Evaluarea riscurilor biologice nu se bazează pe teorii dezvoltate de tehnocrați. Ci mai degrabă pe o bază empirică. În urma conștientizării de către comunitatea științifică a pericolelor reprezentate de manipularea organismelor patogene.

Evaluarea riscului este unul dintre cele trei elemente ale analizei riscurilor. Celelalte două fiind gestionarea riscurilor și comunicarea riscurilor. În teorie, aceste trei elemente sunt separate și secvențiale, dar, în practică, limitele dintre ele sunt uneori destul de tulbure și permeabile.Evaluarea riscurilor contribuie la micșorarea evenimentelor neplăcute aduse în firma dumneavoastră.

Efectuarea evaluării riscului biologic

Evaluarea riscurilor in Județul Arad, SSM Arad privind activitățile de utilizare în condiții de izolare care implică agenți patogeni și activitățile care implică ONG-uri. Ar trebui să fie efectuată de la caz la caz, în timp ce se bazează pe știința stabilită .

Pentru ca ONG-urile să fie eliberate în mediu, se aplică o evaluare „pas cu pas”. Aceasta înseamnă că se reduce capacitatea de conservare a OMG-urilor. Iar gradul de eliberare a crescut gradual.

Pas cu pas, dar numai dacă evaluarea etapelor anterioare în ceea ce privește protecția sănătății umane și a mediului indică faptul că se poate face următorul pas. Trebuie să fiți pregătiți pentru orice situatie de urgență. Evaluarea în fiecare etapă ulterioară ia în considerare rezultatele obținute în etapele anterioare.