Protecția la nivelul capului si fetei este un factor foarte important in desfasurarea lucrului. Potențialele riscuri pentru zona capului se întâlnesc în aproape orice domeniu. Unele medii de lucru prezintă un risc de accidentare ridicat in aceasta zona.

Protecția capului

Este deosebit de importantă în zonele de muncă cu risc sporit. Cum ar fi cele care implică o cantitate semnificativă de nisip, rumeguș, stropire chimică sau radiații luminoase.

Dintre acestea au apărut pe față, iar ochii au fost de departe cea mai comună parte a feței afectate. Lucrătorii înregistrează cel mai mare număr de leziuni la cap și față în ansamblu.

Instruirea lucrătorilor în domeniul Securității și Sănătății în Muncă (SSM Ialomița) se efectuează la cerere la punctul de lucru al angajatorului, în timpul programului de lucru, cu sau fara aplicatii practice. 

Normele OSHA solicită angajatorilor să ofere lucrătorilor o protecție adecvată a capului și feței ori de câte ori există pericole potențiale. 

Pentru a preveni în mod eficient vătămarea, echipamentul individual de protecție trebuie să fie adecvat pentru pericolele prezente.

Lucrătorii sunt expuși la nenumărate pericole pentru cap și față. În orice zi, necesitând utilizarea diferitelor forme în cadrul unei schimbări.

Protecția ochilor, protecția feței, pălăriile dure și căștile de protecție sunt disponibile într-o multitudine de stiluri. 

 Acest articol analizează diferitele niveluri de echipament de protecție. Oferă îndrumări pentru a menține lucrătorii în siguranță de la nivelul gâtului.

Pălăriile de protecție trebuie să protejeze împotriva șocurilor electrice. A arsurilor și a electrocutării. Pălăriile dure sunt de asemenea clasificate în trei clase pentru a-și desemna ratingul electric. 

Atunci când există pericole electrice, luați în considerare și sistemele de montare. Pentru a fixa protecția suplimentară a feței sau a auzului la pălării, sistemul de atașare poate schimba capacitatea dielectrică a capacului.