Soarele, căldura și radiațiile: protecție în sezonul fierbinte

0
15

Căldura extremă în aceste zile se bucură de turiști. Lucrătorii din exterior, pe de altă parte, trebuie să aibă grijă de ei înșiși. Accidentul acut amenință căldură și arsurile solare, pe termen lung, tot mai mulți oameni dezvoltă cancer de piele ocupațional. Ce trebuie să ia în considerare angajatorii și cum se poate proteja fiecare individ.

De Barbara Colonel

„Cel mai fierbinte aprilie și cel mai fierbinte lunar, deoarece înregistrările meteorologice au început în Germania, sunt acum urmate de o vară de superlative – la nivel mondial. În timp ce în Japonia a fost măsurată temperatura cea mai mare la toate timpurile și pădurile ard în Suedia, lucrătorii în aer liber se prăjează în prezent în Germania”

Care ocupații sunt cel mai expuse la soare?

Nimeni nu are o încărcătură mai mare de raze UV ​​la locul de muncă decât constructorii de canale . Din ambarcațiuni urmați-le pe acoperiș și Fassadenbauer, dulgheri, constructori de drumuri, muncitori din beton, acoperișuri și zidari . Acesta este ceea ce Institutul de Siguranță Profesională al Asigurării Sociale a Accidentului din Germania (IFA) a constatat printr-un proiect de cercetare, 600 de oameni au purtat un dispozitiv de măsurare în timp ce lucrau.

Datele obținute s-au dovedit a fi foarte diferite, în funcție de activitatea în aer liber: „De exemplu, sarcina este foarte diferită în construcții, în funcție de faptul dacă acoperișurile acoperite sau schele care urmează să fie construite“, managerul de proiect ilustrat și expert radiații IFA Marc Wittlich.

De ce diferențele dintre tranzacții sunt atât de mari, IFA a examinat. În special, constructorii se numără printre cele mai afectate grupuri ocupaționale . Tumorile cutanate cauzate de radiațiile ultraviolete au fost cea mai frecvent raportată boală profesională din industria construcțiilor în 2016 , potrivit BG. În 2017, rata cazurilor de cancer de piele ocupațional a crescut din nou, raportează asigurarea legală de accidente din Germania.

Cu sloganul „Salvați-vă pielea”, BG dorește să promoveze conștientizarea pericolelor legate de radiațiile UV, în special la tineri. „Protecția muncii care urmează să fie stabilită ca auto-înțelegere în acțiunile de zi cu zi,“ profesorul Frank Werner din fabricatia BG solicită scopul său, adică: șeful vine în mod natural atribuțiile în domeniul SSM de către. Dar toată lumea crede că , de asemenea , și are grijă de ea însăși. În liberă broșura „parasolarul în construcții“ BG a rezumat informații importante compact.

Măsuri de protecție împotriva radiațiilor UV prin lege

Pentru persoanele care lucrează în mod regulat în aer liber, care se aplică , de asemenea , în ceea ce privește soare și căldură normele din Legea privind protecția muncii , de la obligația fiduciară a angajatorului și de reglementările la locul de muncă. Chefii trebuie să se asigure că angajații lor nu sunt vătămați în condiții extreme.

Prin lege, angajatorii trebuie să aibă o evaluare a pericolelor crea locuri de muncă pentru toți, să dezvolte o instrucțiune de lucru și poate semna de către personalul – în special atunci când condițiile climaterice de la locul prezintă un pericol pentru sănătate.

Dar teoria și practica sunt departe. Deși mulți lucrători în aer liber au înțeles că prea mult soare nu este bun pentru ei. Cu toate acestea, există încă destui lucrători în construcții în vara fierbinte, între orele 11 și 15, în soarele aprins, adesea suficient cu corpul superior.

Din datoria lor de îngrijire, șefii pot și ar trebui să ia în considerare modul în care își pot proteja mai bine poporul.

Instrucțiuni interne privind tema „radiații solare”

Chefii trebuie, de asemenea, să-și instruiască angajații despre pericolele legate de radiația solară.

Angajații trebuie să fie informați despre pericole și măsurile de protecție asociate. Mulți oameni știu că radiațiile UV pot provoca arsuri solare acute. Este mult mai puțin cunoscut faptul că această radiație cauzează îmbătrânirea pielii pe termen lung sau chiar provoacă cancer de piele.

De asemenea, este important de menționat că utilizarea anumitor medicamente poate face și mai sensibil la lumină. Aici trebuie inclusă și expertiza medicală. În contextul instrucțiunii ar trebui explicat, de asemenea, ce măsuri de protecție trebuie aplicate și care sunt măsurile de precauție medicală la locul de muncă.

Informații suplimentare despre pericolele pielii și modul de protecție împotriva acestora la Asociația Profesională de Lemn și Metal (BGHM).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here