Cum să opriți sângerarea și să salvați o viață. În comoția care a dărâmat aproape 60 de persoane, lucrătorii medicali depășiți numeric de către victime, au lucrat sub presiune in acordarea primului ajutor.

Inspectoralele Teritoriale de Muncă publica lucreaza pentru a creste gradul de constientizare a primului ajutor. 

Chiar dacă nu aveți niciun fundal medical, puteți stăpâni câteva tehnici simple pentru a opri o sângerare, mergând online sau descărcând o aplicație.

Protectia intregului corp este un aspect foarte important pentru a prevenii divesele accidente in lucru.

Contactul cu sângele unei alte persoane vă poate expune la bolile transmisibile în sânge. Utilizați mănuși dacă sunt disponibile.

Există mai multe tehnici pentru oprirea sângerării. Primul pas este expunerea pielii astfel încât să puteți vedea de unde provine sângerarea.

Pentru a menține presiunea fermă și constantă direct pe locul de sângerare, puteți utiliza genunchiul, dacă este necesar, pentru a menține presiunea.

Totodată, trusa de prim ajutor are un rol foarte important in cadrul arsurilor, sangerarilor.

O a doua opțiune este utilizarea unui bandaj sau a unui pansament comercial menit să oprească sângerarea, numit pansament hemostatic. Sau îmbrăcăminte, pentru a aplica o presiune fermă și constantă.

În cazul în care vătămarea se află într-o articulație, împachetați rana cu tifon, dar nu utilizați un turnichet.

 Este important să vorbiți victima prin procedură și să explicați că durerea este necesară și că ajutorul este pe drum.

În orice mediu de lucru, condițiile reale de muncă conduc la accidentare sau  îmbolnăvire a lucrătorilor, de acea prin SSM Arges putem diminua efectul.

În unele locuri publice, pot fi disponibile kituri speciale de control al sângerării care conțin bandaje hemostatice și turnichii.

Pierderea de sânge este extrem de periculoasă, provocând o serie de evenimente medicale.  Incluzând o scădere a temperaturii corporale care afectează coagularea.

Odată ce oamenii își pierd aproximativ 20% din volumul lor de sânge, aceștia intră într-o stare numită șoc ireversibil. Unde puteți căuta o clasă de bază pentru controlul sângerării în regiunea geografică. Clasele sunt o oră lungă și cele mai multe sunt oferite gratuit.

Programele educaționale recomandate de Departamentul pentru Securitate Internă includ Programul de asistență medicală primară și până la sosirea ajutorului .