10 pași pentru pregătirea pentru dezastre.

Pregătirea pentru dezastre. Dezastrele afectează milioane de oameni în fiecare an la nivel mondial. Regula de aur pentru gestionarea cu succes a dezastrelor este de a crește gradul de conștientizare.

Așteptarea unui dezastru nu este momentul potrivit pentru a planifica. Comunicarea și construirea de relații cu cei din jurul dvs., indiferent dacă aceștia contribuie activ la plan. Vor avea cel mai semnificativ și pozitiv efect în determinarea rezistenței.

Fii pregatit acasa – Pregateste, planifica si practica. Este important ca indivizii  să-și sporească gradul de conștientizare. Să se perfecționeze, să se angajeze în conversații de pregătire și să rămână informați. 

Fiți gata la lucru – Are biroul dvs. un plan de urgență și de evacuare?  Cum rămâneți în contact cu autoritățile locale pentru a stabili ce trebuie să faceți ?

Cunoaște vulnerabilitățile comunității tale – Introduceți codul poștal pentru a descoperi evaluarea riscurilor potențiale cu care vă confruntați.

Aflați mai multe despre agențiile și rolurile acestora – Pregătirea este o responsabilitate comună între toate agențiile.

Găsiți finanțarea de atenuare – Există un număr de programe de finanțare pentru a finanța activitățile de atenuare a dezastrelor, a reduce pierderile și a proteja viața și proprietatea împotriva viitoarelor pagube produse de dezastre.

Desfășurați evaluări de risc – efectuați o evaluare a riscurilor .

Înțelegerea continuității operațiilor – descrie stabilitatea funcțiilor esentiale într-o comunitate. Aflați care sunt aceste funcții, cine le îndeplinește și ce au nevoie pentru a funcționa.

Plan pentru toate tipurile de riscuri – Situațiile de urgență nu sunt toate legate de pericolele naturale. Unele sunt provocate de om. 

Cercetare Organizații Neguvernamentale – ONG-urile sunt esențiale pentru pregătirea fiecărei comunități.

Securitatea și Sănătatea în Muncă din Jutețul Iași ( SSM Iași) resprezintă  acele tipuri de activități cu scopul de a preveni lucrătorii in orice domeniu de activitate la pericolele la care se expun în timpul sarcinii de muncă.