EIPPurtarea EIP la locul de muncă, în timpul lucrului, este esențială pentru a reduce pericolele ce pot apărea.

Angajatorii sunt responsabili pentru protejarea securității și sănătății angajaților. Aceasta implică faptul că, în cazul în care o evaluare a riscului dezvăluie că echipamentul individual de protecție este necesar, ei trebuie să îl ofere gratuit.

Purtarea EIP la locul de muncă, pentru siguranța muncitorilor

EIP (echipamentul individual de protecție), cum ar fi: căștile de protecție, mănușile, protecțiile pentru ochi și auz, îmbrăcămintea de înaltă vizibilitate, încălțămintea de siguranță și hamurile, pot fi necesare lucrătorilor pentru a-i menține în siguranță.

Purtarea EIP la locul de muncă constă, de asemenea, în echipamente de protecție respiratorie (RPE), care protejează lucrătorii împotriva inhalării de fum, gaz, ceață sau praf.

Angajatorii sunt obligați să analizeze riscurile la locurile de muncă. Chiar și după ce controalele tehnice și practicile de lucru sigure au fost implementate, unele riscuri pot exista în continuare.

Prin urmare, purtarea EIP la locul de muncă ar putea fi solicitată pentru a reduce posibilitatea de îmbolnăvire a angajaților din diverse cauze:

-inhalarea de praf, ceață, gaz sau vapori;

-a fi lovit de obiecte care cad, resturi zburătoare sau stropite cu substanțe chimice caustice care ajung în ochii oamenilor;

-interacțiunea cu substanțe caustice pe piele;

-zgomot excesiv;

-frig sau căldură severă.
Manusi Spuma Nitril CT HR

Regulamentul privind echipamentele de protecție personală la locul de muncă

Angajatorii sunt obligați, în conformitate cu Regulamentul privind echipamentele de protecție personală la locul de muncă, să se asigure că acestea sunt:

-evaluate pe deplin înainte de utilizare pentru a asigura conformitatea acestora;

-păstrate și stocate corespunzător;

-prezentate instrucțiunile despre cum să fie utilizate în siguranță;

-utilizate în mod corespunzător de către angajați.

Angajatorii sunt obligați să se asigure că angajații au acces la instruire, educație și informații adecvate privind EIP. Dacă oferiți EIP, trebuie să vă asigurați că acesta este în conformitate cu legile privind furnizarea de produse.

Dacă purtarea EIP la locul de muncă este necesară, ar trebui să faceți această determinare ca parte din evaluarea riscurilor. Pentru a face această alegere, luați în considerare ierarhia controalelor.

Managementul riscului folosind EIP

Purtarea EIP la locul de muncă ar trebui să fie ultima linie de apărare împotriva pericolelor. Eliminarea lor este cel mai eficient control, iar EIP fiind cel mai puțin eficient, sunt recomandate următoarele măsuri:

  • Eliminare: scoaterea amenințării în afara locului de muncă.
  • Înlocuire: schimbați posibilitatea apariției pericolului.
  • Controale tehnice: Mențineți oamenii departe de pericol.
  • Schimbați modul în care oamenii își desfășoară activitatea utilizând controalele administrative.
  • Echipamentul trebuie ales cu grijă. Toți angajații trebuie să primească suficientă instruire despre cum să-l folosească și cum să detecteze și să raporteze orice probleme.

Alegerea mărimii corecte este deosebit de importantă pentru EIP

Pentru a înțelege valoarea EIP, angajații trebuie consultați în alegerea și utilizarea echipamentului individual de protecție. Consultarea furnizorilor în alegerea EIP este recomandată. După descrierea activității, aceștia pot selecta mai ușor cele mai bune EIP.

Luați în considerare dimensiunea, potrivirea, compatibilitatea, greutatea și alți factori ai EIP, precum și caracteristicile fizice ale utilizatorului atunci când alegeți echipamentul adecvat pentru lucrător. Nu este o idee bună să modificați EIP pentru a se potrivi.

De exemplu, purtarea EIP la locul de muncă poate să însemne salopete nepotrivite, care pot crește șansa de a se agăța în utilaje dacă mânecile sunt excesiv de lungi.

Alegerea mărimii corecte este deosebit de importantă pentru unele EIP, cum ar fi hamurile sau vestele de salvare, pentru a se asigura că se potrivesc bine și pentru a se proteja împotriva pericolelor catastrofale.

Instruirea angajaților în alegerea EIP

Angajații trebuie să fie învățați și instruiți cu privire la modul de utilizare a EIP. De exemplu: cum să-și scoată mănușile fără a-și atinge pielea. Informați-i despre purtarea EIP la locul de muncă, când să-l folosească și orice restricții asupra acestuia.

Chiar și pentru sarcini care durează doar câteva minute, echipamentul de protecție ar trebui să fie întotdeauna utilizat dacă evaluarea riscurilor indică faptul că este necesar.

Este necesar să se verifice dacă EIP pot fi utilizate împreună, dacă sunt purtate mai multe piese simultan. De exemplu, purtarea ochelarilor de protecție poate interfera cu etanșarea unui aparat respirator, ducând la scurgeri de aer.

Asigurați-vă că protecția pentru urechi și căștile dure pe care le alegeți pot fi purtate simultan și sunt ambele funcționale.

Pentru achiziții de echipamente de lucru și consiliere în probleme de securitate și sănătate la locul de muncă, accesați site-ul nostru!