Accidentele la locul de muncă reprezintă o problemă semnificativă pentru întreprinderi. Aplicațiile practice ajută la formarea lucrătorilor.
Securitatea și Sănătatea în Muncă din Jutețul Cluj ( SSM Cluj), angajatorii cât și angajații sunt conștienți de accidentele principale astfel încât progresul acestora este de a aduce riscul la un nivel cît mai mic.

Progresul pe această temă va permite companiilor să investească în  planuri cuprinzătoare de asigurare a afacerilor și va oferi angajaților o educație valoroasă privind propria lor siguranță.

Violența la locul de muncă 

Cazurile pe care le-am văzut despre violența la locul de muncă sunt deseori atribuite unei persoane care trimite un mesaj poștal. Care este coplesit de iritabilitate împotriva unui supraveghetor sau a unui șef.

SSMescu

Angajatorii care lucreaza in acest domeniu („ protectia muncii „), aduc o atmosferă deschisă în care angajații pot raporta simptomele acestui tip de comportament .

Prejudiciul miscarii repetitive

Angjații care efectuează aceleași mișcări mereu, cum ar fi
tastarea sau asumarea unor poziții incomode în timp ce lucrați. Acest
lucru poate fi evitat prin încurajarea poziției adecvate prin scaune și
echipamente ergonomice. Și prin rotația locurilor de muncă, ceea ce permite angajaților să-și schimbe datoria.

Prăznuit sau zdrobit de…

Aceasta rănire implică faptul că este prins sau zdrobit de o mașină. Această vătămare este departe de zonele periculoase cunoscute sub numele de „puncte de prindere”. Angajatorii trebuie să stabilească
proceduri stricte in aceasta privinta.

Coliziuni cu autovehicule

Autovehiculele care funcționează la locul de muncă conduc adesea la accidente. Se pot aloca multe amenzi SSM. Riscul este agravat de șoferii distrasi, mănâncă sau citesc un articol pe telefon. Angajatorii ar trebui să-și încurajeze angajații să puna stop activitatilor care distrag atenția.

Distruse de:

Lucrătorii pot fi răniți de obiectele pe care le folosesc sau se mișcă. Minimizați acest lucru prin menținerea unor aranjamente de lucru ordonate, restricționând accesul la zonele cu risc ridicat și impunând utilizarea echipamentelor de protecție.