Folosirea tehnologiilor corecte sunt necesare pentru asigurarea sigurantei la electricitate si pregătirea adecvată impotriva vătămărilor. Protecția împotriva expunerii de defecțiune a circuitului de masă sunt parte integrantă a menținerii siguranței lucrătorilor la electricitate.

Datorită îmbunătățirilor majore în ceea ce privește siguranța, numărul de vătămări corporale letale la locul de muncă a scăzut.

Mulți lucrători care suferă o vătămare electrică sunt pregatiti insuficient. Pentru lucra  în jurul unui echipament electric alimentat este nevoie de o inalta pregatire .

Presiunile de timp și cerințele supraveghetorilor pot contribui la suprimarea regulilor de către angajați . Luarea de comenzi rapide poate prezenta riscuri letale pentru cei care lucrează în jurul echipamentelor.

Securitatea și Sănătatea în Muncă (SSM) resprezintă acele tipuri de activități cu scopul de a preveni lucrătorii in orice domeniu de activitate la pericolele la care se expun în timpul sarcinii de muncă

Asigurarea siguranței prin instruire corectă

Programele de instruire care vizează toți lucrătorii expuși la pericolele de siguranță electrică pot contribui foarte mult la recunoașterea și evitarea pericolelor electrice.

Lucrătorii și managerii trebuie să înțeleagă și să respecte codurile de siguranță electrică, cum ar fi Codul Național Electric de Asistență pentru Protecția Incendiilor. Furnizorii de încredere care aderă la standardele din industrie pot oferi și cursuri de instruire.

În domeniul sanatatii si siguranței este necesar ca distribuitorii și utilizatorii finali să înțeleagă schimbările de cod.

Efectuarea deconectării

Administrația pentru Securitate și Sănătate Ocupațională solicită angajaților care se confruntă cu riscul de electrocutare să fie instruiți să recunoască și să se protejeze de pericole specifice.

Cunoasterea metodelor electrice, de cablare, componente, echipamente, proiectarea sistemelor electrice din industria generală;

Incidentele de vătămare corporală și cercetările anterioare indică faptul că munca necorespunzătoare efectuată pe echipamentele energizate este asociată cu o parte substanțială a leziunilor electrice.

Înlocuirea unui motor simplu poate dura o oră sau mai mult;  luarea comenzilor rapide poate provoca ramificații serioase.

Vânzătorii principali au răspuns dezvoltând componente inovatoare care ajută la protejarea lucrătorilor.

Contactele cu nichel de argint asigură capabilități de comutare similare unui întrerupător sau contactor și oferă, de asemenea, o conexiune cu rezistență scăzută.

O operație a conectorului în două etape plasează fișa într-o poziție de repaus după deconectare.

Este nevoie de  o mișcare rotativă pentru a scoate ștecherul, în timp ce închide simultan obturatorul recipientului.

Menținerea unui curent echilibrat

Companiile pot, de asemenea, menține lucrătorii în siguranță prin utilizarea disciplinată a întrerupătoarelor de circuit de avarie la sol în condiții umede și periculoase.

Se deconectează un circuit atunci când curentul electric nu este echilibrat între conductorul alimentat și conductorul neutru de retur.

Prin corpul unei persoane împământate care intră în contact accidental cu partea energizată a circuitului, dispozitivele  se deconectează suficient de repede pentru a preveni rănirile.

În timp ce pielea oferă o bună rezistență atunci când este uscată, dacă este umedă din orice motiv, rezistența electrică a pielii scade dramatic și cantitatea de curent electric care curge prin crește corpul.

Toate componentele electrice expuse la umiditate. Vreme sau medii dure, necesită o conexiune etanșă pentru a elimina sau reduce riscul de șocuri.

Denumirile se aplică pentru prevenirea acumulării umidității și apei, pe lângă stabilirea standardelor de protecție.

Pentru locațiile expuse la gaze, vapori, lichide sau alți agenți care pot avea un efect de deteriorare asupra conductorilor de alimentare și a echipamentelor.

Pot fi plasate pe cabluri electrice individuale sau instalate sistemic pentru a proteja întregul sistem de defectele de la sol.

Este important să selectați componente compatibile de la o sursă sigură, care să asigure compatibilitatea tuturor părților.

Sistemele de cabluri integrate etanșe sunt acum oferite pentru a oferi cea mai bună protecție. Cele mai abrazive locuri de muncă și instalații industriale.

Utilizarea corectă a tehnologiilor poate ajuta la prevenirea cauzelor multor accidente legate de electricitate, răniri și decese.