Rolul primului ajutor este de a actiona la timp, cu mainile goale, incidentului neprevazut cu scopul de a salva o viata. În calitate de angajator trebuie să vă puneți mai întâi locul angajatului. Primul ajutor are ca scop prevenirea și asigurarea angajaților care se îmbolnăvesc sau se rănesc la locul de muncă. De asemenea, lucrătorii trebuie să primească atenția adecvată și imediată cănd se întămplă un incident.

In Județul Dâmbovița (SSM Dâmbovița) puteți găsi informații despre anumite roluri, precum și despre modul de determinare a nivelului de prim ajutor pe care trebuie să-l oferiți în organizația dvs.

Ce nivel de prim ajutor trebuie să oferiți?

Nivelul minim in actiunea de a salva o persoana/ angajat este de avea cunostinte despre:

  • locatia trusei de prim ajutor semnalizată corespunzător ;
  • procedurile standard – manevrele de prim ajutor;
  • informații accesibile pentru angajați cu privire la măsurile de prim ajutor ;

Este posibil să trebuiască să oferiți mai multe, în funcție de :

  • tipul de activitate efectuată în organizația dvs. și riscurile asociate acesteia ;
  • numărul de angajați pe care îl aveți ;

Pentru a vă ajuta să decideți ce este adecvat și potrivit pentru organizația dvs., vă recomandăm să efectuați o evaluare a nevoilor de prim ajutor.

Rolul primului ajutor

Dacă evaluarea dvs. arată că organizația dvs. are riscuri semnificative de sănătate și siguranță, atunci ar trebui să aveți cel puțin un prim ajutor. Dacă organizația dvs. are un risc scăzut, atunci este posibil să nu aveți nevoie de un prim ajutor.

Primul ajutor trebuie să fie complet instruit și să dețină un certificat valabil pentru a demonstra competența. Acest lucru trebuie furnizat de un furnizor de formare adecvat.

Rolul persoanei numite

Indiferent de nivelul de risc, toate organizațiile trebuie să numească pe cineva care să se ocupe de aranjamentele de prim ajutor.

Rolul lor este:

  • să se ocupe într-o situație de urgență dacă cineva se accidenteaza la locul de muncă ;
  • să cunoasca locatia trusei de prim ajutor;
  • să se asigure că trusele prim ajutor sunt pe deplin stocate, iar in caz contrat sa comande kit inlocuire trusa de prim ajutor;
  • să fie disponibil în orice moment in timpul programului de lucru (tura de lucru);

Această persoană nu trebuie să încerce să efectueze procedurile primul ajutor decât dacă a fost instruită pe deplin – a urmat un curs si face dovada prin diploma. În cazul acesta, se face un curs de prim ajutor, foarte util, prin care se dovedește că persoana care oferă primul ajutor, este aptă de această acțiune.

Pentru oferta curs de prim ajutor, click aici: curs de prim ajutor