Folosirea tehnologiilor corecte pentru asigurarea siguranței la electricitate

0
295
siguranta la electricitate
siguranta la electricitate

Pregătirea adecvată, protecția împotriva expunerii și utilizarea disciplinată a întreruptorului de defecțiune a circuitului de masă sunt parte integrantă a menținerii siguranței lucrătorilor.

Datorită îmbunătățirilor majore în ceea ce privește siguranța, numărul de vătămări corporale letale la locul de muncă a scăzut constant în ultimii 20 de ani, de la 334 în 1992 la 139 în 2013. Cu toate acestea, tendința cu leziuni electrice non-fatale a fost mai puțin consistentă, 1700 și 2950 răniri anual, potrivit Biroului Statistic al Muncii din SUA.1
Evenimentul principal de vătămare corporală pentru rănirile non-fatale în perioada 2003-2010 a fost „contactul cu curentul electric al mașinii, sculei, aparatului sau corpului de iluminat”, care a reprezentat 37% din leziuni. A doua cauză principală a fost „contactul cu cabluri, transformatoare sau alte componente electrice”, cu 35% din leziuni.

Mulți lucrători care suferă o vătămare electrică au o pregătire insuficientă pentru a lucra pe sau în jurul unui echipament electric alimentat. Presiunile de timp și cerințele supraveghetorilor pot contribui la suprimarea regulilor de către angajați pentru a îndeplini mai rapid sarcinile atribuite. Luarea de comenzi rapide poate prezenta riscuri potențial letale pentru cei care lucrează în jurul echipamentelor industriale de putere.

Importanța instruirii corecte

Programele de instruire care vizează toți lucrătorii expuși la pericolele de siguranță electrică pot contribui foarte mult la recunoașterea și evitarea pericolelor electrice. Aceste programe trebuie întotdeauna să se concentreze asupra motivului pentru care nu este niciodată acceptabil să luați comenzi rapide și să „lucrați în jurul” codurilor de siguranță pentru a finaliza un loc de muncă mai repede.
Lucrătorii și managerii trebuie să înțeleagă și să respecte codurile de siguranță electrică, cum ar fi Codul Național Electric de Asistență pentru Protecția Incendiilor (NEC). Au existat 15 revizuiri ale NEC din 1975.2 Acest cod specifică cerințele minime pentru instalațiile electrice sigure într-o singură sursă standardizată, iar revizuirile se bazează pe un proces deschis, care are loc la fiecare trei ani.

În timp ce dezvolte produse noi și îmbunătățește altele pentru a ține pasul cu noile norme de siguranță și reglementări, furnizorii de încredere care aderă la standardele din industrie pot oferi și cursuri de instruire în domeniul siguranței pentru a ajuta distribuitorii și utilizatorii finali să înțeleagă schimbările de cod și modul în care pot afecta siguranța locului de muncă și a instalației .

Efectuarea deconectării

Administrația pentru Securitate și Sănătate Ocupațională (OSHA) solicită angajaților care se confruntă cu riscul de electrocutare să fie instruiți să recunoască și să se protejeze de pericole specifice. Dintre primele 10 cele mai frecvent menționate standarde OSHA încălcate în 2016, trei au fost direct legate de siguranța electrică:

Controlul energiei periculoase (blocare / etichetare)
Metode electrice, de cablare, componente și echipamente, industria generală
Proiectarea sistemelor electrice, cerințe generale, industria generală3

Procedurile corespunzătoare de blocare / etichetare (LOTO) asigură că aparatele sunt oprite și nu pot fi pornite în timp ce cineva lucrează la ele. Cercetările OSHA privind incidentele de vătămare corporală și cercetările anterioare indică faptul că munca necorespunzătoare efectuată pe echipamentele energizate este asociată cu o parte substanțială a leziunilor electrice.

O parte importantă a procedurii LOTO demonstrează că nu există nici o putere în circuitul care alimentează mașina, ceea ce poate dura mult timp. Acest proces poate include împrăștierea unor echipamente personale de protecție greoaie și deschiderea comutatorului pentru a verifica manual firele folosind un contor de volt pentru a confirma puterea zero. Înlocuirea unui motor simplu poate dura o oră sau mai mult; totuși, luarea comenzilor rapide poate provoca ramificații serioase.

