Siguranța vehiculelor a înregistrat progrese
Siguranța vehiculelor a înregistrat progrese

Siguranța vehiculelor a înregistrat progrese semnificative de-a lungul anilor datorită tehnologiei avansate, iar mașinile moderne sunt mai sigure ca oricând.

Automobilele mai noi sunt mai bine făcute și au mai multe funcții de siguranță pentru a vă proteja, datorită ingineriei avansate, cercetării aprofundate și analizei datelor despre accidente.

Siguranța vehiculelor asigură siguranța pasagerilor

Acum aveți acces la și mai multe opțiuni de siguranță datorită progreselor recente ale tehnologiei.

Echipa RSGE vă pune la dispoziție serviciul de comercializare de echipamente auto de unde puteți alege stingătoare auto sau truse de prim ajutor care vă vor menține pe dumneavoastră împreună cu familia în siguranță pe drum.

De mulți ani, National Highway Traffic Safety Administration lucrează pentru a îmbunătăți siguranța vehiculelor. NHTSA stabilește și menține reglementări de siguranță și creează abordări de ultimă oră pentru siguranța vehiculelor.
Manusi Spuma Nitril CT HR

Evoluții generale ale siguranței vehiculelor care au făcut mașinile mai sigure

  • Centura de siguranță

Mașinile de astăzi vin cu o mulțime de caracteristici de bază care nici măcar nu erau disponibile cu zeci de ani în urmă. Centura de siguranță în trei puncte este acum o cerință pentru toate automobilele.

În funcție de vârsta dumneavoastră, s-ar putea să vă amintiți o perioadă înainte de centura de siguranță sau momentul în care ați folosit pentru prima dată centura de siguranță.

Un dispozitiv de pretensionare din sistemul sofisticat de reținere în trei puncte strânge centura de siguranță și previne slăbirea suplimentară în timpul unei coliziuni, salvând sute de mii de vieți.

  • Airbag-uri

De când a fost creat primul airbag în anii 1950, acestea au avansat semnificativ. Primele airbag-urile au salvat vieți, dar trebuiau reproiectate pentru a preveni uciderea sau rănirea oamenilor atunci când erau declanșate.

Poziționarea airbag-urilor în mașini a fost modificată pentru a proteja mai bine pasagerii. Până în 1987, airbag-urile frontale au câștigat o utilizare pe scară largă și de atunci au salvat foarte multe vieți.

Airbag-urile laterale, cunoscute adesea sub denumirea de airbag-uri laterale cortină, sunt acum oferite ca echipamente standard sau opționale de mulți producători de automobile.

  • Controlul electronic al stabilității

Deși pierderea controlului asupra mașinii nu este niciodată un lucru plăcut, există caracteristici pentru siguranța vehiculelor care vă pot ajuta dacă acest lucru se întâmplă.

Controlul electronic al stabilității (ESC), de exemplu, încearcă să scadă înclinațiile. De la 1 septembrie 2011, sistemele electronice de control al stabilității sunt necesare în toate mașinile noi.

Aceste sisteme folosesc frânarea automată a roților controlată de computer pentru a vă ajuta să vă mențineți controlul dacă începeți să îl pierdeți.

  • Sisteme video retrovizoare

Sistemele video din spate, denumite în mod obișnuit camere de rezervă, sunt concepute pentru a reduce riscul de coliziuni prin afișarea lucrurilor direct în spatele mașinii și orice potențiale amenințări pe traseu.

S-a presupus inițial că accidentele inverse sunt cauzate de incapacitatea de a vedea clar în spatele vehiculului.

Analize suplimentare au arătat că o parte semnificativă a incidentelor s-a întâmplat deoarece cineva se apropia de mașină din lateral.

De la 1 mai 2018, toate automobilele noi trebuie să aibă sisteme video retrovizoare, care să ofere o viziune mai largă.

Detectarea unghiului mort a fost creată ca reacție la accidentele în care șoferii nu au putut observa ce se afla chiar în fața lor din cauza unui punct mort.

Sistemele video retrovizoare verifică dacă o mașină se află pe banda vecină folosind senzori sau camere digitale.

Dispozitivul, care este disponibil ca echipament standard sau opțional pe multe automobile noi, avertizează șoferul că îmbinarea sau schimbarea benzilor poate fi riscantă.

  • Sistemele de conducere automată

Sistemele de conducere automată ar putea în cele din urmă să poată gestiona toate aspectele conducerii.

Automatizarea de nivel 1 și de nivel 2 sau asistența șoferului a avansat semnificativ pe măsură ce ne îndreptăm către automatizarea completă.

În această situație, șoferul controlează vehiculul, dar există câteva funcții de asistență la conducere disponibile, cum ar fi:

-controlul adaptiv al vitezei de croazieră;

-avertizarea de părăsire a benzii de rulare;

-frânarea automată de urgență;

-avertizarea de coliziune frontală.

Progrese continue în materie de siguranță auto

Mai multe vieți vor fi salvate și mai multe accidente vor fi evitate pe drumuri datorită progreselor continue în materie de siguranță auto.

În următorii ani, ne așteptăm să vedem mai multe progrese în domeniul siguranței auto. Programul evaluează, de asemenea, eficacitatea noilor inovații de prevenire a accidentelor.

Specialiștii RSGE susțin producătorii de automobile pentru investiția în tehnologii de ultimă oră de siguranță, subliniind avantajele diferitelor măsuri pentru siguranța vehiculelor și a pasagerilor lor.

Alegeți din gama variată de echipamente pentru siguranța vehiculelor oferite de magazinul nostru cu profil SSM/PSI/SU!