IGIENĂ INDUSTRIALĂ ȘI SIGURANȚĂ: E de mirare ce este igiena industrială? V-ați întrebat vreodată cum contribuie igienistii industriali sigurantei la locul de muncă?
Unii dintre dvs. ar putea fi deja familiarizați cu domeniul igienei industriale. Alții dintre voi nu pot și se întreabă ce este, de ce există și ce face un igienist industrial.
În acest articol, vom oferi o introducere în igiena industrială și vom prezenta o privire asupra valorii acestui domeniu important în domeniul securității și sănătății în muncă.
Pe parcurs, vom defini ce este igiena industrială și care realizează igiena industrială. Vom explica analiza locului de muncă care se află la baza igienei industriale la locul de muncă. Vom enumera diferite tipuri sau categorii de pericole profesionale pe care igienistii industriali trebuie sa le identifice si sa le controleze.
Vom include chiar și o listă a organizațiilor profesionale de igienă industrială. Aceasta va oferi o mulțime de descărcări gratuite de siguranță, inclusiv cele privind efectuarea unei analize a riscului locului de muncă, efectuarea unei investigații al unui incident, utilizarea ierarhiei controalelor și dezvoltarea și furnizarea unei formări eficiente privind siguranța .
Riscurile de securitate la locul de muncă pe care igienistii industriali trebuie să le ia în considerare
Un igienist industrial trebuie să ia în considerare numeroase tipuri de pericole pentru a proteja sănătatea și securitatea lucrătorilor. Acestea includ următoarele pericole care pot fi grupate în următoarele tipuri de pericole:
Riscuri în aer
Pericolele din aer pot fi împărțite în două tipuri mai mici.
- Particule periculoase ;
- Gazul sau fumul din aer ;
Praful este un exemplu de particule periculoase în aer. Pentru prevenirea acestor riscuri se recomanda combinezonul pentru protectia intregului corp .
Al doilea dintre cele două tipuri generale de pericole pe calea aerului este gazul sau fumul din aer.
Hidrogenul sulfurat este un exemplu de gaz periculos în aer.
IGIENĂ INDUSTRIALĂ ȘI SIGURANȚĂ
Riscuri chimice
Pericolele chimice pot lua forma unor solide, lichide, gaze, vapori, pulberi, vapori și vapori.
Instruirea lucrătorilor în domeniul Securității și Sănătății în Muncă ( SSM Vrancea ), se efectuează la cerere la punctul de lucru al angajatorului, în timpul programului de lucru, cu sau fara aplicatii practice.
Lucrătorii pot fi afectați de aceste substanțe chimice periculoase prin diferite tipuri de expuneri, inclusiv:
- Inhalarea (respirația chimică) ;
- Absorbție (contact direct cu pielea) ;
- Ingestia (consumul sau consumul chimic) ;
Riscuri biologice
Pericolele biologice includ organisme vii, cum ar fi bacterii, viruși și ciuperci.
Pericolele biologice pot provoca infecții grave. Acestea pot fi cronice, ceea ce înseamnă că acestea au un debut rapid și durează o perioadă scurtă de timp sau acute, ceea ce înseamnă că durează o perioadă lungă de timp și / sau se repetă în mod constant. Atât infecțiile acute cât și cele cronice pot fi grave și chiar fatale.
Agenții patogeni din sânge , cum ar fi HIV și hepatita C, sunt exemple de viruși care sunt pericole biologice.
Erori periculoase
Riscurile ergonomice sunt pericolele cauzate de îndeplinirea sarcinilor la locul de muncă care includ ridicarea, menținerea, împingerea, mersul pe jos și atingerea.
Una dintre cele mai frecvente leziuni ergonomice legate de locul de muncă este o leziune a spatelui.Preocupările ergonomice apar atât în birourile, cât și în cele industriale.
Riscuri fizice
Pericolele fizice sunt riscuri profesionale care pot provoca daune persoanelor cu sau fără contact .