Hamul de siguranță vă poate proteja
Hamul de siguranță vă poate proteja

Hamul de siguranță are drept scop principal împiedicarea utilizatorului să cadă de la o înălțime precară. Cea mai bună abordare pentru a vă proteja când lucrați la înălțime, este să purtați hamul de siguranță.

Riscurile și incidentele care s-ar putea întâmpla la înălțimi sunt una dintre principalele cauze de accidentare sau deces la locul de muncă, dacă activitatea necesită frecvent să lucrați la înălțimi extreme.

Hamul de siguranță previne căderea când se lucrează la înălțime

În funcție de atașamentele pe care le utilizați și de locația în care lucrați, hamul de siguranță există în variante diferite pe piață și pot fi utilizate într-o varietate de moduri.

Probabilitatea de a suferi o rănire în urma unei posibile căderi este redusă semnificativ prin utilizarea hamului, care este alcătuit dintr-un sistem de curele și cătușe.

Șnururile sunt echipamentul ideal în asociere cu hamul de siguranță. Acestea funcționează fie prin prinzându-vă când cădeți, fie reducând riscul de cădere, ținându-vă departe de regiunile periculoase.

Numai în aceste două metode hamul de siguranță vă poate proteja atunci când lucrați la înălțime.
Manusi Spuma Nitril CT HR

Când există un risc de cădere, utilizați hamul de siguranță

Riscul de a cădea pare aproape neglijabil atunci când nu lucrați la înălțime. Montarea hamului și a mecanismelor de ancorare ar putea fi o pierdere de timp când căderea ar fi doar ipotetică și nici măcar periculoasă.

Însă, nu întotdeauna! Cea mai mică alunecare ar putea reprezenta un risc grav pentru viața cuiva. Oricât de mic este riscul de cădere, trebuie să purtați întotdeauna hamul de siguranță.

O aterizare inconfortabilă după căderea de la o înălțime aparent scăzută crește riscul de fracturi ale oaselor, leziuni ale nervilor, rupturi musculare sau alte răni grave.

Cunoașterea legislației SSM vă ajută să preveniți riscurile

Există mai multe reguli impuse de legislația referitoare la securitatea și sănătatea la locul de muncă, în special atunci când vine vorba de lucrul la înălțime.

Atunci când se identifică pericolele potențiale de cădere pe un șantier de construcții, trebuie luate în considerare multe aspecte diferite.

Nu pot exista niciodată două locuri de muncă identice, dar este evident că trebuie să se ofere protecție dacă există o margine expusă care ar putea duce la o cădere de la o înălțime precară.

Pentru alte situații, cum ar fi utilizarea schelelor sau activitățile din oțelării, regulile privind siguranța variază ușor.

Asigurați-vă întotdeauna că sunteți bine informat cu privire la cerințele legale pentru condiții de lucru sigure, precum și la măsurile de siguranță pe care le puteți lua pentru a vă proteja zilnic.

Sfaturi pentru siguranța lucrului la înălțime

Informațiile prezentate mai sus surprind în mod corespunzător numeroasele riscuri asociate cu lucrul la înălțime și subliniază ce important este să fie utilizat hamul de siguranță. Sfaturile noastre sunt:

  • Nu uitați niciodată să vă inspectați amănunțit hamurile și alte echipamente înainte de a începe lucrul și faceți-o de fiecare dată.
  • Verificați îndeaproape orice indicii de deteriorare, uzură sau catarame rupte. Este esențial să confirmați că punctul de ancorare este la fel de solid și sigur și că toate șnururile sunt atașate și reglate corect.
  • Având în vedere pericolele căderii de la înălțime, recomandăm întotdeauna prudență. Fiți mereu pe partea sigură!

Alegeți din selecția largă de hamuri de siguranță și șnururi utile pentru scule

Dacă doriți să cumpărați un singur kit care include tot ce aveți nevoie pentru a lucra la înălțime confortabil și în siguranță, consultați seturile noastre pentru hamul de siguranță din magazinul nostru SSM.

Pentru un acces rapid la lucrul la înălțime, aceste kituri combină cele mai confortabile și mai fiabile hamuri, șnururi de siguranță și accesorii.

Legislația pentru sănătate și securitate referitoare la lucrul la înălțime vă informează mai detaliat despre modul în care se aplică legile în cazul dumneavoastră sau al circumstanței dumneavoastră.

Contactați echipa noastră SSM și vom face tot ce ne stă în putință pentru a vă ajuta dacă aveți întrebări despre siguranța hamului sau despre ce articole ar fi cele mai bune pentru a vă menține în siguranță!