furturiDe la materiale de constructie la unelte la echipamente grele, prevenirea furtului pe santier este o necesitate la nivel de industrie.

Pe langa costurile directe de inlocuire a bunurilor furate, exista si costurile indirecte datorate primelor de asigurare crescute, costurilor de inchiriere pentru inlocuirea echipamentelor furate si pierderii de productivitate.

Prevenirea furtului pe santier

Intarzierile in productie pot duce, de asemenea, la amenzi mari daca termenele limita nu sunt respectate.

Desi nu sunt disponibile cifre concrete, majoritatea expertilor din industrie estimeaza ca pierderile datorate furtului ajung la 1 miliard de dolari sau mai mult anual.

Cheia este ca prevenirea furtului pe santier pentru a fi cat mai greu posibil pentru potentialii hoti sa scape rapid cu uneltele, echipamentele si materialele dvs. Urmand aceste cinci sfaturi, va va ajuta sa evitati sa deveniti o victima.
Manusi Spuma Nitril CT HR

1. Aplicati Politica de prevenire a furtului

Stabiliti o politica de prevenire a furtului si asigurati-va ca toti angajatii si subcontractantii sunt informati cu privire la regulile si consecintele furtului.

Aceasta poate include imprumutul de instrumente pentru utilizare la lucrari secundare sau dupa program si indepartarea deseurilor pentru uz personal sau vanzare.

Creati o politica de toleranta zero pentru infractorii si informati angajatii si subcontractantii ca, daca sunt prinsi, veti solicita urmarire penala.

Colaborati cu autoritatile locale, astfel incat acestea sa stie cand lucratorilor li se permite sa se afle la lucru si sa intrebe daca pot efectua patrule suplimentare pe site-ul dvs. in timpul orelor de lucru.

2. Asigurati-va santierul de constructie

Un santier bine iluminat, imprejmuit cu imprejmuire, cu semne afisate „Interzicerea accesului”, este mai putin probabil sa fie vizat decat unul care nu este.

Asigurati-va santierul de constructii prin incuierea sculelor si materialelor de constructie in cutii de depozitare si remorci de marfa cu incuietori si lanturi rezistente la manipulare.

Mentineti un jurnal de inventar al tuturor materialelor, instrumentelor, echipamentelor si cheilor pentru a va asigura ca totul este contabilizat la sfarsitul fiecarei zile de lucru.

Pastrati toate cheile in locatii centrale si securizate si un jurnal cu cine le-a verificat.

Contactati-ne acum pentru oferta rapida ARSF Valcea.

3. Asigurati-va echipamentul de lucru

Aparitia la santierul dumneavoastra pentru a gasi un incarcator frontal lipsa poate afecta foarte mult profitul companiei dumneavoastra.

Asigurarea echipamentului dvs. greu poate fi la fel de simpla si de tehnologie scazuta precum scoaterea bateriilor sau a rotilor, coborarea lamelor si galetilor si incuietori concepute pentru a imobiliza comenzile sau pentru a impiedica rotile sa se miste in linie dreapta

Exista, de asemenea, o multime de optiuni de inalta tehnologie, cum ar fi alarme, combustibil si intrerupatoare de contact, geofencing folosind identificarea prin radiofrecventa si dispozitive de urmarire GPS.

4. Pastrati inregistrari detaliate ale echipamentelor

Producatorii de echipamente au adoptat un sistem standard la nivel mondial cu 17 cifre de identificare a produsului (PIN) incepand cu modelele lor din anul 2000.

Aveti acest numar gravat sau sudat cu margele pe doua locatii separate ale echipamentului, una evidenta si alta ascunsa, pentru a va identifica cu usurinta echipamentul in cazul unui furt.

Pastrati inregistrari ale marcii, modelului si numarului de serie sau PIN, impreuna cu fotografiile fiecarei piese de echipament din mai multe unghiuri.

5. Inregistrati-va echipamentul

Companii precum National Equipment Register sau Heavy Equipment Registration va permit sa va inregistrati echipamentul greu pentru a ajuta fortele de ordine in recuperarea si returnarea echipamentului atunci cand sunteti victima furtului.

Aceste registre ofera acces gratuit la organele de drept pentru a ajuta la recuperarea echipamentelor furate.

Facand acesti pasi, nu va garanta ca compania dvs. nu va primi niciodata nimic furat, ci va descuraja potentialii hoti sa va vizeze santierul.

Pentru a afla mai multe despre furt si modalitatile de a va asigura santierul, contactati organizatia locala de prevenire a furtului, asociatia locala a contractantilor sau agentia de aplicare a legii pentru mai multe informatii.

Contactati-ne acum pentru oferta rapida SSM Valcea.