Incendiile de vegetație pot fi prevenite
Incendiile de vegetație pot fi prevenite

Incendiile de vegetație reprezintă o amenințare din ce în ce mai mare din cauza schimbărilor climatice globale și trebuie să fim pregătiți cu instrumente pentru a le combate.

Echipamentul potrivit poate opri rapid un mic incendiu să provoace daune catastrofale faunei sălbatice, habitatelor naturale, companiilor și oamenilor, făcând toată diferența din lume.

Incendiile de vegetație pot avea o varietate de cauze

Incendiile de vegetație necontrolate sunt incendii care implică vegetație inflamabilă și se extinde pe o regiune semnificativă, cum ar fi câmpurile rurale și zonele împădurite.

În funcție de tipul de vegetație care este arsă, incendiile de vegetație pot fi denumite și incendii de pădure, incendii de iarbă, incendii de turbă sau incendii de tufiș.

Pot avea o varietate de cauze, dar se întâmplă frecvent în regiunile care se confruntă cu secetă și au fost calde și uscate de mult timp. Ca rezultat, frunzișul devine uscat și ideal pentru aprindere.
Manusi Spuma Nitril CT HR

Un procent mare de incendii pot fi evitate

Un incendiu poate fi aprins în mai multe feluri. Un procent mare de incendii pot fi prevenite, dar, din păcate, multe nu pot fi evitate.

  • Scânteia pe care fulgerul o creează atunci când lovește copaci, liniile electrice și alte obiecte sunt cauza mai multor incendii.
  • Focurile de tabără, grătarele și flăcările controlate care rămân aprinse sau nu sunt stinse corespunzător pot declanșa incendiile de vegetație.
  • La fel și mucurile de țigară aruncate pe pământ sau aruncate pe geamul unei mașini.
  • Sunt posibile accidente de artificii și situații în care echipamentul a luat foc în urma unui accident sau defecțiune.
  • Unul dintre cele mai frecvente motive pentru incendiile de vegetație este incendierea.

Ar trebui să luați toate măsurile de precauție pentru a preveni un astfel de comportamente pe proprietatea privată, inclusiv instalarea de garduri de securitate și alte măsuri de securitate.

Echipamente specializate folosite pentru stingerea focului

Este necesar un echipament de protecție specializat pentru a stinge și a limita un incendiu odată ce acesta a început să se răspândească.

O cască, scutul pentru ochi, mănuși, cizme de piele și un adăpost de incendiu sunt toate exemple de echipament de protecție personală pentru pompieri.

Pompierii sunt echipați cu saci de echipamente personale care conțin apă, rații de mâncare, sac de dormit și unelte de mână, inclusiv un bătător de foc.

Ar trebui să existe facilități pentru stingerea incendiilor în orice zonă exterioară care este utilizată sau accesibilă publicului.

Regiunile cele mai expuse riscului pot fi fermele, potecile în aer liber și parcurile de distracție.

Prin urmare, fie că acesta este un singur loc sau o rețea de locații în jurul unui spațiu, ar trebui să aveți echipamente PSI pentru incendiile de vegetație situate în zonele în care există cele mai mari pericole.

Luați măsuri de precauție pentru a fi pregătit dacă ceva nu merge bine

Desigur, prevenirea unui incendiu este mult de preferat, deoarece se răspândește foarte repede și este greu de oprit.

  • Ar trebui să fiți întotdeauna precaut atunci când aprindeți un foc sau când utilizați echipamente sau mașini fierbinți, în special în medii uscate și încălzite.
  • Luați măsuri de precauție pentru a fi pregătit dacă ceva nu merge bine, iar dacă începe un incendiu, stingeți-l imediat făcând-o singur sau sunând pompierii.

Calamitatea în incendiile de vegetație, care sunt o apariție frecventă în lipsa umezelii, este cauzată atât de condiții naturale dure, cum ar fi schimbările climatice, cât și de iresponsabilitatea umană.

Deoarece sunt de obicei îndepărtate de zonele de locuit, oamenii nu le-au acordat prea multă atenție în trecut, și continuăm să ignorăm consecințele negative pe care incendiile forestiere le au asupra ecosistemului.

Colaborați cu furnizorii de servicii SSM/PSI/SU

Toți oamenii doresc să respire aer curat și proaspăt, de aceea trebuie să luăm măsuri de precauție împotriva unor astfel de incendii, mai devreme decât mai târziu.

Puteți colabora cu o companie de stingerea incendiilor și de siguranță a vieții pentru a implementa serviciile de prevenire și stingere incendii care vor ține cont de:

-dimensiunea clădirilor din zonele unde pot apărea incendiile de vegetație;

-nivelul pericolului de incendiu;

-amplasarea și locația stingătoarelor de incendiu sau a altor echipamente PSI.

Proprietarii de clădiri care lucrează în mod proactiv cu un furnizor de servicii PSI pot crea un plan special de protecție împotriva incendiilor și a vieții, care menține instalațiile și personalul în siguranță.

Folosiți formularul nostru de contact pentru a discuta cu consilierii firmei noastre SSM, specializată în măsuri de securitate și sănătate!