Siguranța angajaților prin recunoașterea riscurilor
Siguranța angajaților prin recunoașterea riscurilor

Siguranța angajaților depinde de cunoașterea și respectarea politicilor și procedurilor implementate la locul de muncă pentru a putea determina cum să fie reduse riscurile potențiale.

Cea mai bună metodă de a asigura siguranța angajaților și a celor din jur este ca aceștia să recunoască riscurile prezente în orice companie și să fie conștienți de mediul înconjurător.

Siguranța angajaților, prin prevenirea riscurilor potențiale

Atunci când lucrătorii de la toate nivelurile organizaționale cooperează, comunică și respectă standardele de siguranță stabilite, locurile de muncă sunt cele mai sigure posibil.

Specialiștii RSGE vin cu recomandări pentru siguranța angajaților la locul de muncă pe care fiecare angajat ar trebui să le cunoască pentru a promova o cultură a responsabilității partajate în cadrul firmei dumneavoastră.

Fiecare șantier are riscuri inerente, fie că provin de la benzi transportoare, unelte grele sau chiar manipularea lucrurilor la birou. Veți fi mai conștient de potențialele riscuri cu cât vă simțiți mai confortabil la muncă.

Puteți determina cum să reduceți riscul și cum să preveniți vătămările la locul de muncă, fiind conștienți de împrejurimile și de riscurile potențiale pentru siguranța angajaților.
Manusi Spuma Nitril CT HR

Menținerea poziției corecte la locul de muncă

Menținerea unei poziții corecte se aplică mai mult celor care ridică obiecte. Chiar și pentru statul la birou, este esențial să fie menținut corpul într-o postură neutră pentru a reduce tensiunea asupra acestuia.

Pentru a preveni problemele de spate, durerile de gât și chiar sindromul de tunel carpian, trebuie să vă asigurați că postura dumneavoastră este corectă. Desigur, dacă trebuie să ridicați ceva:

-asigurați-vă că sarcina este manevrabilă;

-mențineți spatele drept;

-ridicați sarcina folosind picioarele.

Puteți solicita sprijinul unui partener sau unui ajutor mecanic dacă trebuie vreodată să ridicați ceva despre care bănuiți că ar putea fi greu. Pentru relaxare, specialiștii RSGE vă recomandă să respectați pauzele programate.

Deveniți mai puțin conștient de mediul înconjurător și aveți mai multe șanse de a suferi o rănire pe măsură ce nivelul de oboseală crește. Încercați să vă planificați sarcinile mai dificile la începutul turei, când sunteți cel mai alert.

Angajatorii au procese în vigoare dintr-un motiv, pentru a-și menține lucrătorii în siguranță, așa că, pentru siguranța angajaților, este esențial să folosiți fiecare unealtă și mașină conform instrucțiunilor.

Acest lucru este valabil mai ales pentru sarcinile care implică unelte mari. Asigurați-vă că utilizați corect întotdeauna unealta adecvată pentru lucrare.

Siguranța la locul de muncă este un efort de echipă

Este esențial pentru siguranța angajaților, aceștia să învețe cele mai recente protocoale de siguranță ori de câte ori compania investește în echipamente noi sau face upgrade de formare.

Angajații pot să participe la cursurile de formare organizate de inspectorii RSGE și să înțeleagă măsurile de siguranță pentru a le îndeplini în mod corespunzător.

Angajatorii sunt responsabili pentru furnizarea instruirii necesare, iar supraveghetorii sunt responsabili pentru alocarea timpului de formare.

Raportarea circumstanțelor de lucru nesigure către manageri de îndată ce le cunoașteți și apoi participarea la găsirea de soluții sunt cele mai bune modalități de a preveni apariția acestora.

Este esențial să raportați întotdeauna orice situații sau comportamente potențial periculoase imediat pentru a vă menține în siguranță.

Când toată lumea colaborează pentru a identifica o soluție care împiedică situațiile riscante să se repete în viitor, se dezvoltă o cultură pozitivă a siguranței.

Echipamentul de protecție este crucial pentru sănătatea angajaților

Este posibil să fie nevoie să purtați echipament de siguranță diferit sau suplimentar în diferite circumstanțe.

  • Asigurați-vă că purtați în mod constant echipamentul de protecție personală (EIP) pe care vi l-a oferit compania.

De exemplu, s-ar putea să fie nevoie pur și simplu să purtați ochelari de protecție și o pereche de mănuși de nitril atunci când manipulați unele substanțe chimice.

  • Orice EIP vă oferă angajatorul, acesta trebuie purtat într-un anumit scop.

EIP se poate referi la o varietate de instrumente, inclusiv costume chimice, căști de protecție și dopuri pentru urechi, toate acestea fiind cruciale.

Cursuri de instruire utile în domeniul siguranței la locul de muncă

Este responsabilitatea tuturor angajaților să înțeleagă și să adopte cele mai bune practici de siguranță la locul de muncă. Un sistem de instruire complet vă ajută să vă mențineți în siguranță.

Managerii și proprietarii de afaceri sunt responsabili să se asigure că membrii personalului lor primesc pregătirea necesară pentru a minimiza riscul.

Echipa noastră organizează cursuri de instruire utile și ușor de urmat în domeniul siguranței la locul de muncă, pentru a avea posibilitatea de a programa, instrui și raporta despre activitatea companiei.

Apelați la experții RSGE pentru instruire online dacă aveți nevoie de asistență pentru a promova o cultură a siguranței în interiorul companiei dumneavoastră!