Igiena industrială în protectia muncii  este anticiparea, recunoașterea, evaluarea, controlul și confirmarea protecției împotriva pericolelor la locul de muncă, care pot duce la răniri, boli sau afecta bunăstarea lucrătorilor. 

Aceste pericole sau factori de stres sunt de obicei împărțiți în categorii biologice , chimice, psihosociale.

Igiena industrială in protectia muncii asigura, o importanta in vederea calității.

Igiena industrială  pentru substanțele chimice, pericolul poate fi înțeles prin profilul răspunsului la doză, cel mai adesea bazat pe studii sau modele toxicologice. 

În funcție de tipul de loc de muncă, un igienist va aplica expertiza pentru protecția lucrătorilor, a consumatorilor.


Societatea de igienă ocupațională definește faptul că 
igiena industrială se referă la prevenirea bolilor cauzate de muncă, prin recunoașterea, evaluarea și controlul riscurilor”. Instrumente necesare  pentru Sanatate si Securitate in muncă, care elaboreaza instructiuni proprii, utile.

Asociația Internațională pentru igiena ocupațională  se referă la igiena ocupațională ca disciplină de anticipare a pericolului.

Occupaționalii igienisti au fost implicați prin schimbarea percepției societății cu privire la natura și amploarea pericolelor.

Igiena Industrială

În orice mediu de lucru, condițiile reale de muncă conduc la accidentare sau  îmbolnăvire a lucrătorilor, de acea prin SSM Bacău putem diminua efectul. Igiena industrială si a muncii. În acest compartiment se studiaza noxele de producție

Acest lucru a implicat igienisti ocupaționali în cercetarea, colectarea de date și de a dezvolta metodologii adecvate și satisfăcătoare de control.

Profesia de igiena industrială folosește o metodologie științifică strictă și adesea necesită o evaluare profesională . 

Aceste aspecte ale igienei ocupaționale pot fi adesea denumite „arta” igienei ocupaționale și sunt folosite într-un sens similar cu „arta” medicinei . 

De fapt, „igiena ocupațională” este atât un aspect al medicinei preventive , în special al medicinii ocupaționale .

În cele din urmă, profesioniștii caută să pună în aplicare metode „sigure” care să fie aplicate în mediul înconjurător.