Comunicare

Accidentele sunt mai susceptibile să apară atunci când lucrătorii nu sunt siguri la ce să se aștepte. Discuțiile directe despre obiectivele și activitățile zilei vor reduce surprizele care ar putea provoca vătămări corporale.

Firmele de construcții ar fi înțelept să echipeze lucrătorii cu dispozitive, cum ar fi smartphone-uri sau căști. Acestea permit o comunicare rapidă și eficientă între membrii echipei. Fără o comunicare adecvată între toată lumea de pe șantier, lucrătorii nu vor ști la ce să se aștepte.

O comunicare clară și concisă cu toată lumea nu numai că face ca proiectul să meargă mai repede, ci ajută la informarea fiecărei persoane. Informarea personalului și asigurarea faptului că toată lumea își face treaba este o modalitate adecvată de a comunica și de a vă asigura că înțeleg siguranța șantierului.

Documentare

Pentru a asigura siguranța șantierului de construcții, trebuie să vă asigurați că aveți documentația adecvată a tuturor lucrurilor care urmează să fie efectuate la fața locului.

Există câteva vârfuri legale pe care majoritatea firmelor de construcții trebuie să le facă să înceapă construcția și este esențial ca toate înregistrările și licențele corespunzătoare să fie câștigate înainte de începerea lucrărilor. Supraveghetorii și contractanții cărora li se va reveni sarcini deosebit de dificile, cum ar fi explozia, ar trebui să furnizeze dovezi ale certificării lor cu mult înainte de angajarea lor pe locul de muncă.

Acest lucru nu numai că previne accidentele din cauza instruirii necorespunzătoare, dar protejează firma de construcții împotriva acțiunilor legale și a controlului public. Orice riscuri de siguranță care se îndreaptă către mass-media vor arăta rău pentru firmele de construcții.

Niciun lucrător în construcții nu dorește să lucreze la o firmă de construcții care nu pune în siguranță lucrătorii săi.

Orice veste despre lucrătorii care vor fi răniți la locul de muncă din cauza lipsei practicilor de siguranță vor avea perspective noi să fugă de firma de construcții. Implementarea de măsuri pentru practicarea metodelor de siguranță a șantierului va împiedica astfel de lucruri.

De asemenea, documentarea tuturor lucrărilor în domeniu folosind tehnologia cloud și mobilă face mai ușor ca niciodată atenuarea proceselor viitoare.

Echipament adecvat

Pentru a crea o cultură centrată în jurul siguranței șantierului, trebuie să oferiți lucrătorilor echipamentul corespunzător și o zonă de lucru adecvată pentru munca la îndemână. Fără echipamentul de protectie corespunzator, nu puteți avea siguranță în șantier, deoarece va exista întotdeauna posibilitatea de a vă răni folosind echipamentele greșite. Protectia intregului corp ajuta lucratorii sa se desfasoare in mediul de lucru, cu un risc redus.

Lucrătorii în construcții echipate cu un echipament necorespunzător trebuie să facă erori fatale. Nu numai că fiecare echipament de pe locul de muncă trebuie să se potrivească ideal sarcinilor disponibile, dar firmele de construcții trebuie să se asigure că toate utilajele și materialele sunt bine întreținute.

Companiile de construcții trebuie să ia în considerare și echipamentele care nu contribuie direct la proiectul de construcție. Muncitorii ar trebui să aibă multă apă disponibilă la fața locului, precum și un loc umbrit pentru a preveni deshidratarea. Proiectele de construcții mai lungi pot beneficia chiar de structuri de țesături pentru a depozita echipamentele și a acoperi amplasamente incomplete.

Astfel de lucruri simple pot fi ușor trecute cu vederea și, dacă există, cresc șansa de accidentare la fața locului. Costumele de protectie adecvate asigură existența a cel puțin un anumit nivel de siguranță a șantierului în cadrul firmei de construcții.