Pierderea auzului și surditatea este determinată de legislația internă. Protecția auzului, este un aspect foarte important pentru lucratorii care isi desfasoara activitatea intr-un mediu zgomotos.Unele companiii implică furnizarea de dispozitive individuale de protecție împotriva zgomotului.

Instruirea lucrătorilor în domeniul Securității și Sănătății în Muncă  ( SSM Iași   ), se efectuează la cerere la punctul de lucru al angajatorului, în timpul programului de lucru, cu sau fara aplicatii practice.

Consecințe directe:
  • Cultura siguranței „vă protejează urechile”, crește sistemele de protecție auditive intră din ce în ce mai mult în lumea afacerilor zgomotoase ;
  • Piața pentru producătorii de protecție împotriva zgomotului se consolidează în jurul celor doi lideri mondiali: 3M ;

Cu toate acestea, pierderea auzului și surditatea profesională progresează!

Aproape 5000 de cazuri de surzenie au fost recunoscute ca fiind „boli profesionale” începând cu 2010. Pentru prevenirea perderii auzului, oferin seviciile ssm.

Sunt eficiente protecții individuale de zgomot?

Pentru a fi eficient, un protector auditiv trebuie să fie adaptat angajatului care îl poartă, mediului său de lucru și în conformitate cu certificarea acestuia.

Protecția fonică este aleasă pentru fiecare angajat și stația sa de lucru?

Pentru multe companii, zgomotul și impactul acestuia sunt o problemă îndepărtată: pierderea auzului sau surditatea profesională se produc adesea după 5, 15 sau chiar 30 de ani de expunere.
Astfel, 75% din protezele auditive utilizate sunt capace de unică folosință. În timp ce ele sunt adesea alese arbitrar și fără implicarea angajaților. Acestea din urmă primesc informații despre zgomot și o obligație de a purta aceste protectori.

Protectorul auditiv este conform certificării sale?

Orice protecție auditivă în cazul în care respectă certificarea și este adaptată pentru utilizator și mediul său, este eficient atunci când este purtat de 100% in timp zgomotului.  Acest lucru este valabil pentru căști de protecție auditive, sau proteze auditive .

Sunt protezele auditive purtate corect?

Pentru o eficienta ridicata, protecția auzului trebuie purtată 100% din timpul petrecut în zgomot! 
Aceste proteze trebuiesc purtate permanent in timpul activitatii pe cae o desfasurati.  Pentru siguranta auzului dumneavoastra este singura modalitate de a vă păstra sănătatea auditiva intacta.

Primele expuneri fără protecția eficientă a auzului, profesionistul este deranjat: stresat, obosit din cauza zgomotului.
Pot aparea probleme cu somnul, creșterea tensiunii arteriale..etc.

Pierderea auzului și surditatea

-De ce protezele auditive nu sunt purtate 100% din timpul petrecut în zgomot?-

5 motive explică absența acestor proteze

  • lipsa de cunoștințe despre zgomot și efectele acestuia ;
  • lipsa de conștientizare a tuturor actorilor cu privire la „riscul de zgomot” ;
  • dispozitive de protecție a audientelor adaptate în mod greșit angajatului și mediului său ;
  • o lipsă de urmărire pentru a verifica eficacitatea protectorilor de auz și purtarea acestora 100% din timpul de expunere … ;
  • alegeri strategice pe termen scurt (cum ar fi costurile) care sunt ineficiente în protejarea sănătății angajaților împotriva riscului pe termen lung ;