Siguranta la electricitate, este esențială pentru viața modernă, atât acasă, cât și la locul de muncă. Unii angajați lucrează direct cu electricitatea, alții, cum ar fi lucrătorii din birouri și oamenii de vânzări, lucrează intr-un mod indirect.

Ce practici de lucru vă ajută să vă protejați împotriva pericolelor electrice?

Siguranta la electricitate

Exemple de astfel de practici includ următoarele:

  • menținerea corectă a uneltelor electrice ;
  • exercitarea prudenței atunci când lucrați în apropierea liniilor energetice ;
  • folosind echipament de protecție adecvat ;

Cum vă puteți apăra împotriva pieselor metalice care devin energizate?

O ruptură a izolației unei mașini electrice sau a unei mașini poate cauza ca piesele sale metalice să devină „fierbinți” sau energizate.Echipamentele de protecție au un rol foarte important pentru siguranța lucrătorilor.

Atingerea acestor părți energizate poate provoca șocuri electrice, arsuri sau electrocutări. Cea mai bună modalitate de a vă proteja atunci când utilizați unelte electrice să stabiliți o cale de rezistență scăzută de la carcasa metalică a dispozitivului la sol.

Un cablu de rezistență redusă care direcționează curentul nedorit direct la sol. Un conductor de împământare instalat corespunzător are o rezistență scăzută la masă și reduce foarte mult cantitatea de curent care trece prin corpul dumneavoastră.

Protectia Muncii- SSM Alba

Echipamentul cu cablu și conector cu ștecher cu trei vârfuri este un exemplu comun de echipament care încorporează acest conductor de împământare. Trebuie să fiți pregătiți pentru orice situatie de urgență.

O altă formă de protecție este utilizarea instrumentelor și aparatelor portabile enumerate sau etichetate protejate de un sistem aprobat de izolație dublă sau echivalentul său. Atunci când se utilizează un astfel de sistem, acesta trebuie marcat distinctiv. Pentru a indica faptul că scula sau aparatul utilizează un sistem dublu de izolație aprobat.