reprezentarea la control garda de mediuReprezentarea la control Garda de Mediu se face de obicei de către societățile autorizate de consultanță de mediu care devin mai mult decât un simplu colaborator de bază pentru orice organizație, deoarece legea evoluează continuu.

Orice întreprindere comercială care prestează activități cu efect asupra mediului este obligată prin lege să înființeze un departament specializat în protecția mediului, conform OUG nr.195/2005, pentru reprezentarea la control Garda de Mediu.

Reprezentarea la control Garda de Mediu de către o companie de consultanță de mediu

Legislația de mediu este extrem de complexă și necesită atât o înțelegere aprofundată a subiectului, cât și o interpretare a fiecăruia dintre actele individuale care o alcătuiesc.

Actele administrative emise de Agenția pentru Protecția Mediului care reglementează o activitate sunt documentele de primă prioritate la nivel de documente. Documentele validate sunt în special:

  • Autorizația de mediu
  • Autorizația integrată de mediu
  • Viza anuală a autorizației de mediu
  • Autorizație privind gospodărirea apelor
  • Acordul de mediu

Astfel, orice persoană fizică sau juridică care prestează activități cu un puternic impact asupra mediului trebuie să ia hotărâri care sunt conforme cu legile de mediu, pentru reprezentarea la control Garda de Mediu, la nevoie.

Legea nr.211/2011 prevede că orice agent economic are responsabilitatea să aleagă un membru al personalului său care să fie responsabil cu monitorizarea și asigurarea respectării cerințelor legii sau să atribuie această responsabilitate unei firme de consultanță.
Manusi Spuma Nitril CT HR

Compania de consultanță își asumă responsabilitatea pentru mediu

Compania de consultanță care, ca parte a contractului, își asumă responsabilitatea pentru mediu, va fi făcută responsabilă pentru orice amenzi primite rezultate din reprezentarea la control Garda de Mediu.

Cu toate acestea, în comparație cu un angajat de afaceri care trebuie să se ocupe simultan de mai multe sarcini, probabilitatea ca o firmă de consultanță cu mai mulți specialiști în mediu calificați să facă greșeli este semnificativ mai mică.

În schimbul unei taxe lunare percepute de o firmă de consultanță, veți plăti salariul unui angajat, taxe de stat, costuri de formare, costuri logistice, taxe administrative, concedii, demisii, etc.

Ce companii au nevoie de consultanță de mediu?

Conform listei de coduri CAEN, fiecare firmă care desfășoară activități care ar putea avea o influență asupra mediului este obligată să obțină consultanță de mediu, conform OUG nr.195/2005, necesară la reprezentarea la control Garda de Mediu.

De exemplu, câteva dintre cele mai tipice tipuri de afaceri care doresc servicii de consultanță de mediu, pentru reprezentarea la control Garda de Mediu, sunt:

-spălătoriile auto;

-atelierele de service auto;

-societățile care se ocupă de dezmembrările auto;

-restaurantele;

-companiile de colectare a deșeurilor nepericuloase;

-companii de tip spălătorie covoare;

-depozitele pentru deșeuri.

Puteți obține servicii de consultanță specializată de la firma de consultanță de mediu RSGE datorită căreia veți înțelege legislația de mediu, veți putea respecta cerințele acesteia indiferent de industria în care lucrați.

Beneficiați de suport pe toată perioada de control a autorităților

Prin determinarea celor mai rentabile modalități de reciclare sau utilizare în alt mod a gunoiului produs de propriile operațiuni, RSGE vă poate ajuta să reduceți costurile și veți beneficia de servicii de suport pe toată perioada de control a autorităților.

Astfel, veți avea acces la cunoștințele unor specialiști calificați în protecția mediului. RSGE oferă consiliere de mediu pentru obținerea autorizației de mediu și pentru gestionarea deșeurilor, ținând cont de activitățile companiei și de codurile CAEN.

Vă puteți baza pe consultanță atunci când decideți dacă numiți sau certificați persoana responsabilă cu gestionarea deșeurilor, la redactarea contractului de preluare a răspunderii pentru gestionarea deșeurilor și la stabilirea documentației necesare.

Problema gunoiului, foarte presantă în ceea ce privește protecția mediului

Companiile de consultanță de mediu sunt o opțiune viabilă deoarece oferă soluții personalizate pentru reciclarea deșeurilor în conformitate cu activitatea și nevoile organizației dumneavoastră necesare în reprezentarea la control Garda de Mediu.

România trebuie să respecte cadrul normativ stabilit de legea europeană a mediului, motiv pentru care toate întreprinderile sunt obligate prin Legea 211/2011 să aleagă un responsabil cu pregătire în gestionarea deșeurilor periculoase.

Externalizarea consultanței de mediu către RSGE, care se ocupă cu asigurarea specialiștilor și a demersurilor în vederea respectării legilor în vigoare privind protecția mediului, este un serviciu benefic și esențial pentru orice agent economic.

Ca urmare, colaborarea cu firma de consultanță de mediu pentru reprezentarea la control Garda de Mediu poate fi o componentă crucială a funcționării eficiente a companiei.

Contactați echipa noastră de experți pentru a se ocupa de toate sarcinile care trebuie îndeplinite după apariția deșeurilor!