de formare la fața locului.

Muncitorii cu experiență ar trebui să își reîmprospăteze cunoștințele de siguranță standard, participând la sesiuni de formare periodice pe tot parcursul anului.

Aceste sesiuni de antrenament pot trece peste lucruri simple, cum ar fi protecția împotriva căderilor și utilizarea corectă a scărilor, dar obiectivul este să vă asigurați că toată lumea este instruită în mod adecvat.

Deși lucrătorii sunt așteptați să participe la sesiuni regulate de instruire în domeniul securității pe tot parcursul anului, posibilitatea de a practica abilități de instruire în domeniul securității la fața locului ar ajuta lucrătorii în construcții să aplice normele de securitate.

Practicarea abilităților de instruire în domeniul securității în construcții la fața locului va obliga lucrătorii să practice aceste abilități într-un mediu în care siguranța este esențială și se va asigura că sunt instruiți.

Fără pregătirea corespunzătoare, lucrătorii de construcții pot fi răniți ușor sau chiar uciși. Într-un astfel de mediu în care leziunile și fatalitățile sunt foarte probabile, instruirea este necesară și va preveni lucrurile precum accidentările la locul de muncă care vă vor răni din punct de vedere etic și economic.

Pentru mai multe informatii contactati-ne acum!