Comunicare

Accidentele sunt mai susceptibile atunci când lucrătorii sunt luati prin surpridere. Firmele de construcții ar trebui sa echipeze lucratorii oferindu-le un echipament adecvat de protectie care sa-i protejeze.

Mai mult, este necesar ca lucratorii sa aibe dispozitive precum: casti de protectie, smartphone-uri, sau statii de comunicare. Fara comunicare nimic nu se duce la bun sfarsit.

Cu o comunicare clară și concisă, toată lumea va intelege mesajul de la bun inceput si proiectul se va desfasura intr-un mod mult mai rapid. Prin informarea personalului putem asigura că toată lumea își face treaba rapid si eficient.

SSMescu

Documentare

Pentru a asigura siguranța șantierului de construcții, trebuie să vă asigurați că aveți documentația adecvată a tuturor lucrurilor care urmează să fie efectuate la fața locului.

Există câteva vârfuri legale pe care majoritatea firmelor de construcții trebuie să le facă să înceapă construcția și este esențial ca toate înregistrările și licențele corespunzătoare să fie câștigate înainte de începerea lucrărilor. Supraveghetorii și contractanții cărora li se va reveni sarcini deosebit de dificile, cum ar fi explozia, ar trebui să furnizeze dovezi ale certificării lor cu mult înainte de angajarea lor.

Acest lucru nu numai că previne accidentele, dar protejează firma de construcții împotriva acțiunilor legale și a controlului public. Orice riscuri de siguranță care se îndreaptă către mass-media vor arăta rău pentru firmele de construcții.

Niciun lucrător în construcții nu dorește să lucreze la o firmă de construcții care nu pune în siguranță lucrătorii săi.

Orice veste despre lucrătorii care vor fi răniți la locul de muncă din cauza lipsei practicilor de siguranță vor vrea sa fugă de firma de construcții. Implementarea de măsuri pentru practicarea metodelor de siguranță a șantierului va împiedica astfel de lucruri.

De asemenea, documentarea tuturor lucrărilor în domeniu folosind tehnologia cloud și mobilă face mai ușor ca niciodată atenuarea proceselor viitoare.

Echipament adecvat

Pentru a crea o cultură centrată în jurul siguranței șantierului, trebuie să oferiți lucrătorilor echipamentul corespunzător și o zonă de lucru adecvată pentru munca la îndemână. Fără echipamentul de protectie corespunzator, nu puteți avea siguranță în șantier. Protectia intregului corp ajuta lucratorii sa se desfasoare in mediul de lucru, cu un risc redus.

Lucrătorii cu un echipament necorespunzător sunt predispusi la riscuri majore de accidentare. Fiecare echipament de pe locul de muncă trebuie să se potrivească ideal sarcinilor disponibile, iar firmele de construcții trebuie să se asigure că toate utilajele și materialele sunt bine întreținute.

Companiile de construcții trebuie să ia în considerare și echipamentele care nu contribuie direct la proiectul de construcție.

De asemenea, muncitorii ar trebui să aibă multă apă disponibilă la fața locului, precum și un loc umbrit pentru a preveni deshidratarea. Proiectele de construcții mai lungi pot beneficia de structuri pentru a depozita echipamentele.

Astfel de lucruri simple pot fi ușor trecute cu vederea și, dacă există, cresc șansa de accidentare la fața locului. Costumele de protectie adecvate asigură existența a cel puțin un anumit nivel de siguranță a șantierului în cadrul firmei de construcții.