Munca în construcții
Munca în construcții

Munca în construcții presupune activități în aer liber, iar vremea de iarnă și temperaturile reci pot pune o varietate de probleme angajaților și echipamentelor de lucru.

Probabil că știți deja unele dintre cele mai bune modalități de a vă pregăti pentru zăpadă, ploaie și temperaturi înghețate dacă locuiți într-o zonă a țării care se confruntă cu vremea de iarnă severă.

Munca în construcții necesită măsuri de siguranță

De fiecare dată când ajungeți la locurile de muncă, unde siguranța este o componentă crucială a culturii companiilor, trebuie luate toate măsurile de precauție pentru a proteja angajații, clienții și produsele.

Sectorul construcțiilor nu este diferit. Nu există o abordare „unică pentru toate” a siguranței; mai degrabă, trebuie să fie un efort constant susținut de toți angajații, mai ales când vine vorba de vigilența pe șantier.

Iată câteva dintre cele mai importante sugestii ale specialiștilor RSGE pentru a fi în siguranță în această iarnă în sectorul construcții:

1. Păstrați materialele și echipamentele protejate

Pe șantiere, apa înghețată și unele tipuri de vopsea pot cauza o varietate de probleme diferite pentru munca în construcții.

O parte din materialele de construcție se pot comprima și își pot pierde o parte din rezistență și stabilitate la temperaturi extrem de scăzute.

  • Pentru a vă asigura că echipamentele rezistă pe timpul iernii și că un șantier este sigur pentru angajați și vizitatori, este esențial să pregătiți corespunzător materialele, mașinile și utilajele pentru temperaturile scăzute.

Manusi Spuma Nitril CT HR

2. Inspectați și păstrați curățenia pe șantiere

Munca în construcții poate avea o multitudine de riscuri care nu existau înainte de o furtună pe timp de iarnă.

Pe suprafețele de lucru, zăpada și gheața se pot acumula, iar rafalele puternice de vânt pot muta obiectele, creând riscuri de deplasare.

  • După o furtună, asigurați-vă că verificați zona și curățați de reziduuri, zăpadă sau gheață și, dacă este necesar, presărați sare pentru a topi eventualele porțiuni de gheață.

3. Informați-vă despre atenționările meteo

Vă puteți pregăti pe deplin pentru orice vreme periculoasă, cum ar fi grindină sau un viscol puternic, ținând prognoza meteo sub supraveghere.

  • Verificarea în mod regulat a atenționărilor de vreme rea, fie că este pe canalul meteo local sau printr-o căutare rapidă pe Google, vă informează despre eventualele furtuni iminente.

4. Siguranța rutieră este prioritară

Nu ar trebui să fie surprinzător faptul că cele mai frecvente probleme de siguranță pentru munca în construcții în timpul iernii apar pe drumuri, în timp ce oamenii fac naveta către și de la locul de muncă.

  • Angajatorii și managerii trebuie să se asigure că materialele de construcție ajung la punctele de lucru în siguranță.

Șoferii trebuie să înțeleagă importanța siguranței rutiere, în special în timpul iernii, când întârzierile sunt frecvente și condițiile meteo se pot schimba rapid. De aceea:

  • Pregătiți-vă pentru întârzieri și complicații care pot apărea din cauza condițiilor proaste de circulație pe drumuri.
  • Păstrați materialele legate și fixate în siguranță de camioane, efectuați inspecții frecvente ale vehiculelor și încercați să construiți un tampon atunci când efectuați livrările.

5. Purtați straturi suplimentare și adecvate de echipamente de protecție

Munca în construcții înseamnă pentru lucrători că trebuie să poarte straturi suplimentare de haine pentru a se încălzi pe vremea rece, precum și mai multe EIP pentru a-și asigura siguranța.

Când în munca în construcții există riscuri cauzate de condițiile de iarnă, măsurile de siguranță, cum ar fi cizmele cu vârf de oțel, sunt și mai importante.

Este important să alegeți mănușile potrivite pentru a păstra căldura mâinilor și care să vă permită totuși să vă mișcați liber în timp ce folosiți unelte și materiale.

O sală încălzită în care colegii și asociații se pot încălzi și pot lua o pauză de vreme rea este, de asemenea, o idee grozavă ori de câte ori există condiții pentru amenajarea ei.

Siguranța angajaților, pe primul loc

În orice circumstanțe, oricine intră pe un șantier, face o livrare sau se urcă la volan ar trebui să pună întotdeauna siguranța pe primul loc.

Acesta este motivul pentru care crearea și susținerea unei culturi a siguranței în compania dumneavoastră este crucială pe tot parcursul anului.

Specialiștii noștri iau siguranța lucrătorilor foarte în serios și o includ în fiecare etapă a colaborării ca distribuitor de echipamente pentru protecția muncii pentru orice tip de construcții din țară.

Accesați pagina de contact a RSGE pentru mai multe detalii despre cultura noastră de siguranță și sfaturi de siguranță pe timp de iarnă!