Reprezinta o situație de urgență globală care influențează sănătatea umană și securitatea ocupațională. Microclimatul la locul de muncă este foarte important.

Încălzirea globală caracterizată printr-o creștere a temperaturii ambientului și a umidității. Afectează sănătatea umană, afectând în mod direct termoreglarea corpului cu consecințe grave:

deshidratare;

SSMescu

-oboseală;

accident vascular cerebral și chiar moarte;

Mai multe studii au demonstrat efectele negative ale schimbărilor climatice asupra populațiilor. Intr-o mare varietate, în special în ceea ce privește locurile de muncă în aer liber și neprotejate. 

Lucrătorii cei mai vulnerabili sunt muncitorii în aer liber din țările tropicale și subtropicale. De obicei, în muncă grea în timpul sezoanelor fierbinți.  Pentru care se folosesc costume speciale de protectie solara.

Multe consecințe, prin urmare, în ceea ce privește oamenii muncii sunt posibile. Chiar fără simptome de sănătate prin reducerea productivității muncii.

În orice mediu de lucru, condițiile reale de muncă conduc la accidentare sau  îmbolnăvire a lucrătorilor, de acea prin SSM Alba putem diminua efectul.  

Schimbări climatice asupra microclimatului

Scopul acestei revizuiri este de a investiga efectele schimbărilor climatice asupra lucrătorilor. Pe de-o parte putem oferi servicii de consultanta care conformeaza persoana cu lucrurile pentru care sa tina cont.

Pentru a reduce efectele negative ale schimbărilor climatice este esențial să se pună în aplicare măsuri preventive printr-o strategie multidisciplinară. Să limiteze riscurile pentru sănătate și securitate in munca să îmbunătățească productivitatea muncii.