Ergonomia este știința adaptării condițiilor la locul de muncă și a cerințelor de muncă la capacitățile populației active. Ergonomia în Județul Constanța (SSM Constanța) este obiectivul de a potrivi locul de muncă lucrătorului pentru a ajuta la prevenirea CTD-urilor.

Aceste rezultate „eficiente” au ca rezultat creșterea productivității, evitarea riscului de vătămare corporală și creșterea satisfacției angajaților.

Mai jos am prezentat riscurile în detaliu și am oferit pași pe care îi puteți urma pentru a preveni rănirile.

MODURI DE PREVENIRE

1) Mișcări repetitive 

Riscul – Locurile de muncă care fac ca muncitorii să efectueze o serie de mișcări la fiecare câteva secunde, cu mici variații, produc oboseală și tulpina musculară a tendonului. Când nu li se acordă suficient timp pentru recuperare, riscul de deteriorare a țesuturilor și alte probleme cresc. 

Rezoluția – Permite organismului să efectueze mișcări repetitive pentru a-și recupera tulpina și oboseala. Acordați lucrătorilor o pauză de 60 până la 90 de secunde în care acestia sa se opreasca din activitatea pe care o desfasoara.

2) Posturi stricte / prelungite 

Evaluare a riscului – Locurile de muncă care includ orice poziție fixă ​​sau constrânsă a corpului, care este mai mult de 20 de grade din neutru, este considerată incomodă. 

De exemplu, dacă lucrați cu încheietura îndoită la 45 de grade de flexie, 40% din forța de prindere este pierdută. Acest lucru înseamnă că trebuie să exerciți o forță mai mare cu 40% pentru a îndeplini sarcina de lucru, creând tulpini și entuziasme care în timp se dezvoltă în leziuni debilitante.

3) Forța Excesivă 

Riscul / situații de urgență – Există două tipuri de forță excesivă: internă și externă. Forțele interne rezultă din poziții prelungit. În care corpul trebuie să genereze o forță suficientă pentru a contracara efectele gravitației. 

Forțele externe sunt generate atunci când ridicăm, ținem, împingem. Un element, unde cantitatea de forță depinde de locul în care se află mâinile noastre în raport cu corpul nostru.