Măști anti-oboseală, protecția capului pentru a reduce oboseala cauzata. Măștile pentru reducerea oboselii pot fi fabricate din diverse materiale, inclusiv cauciuc.

Membrele inferioare pentru lucrătorii care stau într-o singură poziție pentru perioade lungi de timp trebuiesc protejati prim acele scuturi de genunchi. Furnizarea unui covor poate să nu rezolve aceasta problemă.

Conform datelor științifice, statul in picioare pe lungi perioade de timp este deosebit de stresant și obositoar. Indiferent de calitatea încălțămintei și de calitatea podelei. In Județul Covasna ( SSM Covasna ) 90% din lucrători poarta echipament de protecție, pentru prevenirea riscurilor.

Există alți factori care ar trebui luați în considerare în același timp, cum ar fi permiterea schimbărilor în poziție de lucru / în picioare:

Schimbări în poziția de lucru / în picioare 

Ar trebui să se organizeze lucrări astfel încât lucrătorul să aibă o anumită alegere în poziția sa de lucru. Posibilitatea de a schimba frecvent poziția. Un loc de muncă care include un scaun opțional și un tip de picioare mărește. Varietatea pozițiilor corpului încurajează schimbări frecvente între ele.

Încălțăminte 

Incălțămintea de protectie este un factor care, dacă este ales în mod corespunzător, poate reduce efectele dăunătoare. Alegerea incaltamintei este un aspect foarte important in garderoba unui lucrator. Pentru persoanele care lucrează în picioare. Pantofii ar trebui să asigure suportul adecvat pentru arcuri și călcâi oferind confort lucratorului.

Podele 

Tipul de pardoseală utilizat la locul de muncă are o influență la fel de importantă asupra confortului.

Suprafețele dure, reprezintă suprafața cea mai puțin confortabilă pentru a lucra. Plimbarea pe o podea tare este similară cu impactul unui ciocan lovind călcâiul la fiecare pas. Lemnul, pluta, mocheta ofera o anumita elasticitate. Mai mult decât atât, acoperirea mai ușoară a pardoselilor reduce oboseala și îmbunătățește siguranța.