ISCIR Centrală
ISCIR Centrală

Pentru autorizare ISCIR centrală termică, echipa noastră autorizată este pregătită și dotată cu instrumente pentru a putea oferi verificări legate de standardele impuse.

Pentru obținerea de autorizații și certificate ISCIR, specialiștii noștri SSM asigură toate tipurile de inspecții și verificări ale instalațiilor tehnice obligatorii și conforme cu normele în vigoare pentru clădirile civile și industriale.

Revizuirile sunt esențiale pentru a asigura funcționarea optimă a proiectelor implementate și pentru a preveni orice tip de eroare.

Autorizarea ISCIR a centralei termice și inspecțiile tehnice

Toamna este momentul ideal pentru a pregăti sistemul de încălzire pentru iarna care vine. Iar pregătirile includ, în primul rând, inspecția tehnică de rutină a centralei termice, pe care suntem obligați să o efectuăm în mod regulat din motive de siguranță.

Investind într-un sistem de încălzire modern, de înaltă performanță, ne putem bucura cu toții de un confort termic mai mare și de costuri energetice mai mici.

Este bine de știut că procedura verificării trebuie să continue, chiar și după achiziție, pentru a ne bucura de aceste beneficii pe termen lung și în siguranță.

Numai persoanelor autorizate li se permite să construiască și să întrețină sisteme de încălzire, iar o componentă esențială a bunei funcționări a unui sistem de încălzire este inspecția tehnică de rutină efectuată înainte și după autorizarea ISCIR centrală termică.
Manusi Spuma Nitril CT HR

Inspecția tehnică a centralei termice poate fi făcută și la cererea utilizatorilor

Centrala termică este utilizată frecvent în timpul iernii, prin urmare trebuie să știm din timp cum se vor deteriora materialele folosite la construirea ei.

Cerința pentru verificări tehnice a fost făcută obligatorie cu o frecvență maximă la doi ani pentru a sprijini utilizatorii.

Aceste verificări pot fi efectuate și mai frecvent, la cererea celor ce folosesc această instalație.

Sfatul echipei noastre SSM este verificarea centralelor în fiecare primăvară și toamnă. Mai precis, după ce centrala termică a fost utilizată intens în timpul iernii și în cea mai mare parte a celor aproape șase luni ulterioare ale verii.

Inspecția tehnică de rutină a centralei termice include următoarele proceduri:

  • Evaluarea funcționării în parametri normali a centralei termice.
  • Evaluarea funcționării corecte și sigure a dispozitivelor de control, reglare și siguranță.
  • Evaluarea gazelor de ardere.
  • Modificarea configurației de ardere păstrând în același timp circumstanțele de pornire ale instalației.

Distribuitorul de gaze verifică în mod obișnuit dacă perioada de valabilitate a autorizării ISCIR centrală termică a trecut. În acest caz, alimentarea cu gaz va fi oprită până la finalizarea unui control tehnic.

Înregistrările care atestă efectuarea inspecției tehnice trebuie păstrate

Este esențial să înțelegeți că utilizatorul final al centralelor termice sunt responsabili pentru efectuarea testelor tehnice.

În plus, este esențial să se păstreze toate înregistrările care atestă inspecțiile tehnice regulate și care detaliază circumstanțele operaționale ale acesteia din momentul punerii inițiale în funcțiune și până la dezafectare.

În timpul instruirii inițiale și al primei puneri în funcțiune, veți primi informații cu privire la responsabilitatea dumneavoastră de a efectua aceste verificări tehnice periodice. În plus, veți primi și semna manualul centralei termice în acel moment.

Prin semnarea acestei broșuri, sunteți de acord să efectuați verificarea tehnică de rutină a centralei termice la datele stabilite și să nu utilizați instalația fără autorizațiile de funcționare necesare.

Dispozitivele care au fost instalate înainte de intrarea în vigoare a anumitor prescripții tehnice vor fi supuse acestor examinări tehnice recurente.

Doar serviciile autorizate ISCIR efectuează inspecția tehnică periodică a centralei termice

Inspecția tehnică periodică a centralei termice presupune o serie de măsurători cu instrumente care sunt supuse anual inspecției metrologice, inclusiv multimetru, manometru, analizor de gaz și pompă de verificare.

După ce a analizat datele măsurate, inginerul RSVTI-autorizarea ISCIR centrală termică vă poate oferi alte informații despre întreținerea instalației. Când randamentul începe să scadă și este necesară o curățare chimică, vă poate anunța.

Operatorii noștri autorizați ISCIR centrală termică efectuează toate verificările necesare utilizării în siguranță a aparaturii conform Legii nr. 64/2008 privind funcționarea în siguranță a instalațiilor sub presiune, instalațiilor de ridicat și a aparatelor consumatoare de combustibil.

Specialiștii în autorizare ISCIR centrală termică garantează siguranța dumneavoastră

În cele din urmă, inspecțiile tehnice de rutină nu sunt o tendință.

Siguranța dumneavoastră este garantată de specialiștii noștri în autorizare ISCIR centrală termică prin funcționarea instalației termice la niveluri de vârf de performanță, iar eficiența centralei este întotdeauna menținută în limite acceptabile.

Vă rugăm să contactați un specialist în autorizare ISCIR centrală termică dacă nu ați reușit să descoperiți informațiile pe care le căutați cu privire la inspecția tehnică periodică a centralei termice!