Echipamentul de protecție oferă siguranță
Echipamentul de protecție oferă siguranță

Echipamentul de protecție trebuie ales de angajatori pentru angajați ținând cont de câteva recomandări ale legislației în domeniul sănătății și securității în muncă.

Nu este vorba doar de achiziționarea unui costum care să ofere protecție și să arate bine, în timp ce alegeți o anumită îmbrăcăminte de protecție pentru angajați.

Echipamentul de protecție este ales după identificarea și evaluarea riscurilor

  • Identificarea riscurilor

Riscurile în fabricile de producție variază. În funcție de locul de muncă al fiecărui angajat, trebuie ales echipamentul de protecție (EIP) adecvat.

Pentru a determina de ce EIP are nevoie fiecare angajat, angajatorii ar trebui să finalizeze un proces de identificare a pericolelor pentru fiecare dintre ei.

Cunoașterea solvenților sau a proprietăților corozive ale unei substanțe chimice, de exemplu, vă poate ajuta să alegeți încălțămintea potrivită.

Gradul de risc la care este expus un lucrător la locul de muncă este o problemă crucială de luat în considerare.

Trebuie să țineți cont de cât de periculoasă va fi o anumită metodă de fabricație pentru o persoană.

În general, nivelul de protecție necesar crește odată cu nivelul de risc.

Îmbrăcămintea de înaltă protecție este necesară pentru angajații din locurile de muncă cu risc ridicat, cum ar fi cele care implică procese de sticlă curățată înalt.

Sticla care a fost recoaptă poate pune în pericol grav lucrătorii, producând fragmente mari cu margini ascuțite dacă se sparge.
Manusi Spuma Nitril CT HR

Alegerea îmbrăcămintei de protecție

Echipamentul de protecție pe care îl poartă un angajat la locul de muncă ar trebui să poată oferi o cantitate adecvată de protecție.

Pentru utilizarea, întreținerea și performanța îmbrăcămintei de protecție, este esențială o selecție atentă a materialelor.

Luarea deciziilor necesită o înțelegere clară a criteriilor de performanță și a mediului de lucru.

Dacă echipamentul de siguranță este inconfortabil de purtat, angajații ar putea să nu îl poarte corect, punându-și corpul în pericol.

Acest lucru se datorează probabilității ca acestea să limiteze capacitatea unei persoane de a se mișca sau de a respira.

Echipamentul de protecție nu ar trebui să compromită siguranța lucrătorului

Următorii factori vă pot ajuta să vă asigurați că echipamentul de protecție este confortabil:

  • Capacitatea materialului de a respira ajută la prevenirea supraîncălzirii și a transpirației excesive.
  • Hainele nu trebuie alese prea largi pentru a preveni împiedicarea.
  • Luați în considerare integrarea buzunarelor multifuncționale în funcție de tipul de muncă.
  • Trebuie să fie simplu de purtat și de scos.
  • Greutatea țesăturii nu ar trebui să împiedice mișcarea regulată a lucrătorului.

Fiți conștienți de faptul că alegerea unei ținute confortabile de lucru nu ar trebui să compromită siguranța.

Producătorii de articole de îmbrăcăminte de protecție de astăzi au stăpânit arta echilibrării confortului și protecției.

Echipamentul de siguranță protejează muncitorii de pericole neprevăzute

Lucrătorii au nevoie de ținute profesionale care să-i facă să se simtă în siguranță și protejați la locul de muncă.

În acest mod, indivizii au încredere în capacitatea echipamentului lor de siguranță de a-i proteja de pericole neprevăzute.

De asemenea, îmbrăcămintea de înaltă calitate poate rezista circumstanțelor de lucru solicitante pentru o perioadă lungă de timp.

Un alt aspect de luat în considerare este climatul la locul de muncă. Într-un cadru climatizat, angajații au un anumit nivel de confort, care le oferă posibilitatea alegerii.

Într-un climat cald, angajații care poartă prea multă îmbrăcăminte de protecție pot deveni rapid epuizați, ceea ce va crește pericolul de accidente.

Dimpotrivă, purtarea de haine prea puține atunci când se lucrează într-un mediu rece este incomodă și poate reduce rapid coordonarea.

Într-un loc de muncă cu climă controlată, experții recomandă purtarea puloverelor, deoarece acestea nu au fermoare atârnate sau capete uzate.

Concluzia inspectorilor SSM în privința echipamentelor de protecție

Atunci când alegeți un echipament sigur pentru locul de muncă, țineți întotdeauna cont de aspectele cruciale menționate de inspectorii în SSM.

Procedând astfel, riscurile la locul de muncă vor fi mult diminuate și veți continua să respectați normele stabilite în industrie.

Alegeți echipamentul de protecție potrivit din colecția oferită de magazinul SSMescu și veți primi instrucțiuni pentru utilizarea lui în siguranță!