întreprinderile mici
întreprinderile mici

Întreprinderile mici sunt obligate să dezvolte o politică ideală de securitate și sănătate la locul de muncă, aceste măsuri fiind elementele fundamentale de bază ale fiecărei organizații.

O politică cuprinzătoare și funcțională de securitate și sănătate contribuie la siguranța clienților, a personalului și a afacerii în întreprinderile mici.

Sunt necesare politici de securitate și sănătate în întreprinderile mici?

Fiecare firmă, indiferent de dimensiune, este obligată prin lege să stabilească o politică de securitate și sănătate, conform Legii nr. 319/2006 privind securitatea și sănătatea la locul de muncă.

Această politică scrisă ar trebui să ofere instrucțiuni despre modul de realizare a planului de siguranță în întreprinderile mici și să garanteze siguranța personalului.

Angajatorii micilor companii sunt obligați să îndeplinească multe dintre aceleași sarcini ca și ceilalți angajatori, inclusiv următoarele:

  • Ar trebui să ia toate măsurile adecvate pentru a asigura siguranța angajaților lor în toate circumstanțele, inclusiv furnizarea de informații, instruire și supraveghere.
  • Să se asigure că fiecare angajat și manager primește pregătirea necesară, inclusiv o înțelegere de bază a securității și sănătății în muncă, și să păstreze înregistrări ale acestei instruiri.

Manusi Spuma Nitril CT HR

În conformitate cu legislația SSM, angajatorii au sarcini diferite

Pentru dezvoltarea și menținerea regulilor de securitate și sănătate, aplicarea acestor reguli este obligatorie într-un anumit număr de sectoare de afaceri, cum ar fi:

  • Școli și colegii
  • Organizații guvernamentale
  • Fabrici și șantiere
  • Ferme
  • Spitale și case de bătrâni
  • Societăți de gaz, electricitate și apă
  • Minele
  • Târguri
  • Construcții offshore

Alte domenii ale legii SSM, cum ar fi siguranța alimentară, drumurile și eliminarea deșeurilor, au departamente specializate pentru a aborda problemele asociate.

În conformitate cu legislația SSM, angajatorii au sarcini suplimentare diferite. De exemplu, trebuie să vă asigurați că uneltele, consumabilele și echipamentele de siguranță pe care le oferiți sunt în stare bună de funcționare.

Declarația de intenție conține informații de implementare a măsurilor SSM

Asigurați-vă că politica de securitate și sănătate adoptată de întreprinderile mici este conformă cu legislația și este adecvată pentru industria și locul de muncă în calitate de proprietar de mică afacere.

Intențiile dumneavoastră pentru implementarea și gestionarea sănătății și securității la locul de muncă în întreprinderile mici sunt menționate într-o declarație de intenție în care trebuie să decideți cine este responsabil de aceste măsuri în companie.

Pentru a informa angajații la cine să apeleze în anumite circumstanțe, trebuie să menționați numele, titlurile postului și sarcinile personalului pe care l-ați ales.

Valoarea riscului este stabilită după identificarea riscurilor potențiale

Politica de siguranță pentru întreprinderile mici ar trebui să includă o secțiune despre aranjamente care explică modul în care această politică poate fi implementată la locul de muncă.

Aceasta poate include orice instrumente specializate pe care le-ați achiziționat, orice programe de formare și analize de risc. Evaluările riscurilor vă pot ajuta să identificați pericolele care ar putea pune în pericol lucrătorii dumneavoastră.

Pentru a vă asigura că evitați eventualele probleme de securitate și sănătate, evaluările riscurilor sunt efectuate în amănunt de către inspectorii RSGE.

Aceștia calculează valoarea riscului după identificarea riscurilor potențiale și a posibilelor victime. De exemplu, cât de probabil este să se întâmple acest lucru în întreprinderile mici și cum îl puteți împiedica să se întâmple.

Cursurile de bază de conștientizare a siguranței în muncă sunt obligatorii

Toți angajații și managerii sunt obligați să urmeze un curs de bază de conștientizare a siguranței în muncă. Acest lucru le permite persoanelor să-și înțeleagă drepturile în ceea ce privește sănătatea și securitatea și să își îndeplinească obligațiile.

A avea o politică scrisă de securitate și sănătate în întreprinderile mici este un lucru, dar să te asiguri că personalul tău este conștient de aceasta, știe cum să o urmeze și știe cum să sugereze îmbunătățiri este alta.

Sfatul specialiștilor RSGE pentru implementarea cu succes a măsurilor de siguranță în întreprinderile mici: consultați-vă angajații cu privire la securitatea și sănătatea la locul de muncă!