Pierderea auzului și surditatea cresc în ciuda campaniilor de prevenire a zgomotului

0
32

Din anul 1950, determinată de legislația internă, companiile zgomotoase de toate dimensiunile sunt implementarea unor campanii de prevenire a riscurilor
Acestea implică furnizarea de dispozitive individuale de protecție împotriva zgomotului de la un nivel de zgomot mai mare sau egal cu 80 dB (A).

Consecințe directe:
 • Cultura siguranței „vă protejează urechile”, crește sistemele de protecție auditive intră din ce în ce mai mult în lumea afacerilor zgomotoase ;
 • Piața pentru producătorii de protecție împotriva zgomotului se consolidează în jurul celor doi lideri mondiali: 3M (urechi ™, AEARO ™ Peltor ™) și Honeywell (Howard Leight ™, Bilsom ™) ;

Cu toate acestea, pierderea auzului și surditatea profesională progresează!

În Franța, aproape 5000 de cazuri de surzenie au fost recunoscute ca fiind „boli profesionale” începând cu 2010.

Sunt eficiente protecții individuale de zgomot?

Pentru a fi eficient, un protector auditiv trebuie să fie adaptat angajatului care îl poartă, mediului său de lucru și în conformitate cu certificarea acestuia.

Protecția fonică este aleasă pentru fiecare angajat și stația sa de lucru?

Pentru multe companii, zgomotul și impactul acestuia sunt o problemă îndepărtată: pierderea auzului sau surditatea profesională se produc adesea după 5, 15 sau chiar 30 de ani de expunere. 
Astfel, 75% din protezele auditive utilizate sunt capace de unică folosință, în timp ce ele sunt adesea alese arbitrar și fără implicarea angajaților. Acestea din urmă primesc informații despre zgomot și o obligație de a purta aceste protectori, chiar dacă nu sunt adaptate mediului sau morfologiei lor …

Protectorul auditiv este conform certificării sale?

Științific de certificare laboratoare de cercetare sau de producători standard de protecție a auzului analiza cu precizie defecte protecțiilor … Eliot Berger de la 3M este cercetător care a studiat cele mai eficiente de protecție auditivă individuale și limitările lor.

Orice protecție auditivă în cazul în care respectă certificarea și adaptată pentru utilizator și mediul său, este eficient atunci când este purtat de 100% din timp zgomotul …  Acest lucru este valabil pentru căști de protecție auditive, capace de unică folosință, arcade personalizate sau proteze auditive .

Cu toate acestea , în ciuda legislației în ce mai stricte, în ciuda eforturilor companiilor zgomotoase în prevenirea, în ciuda eforturilor producătorilor prize de unică folosință și alte căști pentru a oferi produse tot mai eficiente, în ciuda eforturilor depuse de persoane expuse la peste 80 de decibeli pentru protecție împotriva uzurii,  rezultatele nu sunt bune! 
Pierderea auzului și progresul profesional surditate peste tot …

Sunt protezele auditive purtate corect?

Pentru a fi eficient, protecția auzului trebuie purtată 100% din timpul petrecut în zgomot! 
Chiar dacă purtați protectori de auz 6 ore la 8 ore de expunere este mai bună decât 3 ore, singura modalitate de a vă păstra sănătatea este să le purtați permanent.

În caz contrar, oboseala auzului se stabilește pentru a obține în 5 până la 30 de ani o surzenie profesională semnificativă. Între timp, de la primele expuneri fără protecția eficientă a auzului, profesionistul este deranjat: furios, stresat, obosit din cauza zgomotului. 
Problemele de somn, creșterea tensiunii arteriale … vor perturba întregul corp.

De ce protezele auditive nu sunt purtate 100% din timpul petrecut în zgomot?

5 motive explică absența unui port „reflex” al PICB

 • lipsa de cunoștințe despre zgomot și efectele acestuia ;
 • lipsa de conștientizare a tuturor actorilor cu privire la „riscul de zgomot” ; 
 • Dispozitive de protecție a audientelor adaptate în mod greșit angajatului și mediului său ;
 • o lipsă de urmărire pentru a verifica eficacitatea protectorilor de auz și purtarea lor la 100% din timpul de expunere … ;
 • alegeri strategice pe termen scurt (cum ar fi costurile) care sunt ineficiente în protejarea sănătății angajaților împotriva riscului pe termen lung: surzenie la locul de muncă ; 
  Și totuși, indiferent de prețul unei protecții (10 cts, 8 € sau 150 €), dacă nu este purtat 100% din timp la zgomot, este prea scump!

Din păcate, toată lumea crede că face bine …

 • Compania atunci când furnizează capace de unică folosință, indiferent dacă este vorba de marcă (3M, Honeywell, Moldex sau Uvex) sau nu ;
 • Angajatul când pune capacele de unică folosință numai dacă sunetul pare prea puternic … ;
 • Producătorii de protecție standard atunci când investesc pe testele de eficiență, pe comunicarea în jurul implementării corecte, pe alegerea celui mai potrivit protector … ;

Protecția personalizată a auzului este soluția ideală

De câțiva ani, studiile au evidențiat problemele de protecție de unică folosință : lipsa confortului, prea multă atenuare, dificultate de înființare etc. Ca răspuns , producătorii de protecție a auzului au apărut în perioada 1980-2000, în special în Europa (Olanda, Elveția, Franța). Scopul lor este de a îmbunătăți problemele de confort sau de comunicare ale protectorilor standard pentru auz.

Succesul este real și soluția specială de reducere a zgomotului este o necesitate ! Mii de companii migrează urechile standard pentru protecția auditivă personalizate.

În 2015, protezele auditive personalizate protejează auzul de:

 • 40% dintre profesioniștii din domeniul sunetului din Olanda ;
 • 20% dintre angajații expuși în Franța ;
 • aproape 10% din lucrătorii cu zgomot din Germania ;
 • mai puțin de 1% dintre angajații expuși zgomotului în SUA, Australia, Brazilia sau China ;

Tendința de bază a achiziționării protecției personale a auzului pentru fiecare angajat schimbă economia și viața profesioniștilor în zgomot. Astăzi, oferta se extinde cu dispozitive noi, mai avansate de protecție împotriva zgomotului, cu procese digitale mai precise de fabricație și servicii de însoțire pentru a asigura 100% timp de expunere la zgomot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here