Autorizarea ISCIRAutorizarea ISCIR este o certificare de la ISCIR care confirmă funcționarea corespunzătoare a instalațiilor de ridicat și a recipientelor sub presiune utilizate și compatibilitatea acestora cu sistemele de alimentare.

Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat, cunoscută și sub denumirea de ISCIR, este o unitate tehnică organizatorică care se află sub raportul statului.

Unitatea este responsabilă în primul rând de inspectarea instalațiilor și a produselor care derivă din acestea pentru a se asigura că funcționează corespunzător.

Autorizarea ISCIR acordată de orice companie autorizată ISCIR

În general, prin întreprinderile autorizate care sunt la rândul lor subordonate organizației principale, ISCIR permite articole și sisteme care utilizează presiune sau combustibil sau chiar instalații de ridicare.

Aceasta înseamnă că orice companie autorizată ISCIR care se ocupă de punerea în funcțiune, verificarea și explicarea directă a utilizatorului a informațiilor tehnice și operaționale ale sistemelor instalate poate completa și autorizarea ISCIR.

În plus, echipa companiei autorizată ISCIR are voie să găsească și să remedieze orice probleme cu elementele instalate și trebuie să revină după o anumită perioadă necesară pentru a le reevalua și a le reautoriza dacă totul funcționează în limitele ideale.

Pe scurt, autorizarea ISCIR este necesitatea legală fără de care recipientele și instalațiile nu pot funcționa.

Fără autorizarea ISCIR, nici instalarea echipamentelor de către muncitori calificați și autorizați și nici verificarea lor nu pot fi recunoscute, iar în consecință nu se poate stabili autorizarea lor.
Manusi Spuma Nitril CT HR

Instruire specifică pentru punerea în funcțiune și autorizarea cazanelor, recipientelor sub presiune și instalațiilor de ridicat

Folosirea cazanelor, recipientelor sub presiune și a instalațiilor de ridicat neautorizată este interzisă deoarece Legea nr.64/2008 vă obligă să contactați specialiștii în autorizarea ISCIR la o firmă autorizată.

Acești specialiști se ocupă de tot ce ține de verificare, control, punerea în funcțiune și autorizarea instalațiilor.

Pentru a finaliza autorizarea lor trebuie consultată Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicare (ISCIR).

Fiecare organizație primește instruire specifică în acest scop, urmată de o evaluare care îi permite să verifice echipamentele în calitate de reprezentant ISCIR.

De reținut că, pentru a garanta funcționarea sub presiune a instalațiilor, acestea vor fi amplasate în condiții de deplină siguranță. O altă obligație pentru autorizarea ISCIR este ca nu doar firma aleasă să fie autorizată de ISCIR, ci și echipamentul să fie omologat.

Asistență din partea companiei autorizată ISCIR în caz de echipament nefuncțional

Trebuie remarcat faptul că utilizatorul este instruit să sune pentru asistență dacă echipamentul nu funcționează sau se descoperă că este stricat după toate verificările.

Dacă întâmpină probleme de funcționare, întregul sistem trebuie oprit și repornirea nu este permisă niciodată, deoarece ansamblul funcționează sub presiune și ar putea duce la vătămări grave, inclusiv pierderea de vieți omenești.

Este absolut esențial ca o companie autorizată ISCIR și reprezentanții săi să fie contactați ori de câte ori există probleme evidente sau chiar și cea mai mică suspiciune că sistemul ar putea să nu funcționeze corect.

Acest lucru le va permite să evalueze situația și să detalieze măsurile care pot fi luate pentru a remedia problemele.

Misiunea companiilor acreditate ISCIR

Specialiștii noștri RSVTI-ISCIR sunt pregătiți să evalueze și să intervină pentru inspecții și revizii, în funcție de echipamentele utilizate, păstrând în același timp un avantaj financiar în ceea ce privește costurile în raport cu întreținerea, durata de viață și parametrii de funcționare.

Misiunea companiilor acreditate ISCIR este:

  • Asigură controlul respectării prevederilor referitoare la condițiile de introducere pe piață și punerea în funcțiune a instalațiilor/echipamentelor.
  • Supravegherea și controlul reglementărilor aplicate pentru autorizare și verificare tehnică pentru instalații/echipamente.
  • Organism de reglementare prin care se asigură întocmirea documentelor cu caracter normativ.

Firma noastră oferă servicii complete de întreținere a instalațiilor pentru toate tipurile de sisteme: instalații HVAC, instalații de protecție împotriva incendiilor, instalații frigorifice, instalații electrice, instalații sanitare, instalații sisteme de securitate și instalații tehnologice.

Evaluările specialiștilor în autorizarea ISCIR garantează calitatea instalațiilor

Toate activitățile de operațiuni și întreținere se desfășoară cu personal propriu specializat si autorizat. Prin inginerii noștri, suntem pregătiți profesional pentru a oferi întreținerea preventivă și corectivă reprezentând situații excepționale.

Echipamentul nostru este optimizat pentru acest proces. Inginerii noștri în autorizarea ISCIR evaluează cu acuratețe întreținerea corectivă necesară, iar dacă este necesară o intervenție paliativă, acționăm imediat.

Stabilirea unui nivel de întreținere curativă reduce costurile și menține calitatea garantată a instalațiilor.

Solicitați oferta noastră de evaluare a sistemului odată cu elaborarea schemei de lucru, pliată în funcție de nevoi și factori economici!