COVID-19
COVID-19

COVID-19 a trebuit sa fie combatut prin distanțare socială, decizie adoptata la nivel mondial pentru a încetini pandemia de coronavirus, pentru a reduce presiunea asupra sistemelor de sănătate și pentru a preveni decesele.

Păstrează-ți distanța pentru a încetini răspândirea Covid-19!

Distanțare socială impotriva COVID-19, distantare fizica

Limitarea contactului față în față cu alții este cea mai bună modalitate de a reduce răspândirea bolii coronavirusului (COVID-19). Distanțarea socială, numită și „distanțare fizică” înseamnă să păstrezi spațiu între tine și alte persoane în afara casei tale.

Pentru a practica distanțarea socială sau fizică, stați la cel puțin 6 metrii (aproximativ 2 brațe) lungime față de alte persoane.

În plus față de pașii de zi cu zi pentru a preveni coronavirusul, păstrarea spațiului dintre dvs. și ceilalți este unul dintre cele mai bune instrumente pe care le avem pentru a evita să fim expuși la acest virus.

Deoarece oamenii pot răspândi virusul înainte să știe că sunt bolnavi, este important să stați departe de alții atunci când este posibil, chiar dacă tu – sau ei – nu aveți simptome.

Distanțarea socială este deosebit de importantă pentru persoanele care prezintă un risc mai mare de boală severă de la COVID-19.

Multe persoane au circumstanțe sau situații personale care prezintă provocări cu practicarea distanțării sociale pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Manusi Spuma Nitril CT HR

Vă rugăm să consultați instrucțiunile următoare pentru recomandări și considerații suplimentare pentru:

De ce se practică distanțarea socială?

COVID-19 se răspândește în principal printre persoanele care sunt în contact strâns pentru o perioadă îndelungată.

Răspândirea se întâmplă atunci când o persoană infectată tușește, strănut sau vorbește și picăturile din gură sau nas sunt lansate în aer și aterizează în gurile sau nasurile persoanelor din apropiere.

Picăturile pot fi de asemenea inhalate în plămâni. Studii recente indică faptul că persoanele infectate, dar care nu prezintă simptome, joacă un rol important și în răspândirea acestui virus.

Poate fi posibil ca o persoană să contacteze virusul atingând o suprafață sau un obiect care are virusul pe el și apoi atingând propria gură, nas sau ochi. Cu toate acestea, nu se crede că acesta este principalul mod de răspândire a virusului.

COVID-19 poate trăi ore întregi sau zile pe o suprafață, în funcție de factori precum lumina solară, umiditatea și tipul de suprafață. Distanțarea socială ajută la limitarea oportunităților de a intra în contact cu suprafețele contaminate și persoanele infectate din afara casei.

Deși riscul de îmbolnăviri grave poate fi diferit pentru toată lumea, oricine poate obține și răspândi coronavirusul. Toată lumea are un rol de jucat în încetinirea răspândirii și protejarea propriei persoane, a familiei și a comunității lor.

Reguli pentru distanțare socială impotriva COVID-19 găsiți accesând pagina de contact medicina muncii a RSGE!