Soarele, căldura și radiațiile: Protecție în sezonul fierbinte , Sanatate si Securitate. Căldura extremă în zilele de vara pentru care se bucură de turiști. Lucrătorii din exterior, pe de altă parte, trebuie să aibă grijă de ei înșiși.

Accidentul acut amenință căldură și arsurile solare, pe termen lung, tot mai mulți oameni dezvoltă cancer de piele ocupațional. Ce trebuie să ia în considerare angajatorii și cum se poate proteja fiecare individ.

În orice mediu de lucru, condițiile reale de muncă conduc la accidentare sau  îmbolnăvire a lucrătorilor, de acea prin SSM Gorj putem diminua efectul.

Care ocupații sunt cel mai expuse la soare?

S-a constatat printr-un proiect de cercetare, 600 de oameni au purtat un dispozitiv de măsurare în timp ce lucrau.

Datele obținute s-au dovedit a fi foarte diferite, în funcție de activitatea în aer liber: „De exemplu, sarcina este foarte diferită în construcții, în funcție de faptul dacă acoperișurile acoperite sau schele care urmează să fie construite“.

Tumorile cutanate cauzate de radiațiile ultraviolete au fost cea mai frecvent raportată boală profesională din industria construcțiilor în 2016. În 2017, rata cazurilor de cancer de piele ocupațional a crescut din nou .

Protecția muncii care urmează să fie stabilită ca auto-înțelegere în acțiunile de zi cu zi, scopul său, adică: șeful vine în mod natural si aplica atribuțiile în domeniul SSM.

Măsuri de protecție împotriva radiațiilor UV prin lege

Pentru persoanele care lucrează în mod regulat în aer liber, în ceea ce privește soarele și căldura,  normele din Legea privind protecția muncii , chefii trebuie să se asigure că angajații lor nu sunt vătămați în condiții extreme.

Prin lege, angajatorii trebuie să aibă o evaluare a pericolelor crea locuri de muncă. În special atunci când condițiile climaterice de la locul prezintă un pericol pentru sănătate. Este de preferat sa se foloseasca echipamente de protectie specifice vremii.

Dar teoria și practica sunt departe. Deși mulți lucrători în aer liber au înțeles că prea mult soare nu este bun pentru ei. Cu toate acestea, există încă destui lucrători în construcții în vara fierbinte, între orele 11 și 15 adesea suficient cu corpul superior.

Din datoria lor de îngrijire, șefii pot și ar trebui să ia în considerare modul în care își pot proteja mai bine poporul.

Instrucțiuni interne privind tema „radiații solare”

Chefii trebuie, de asemenea, să-și instruiască angajații despre pericolele legate de radiația solară.

Angajații trebuie să fie informați despre pericole și măsurile de protecție asociate. Mulți oameni știu că radiațiile UV pot provoca arsuri solare acute. Este mult mai puțin cunoscut faptul că această radiație cauzează îmbătrânirea pielii pe termen lung sau chiar provoacă cancer de piele.

De asemenea, este important de menționat că utilizarea anumitor medicamente poate provoca o sensibilitate mai mare la lumina.

Aici trebuie inclusă și expertiza medicală. În contextul instrucțiunii ar trebui explicat, de asemenea, ce măsuri de protecție trebuie aplicate și care sunt măsurile de precauție medicală la locul de muncă.