Vânzătorii principali au răspuns dezvoltând componente inovatoare care ajută la protejarea lucrătorilor, maximizând timpul de funcționare al producției. Estimările OSHA arată că respectarea standardului LOTO previne mai mult de 100 de decese și zeci de mii de răniri anual.

Cea mai recentă dezvoltare este o soluție LOTO care protejează împotriva expunerii la energie electrică și poate fi conectată sau deconectată rapid și în siguranță. Spre deosebire de conectorii standard, dispozitivele clasificate la UL 2682 pot funcționa ca întrerupătoare și pot fi utilizate pentru a deconecta în siguranță echipamentele în timp ce sunt alimentate cu energie electrică. Contactele cu contacte de argint cu nichel de argint asigură capabilități de comutare similare unui întrerupător sau contactor și oferă, de asemenea, o conexiune cu rezistență scăzută.

O operație a conectorului în două etape plasează fișa într-o poziție de repaus după deconectare, necesitând o mișcare rotativă pentru a scoate ștecherul, în timp ce închide simultan obturatorul recipientului. Sistemul LOTO pozitiv și rapid poate deconecta în siguranță echipamentele – prin separarea ștecărului de la recipient, deoarece puterea pozitivă este eliminată.

Menținerea unui curent echilibrat

Companiile pot, de asemenea, menține lucrătorii în siguranță prin utilizarea disciplinată a întrerupătoarelor de circuit de avarie la sol (GFCI) în condiții umede și periculoase. Deoarece au fost necesare pentru utilizarea la sfarsitul anilor ’70, la 120V, prize de receptie temporara cu o singura faza, 15 si 20A folosite pe santiere, GFCIs din industria constructiilor au economisit intre 650 si 1.100 de vieti, conform OSHA. cerințele pentru GFCI s-au extins continuu pentru a include locații suplimentare.
Un GFCI deconectează un circuit atunci când detectează că curentul electric nu este echilibrat între conductorul alimentat și conductorul neutru de retur. Un dezechilibru poate indica scurgerea curentă prin corpul unei persoane împământate care intră în contact accidental cu partea energizată a circuitului. Dispozitivele GFCI se deconectează suficient de repede pentru a preveni rănirile.

În timp ce pielea oferă o bună rezistență atunci când este uscată, dacă este umedă din orice motiv (ploaie, transpirație, în picături de apă), rezistența electrică a pielii (măsurată în ohmi) scade dramatic și cantitatea de curent electric care curge prin crește corpul.

Toate componentele electrice expuse la umiditate, vreme sau medii dure, indiferent dacă sunt în interior sau în exterior, necesită o conexiune etanșă pentru a elimina sau reduce riscul de șocuri electrice, scurtcircuite și incendii electrice. Denumirile NEMA și IP se aplică pentru prevenirea acumulării umidității și apei, pe lângă stabilirea standardelor de protecție pentru locațiile expuse la gaze, vapori, vapori, lichide sau alți agenți care pot avea un efect de deteriorare asupra conductorilor de alimentare și a echipamentelor.

GFCI-urile, care ar trebui utilizate în orice zonă interioară sau exterioară în care apa poate intra în contact cu produse electrice, pot fi plasate pe cabluri electrice individuale (GFCI în linie) sau instalate sistemic pentru a proteja întregul sistem de defectele de la sol, , și alte pericole. Este important să selectați componente compatibile cu codul GFCI de la o sursă sigură, care să asigure compatibilitatea tuturor părților.

Sistemele de cabluri integrate etanșe sunt acum oferite pentru a oferi cea mai bună protecție în clasa GFCI în cele mai dificile, umede, cele mai abrazive locuri de muncă și instalații industriale. Utilizarea corectă a tehnologiilor potrivite destinate locului de muncă poate ajuta la prevenirea cauzelor multor accidente legate de electricitate, răniri și decese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here