Sănătate și Siguranță

Angajatorul este obligat să asigure Sanatate si Securitate la locul de Muncă prin măsuri de siguranță la locul de muncă. Este responsabilitatea acestuia de a revizui eficacitatea măsurilor și, dacă este necesar, de a face schimbări și de a îmbunătăți condițiile de lucru pentru o mai bună protecție a sănătății și securității lucrătorilor.

Pentru a asigura sănătatea și securitatea in munca tuturor angajaților, angajatorii sunt au urmatoarele atributii:

  • să pună în aplicare măsuri în conformitate cu legea;
  • să conceapă lucrarea astfel încât să minimizeze riscul pentru viață și sănătatea fizică și psihică și să reducă riscul rămas;
  • să se asigure că sănătatea și siguranța lucrătorilor nu sunt compromise de locul de muncă, de practicile de lucru, de echipamente etc.

Pentru a lupta împotriva pericolelor de la sursa lor trebuiesc stabilite practici de lucru sigure. Stadiul tehnicii, medicina ocupațională și igiena, precum și alte cunoștințe profesionale sigure, prin stabilirea normelor si instructiunilor interne pentru asigurarea sanatatii in munca.

  1. Oferiți muncitorilor instrucțiuni adecvate și necesare;
  2. Atribuiți lucrătorilor un loc de muncă proporțional cu starea lor de sănătate;
  3. Reglementările directe sau indirecte privind genul sunt permise numai dacă acest lucru este necesar din motive biologice;

Implementarea măsurilor de siguranta joaca un rol important  mai ales cand vorbim despre SITUATII DE URGENTA: P.S.I. – PREVENIRE SI STINGERE INCENDII, prim ajutor,..

Angajatorul trebuie să dețină documentele necesare, în funcție de natura muncii și de numărul de angajați, care să arate rezultatul evaluării riscurilor, măsurile de securitate ocupațională pe care le-a definit și rezultatul revizuirii. Dacă situația pericolului este similară, este suficient ca documentele să conțină informații sintetizate.

Imbracaminte de protecție

Angajatorii trebuie să furnizeze gratuit lucrătorilor echipamentul de protecție necesar în mediile periculoase, precum: spatii inchise, medii cu toxicitate ridicata, medii inalte..etc. Organizarea procesului de lucru a muncii și a interacțiunilor acestora duce la un nivel de risc scazut.

Angajații sunt obligați să utilizeze echipamentul individual de protecție care le este prevăzut. ( S.S.M. – SECURITATE SI SANATATE IN MUNCA (PROTECTIA MUNCII) – Utilizarea îmbrăcămintei de protecție)
pregătire.

 

Pentru mai multe informatii contactati-ne acum!