Zgomotul afectează auzul
Zgomotul afectează auzul

Zgomotul poate afecta capacitatea unei persoane de a auzi și de a înțelege comunicațiile intenționate. Pe parcursul activităților, oamenii devin distrași și trec cu vederea instrucțiuni și fapte importante.

Tot zgomotul din lume este produs de activitatea umană, așa că este la latitudinea rasei umane să vină cu strategii pentru a-l reduce.

Zgomotul interferează cu învățarea și comunicarea

Zgomotul poate duce la perturbări în comunicare și poate face dificilă înțelegerea mesajelor transmise între oameni.

Într-o conversație, zgomotul puternic din fundal poate face ca persoanele implicate să își ridice vocea, să vorbească mai repede sau să repete ceea ce au spus, ceea ce poate duce la frustrare și tensiune între ele.

Iată câteva exemple, oferite de specialiștii SSM, ale modului în care zgomotul interferează cu învățarea și comunicarea:

  • Zgomotul excesiv poate avea repercusiuni sociale dăunătoare pentru persoanele care au probleme de auz.

În plus, pierderea auzului poate pune în pericol siguranța oamenilor, poate împiedica învățarea și îi împiedică pe oameni să participe la situații sociale.

  • Este nevoie de efort mental din partea creierului pentru ca să poată distinge corect sunetele.

În ciuda unei varietăți de ipoteze privind relația dintre zgomot și muncă, zgomotul excesiv pune o presiune suplimentară asupra creierului uman.
Manusi Spuma Nitril CT HR

Strategii de instruire și succes în comunicare în situații de zgomot

Următoarele trei sugestii vă pot ajuta să comunicați eficient în timpul activităților într-un mediu zgomotos:

  • Achiziționați niște căști puternice

Dacă v-ați săturat de strigat, iar vocea v-a obosit, cumpărați căști pentru zgomot ridicat, este cea mai bună opțiune. Aceste instrumente sunt ideale pentru personalul dumneavoastră la locurile de muncă.

  • Reduceți nivelul zgomotului

Luați în considerare cotele de reducere a zgomotului în timp ce determinați care căști sunt cele mai bune pentru activitățile dumneavoastră.

Chiar și atunci când zgomotele sunt intolerabile, căștile și microfoanele încorporate permit o conversație clară. Pentru ca mesajele vorbitorilor să fie înțelese, ei trebuie doar să vorbească în mod normal.

  • Folosiți căști unidirecționale sau bidirecționale

Căștile unidirecționale sau bidirecționale sunt disponibile pentru locurile de muncă cu zgomot ridicat. Este înțelept să alegeți căști bidirecționale, astfel încât angajații să poată comunica mai ușor.

  • Folosiți instrumente de comunicare

Utilizarea instrumentelor de comunicare în timp real este o alternativă bună pentru situații în care cumpărarea unei căști este costisitoare.

Din fericire, majoritatea oamenilor au telefoane. Există multe aplicații de mesaje de grup disponibile. Prin urmare, utilizarea lor este logică.

Asigurați-vă că personalul dumneavoastră instalează aplicația pe telefoane, după ce ați găsit una care corespunde criteriilor dumneavoastră.

Puteți trimite un anunț text către toți cei din companie folosind aceste aplicații de mesagerie în timp real.

Metode de antrenament pentru activități foarte zgomotoase

Toți membrii personalului, indiferent dacă folosesc aplicații sau căști, trebuie să poată folosi tehnologia și să comunice în împrejurări zgomotoase.

Pentru a comunica și a se antrena eficient, toată lumea trebuie să fie în același loc de muncă.

  • Puteți dezvolta o metodă pe care toți lucrătorii să o poată utiliza dacă doriți să vă bazați pe semnale vizuale. Oamenii se bazează pe semnale, prin urmare comunicarea este posibilă în ciuda atmosferei zgomotoase.
  • Vă puteți învăța personalul să folosească termeni de cod și expresii cheie atunci când vorbiți.

Utilizați o listă predeterminată de expresii cheie care au fost condensate în câteva cuvinte simple pentru a realiza acest lucru.

De exemplu, în funcție de cele mai tipice sarcini zilnice efectuate de personalul dumneavoastră, puteți dezvolta un set specific de expresii de cuvinte cheie precise.

Personalul dumneavoastră va putea înțelege mesajele transmise în acest mod, eliminând necesitatea unor explicații prea detaliate.

Zgomotul are un impact negativ asupra relațiilor dintre oameni

Zgomotul poate afecta starea de spirit și sănătatea fizică și mentală a oamenilor, ceea ce poate duce la iritabilitate, anxietate, stres, iar în cele din urmă poate duce la conflict.

În plus, poate afecta relațiile sociale prin reducerea calității vieții și a confortului.

În general, zgomotul poate avea un impact negativ asupra relațiilor dintre oameni, prin perturbarea comunicării și afectarea stării de spirit și a confortului fizic.

Contactați inspectorii SSM pentru a afla cum să reduceți nivelul de zgomot din mediul înconjurător, astfel încât oamenii să poată comunica și interacționa în mod confortabil și sănătos!