OBIECTIVE:

Sisteme de protecție siguranței angajaților. Descrierea unui program cuprinzător de protecție a sănătății pentru angajații care lucrează în rotație și pentru a evalua eficacitatea programului în prevenirea rănilor și a bolilor.

METODE:

Pentru 14128 angajați în schimburi și 17.218 salariați pe zi, înregistrările medicale au fost legate de înregistrările de locuri de muncă și au fost studiate pe o perioadă de 11 ani.

REZULTATE:

Inițiativele îndreptate spre schimbarea angajaților au contribuit la participarea lor de 59% și 100% mai mare la examenele medicale. Ratele rănirii au scăzut în timp și cu creșterea vârstei angajaților.

Nu au fost ridicate în rândul celor care se deplasează prin rotație, comparativ cu salariații din ziua de azi. Ratele vizitelor clinice pentru bolile acute au fost mai mari pentru zi decât angajații care lucrează în schimburi.

Protecția sănătății și siguranței angajaților

Cuplarea monitorizării medicale în domeniul sănătății și siguranței pare să diminueze stresul fiziologic. Psiho-social preconizat al muncii în schimburi.

Pentru a le face competente legate de siguranță și sănătate ale muncii lor, este important să se identifice metodele de formare adecvate. Protecția sănătății și siguranței angajaților identificând mai întâi nevoile de formare.

Nevoile de instruire pot fi organizaționale, legate de locuri de muncă și individuale:

1 . Nevoi organizaționale

Toți cei din organizație ar trebui să știe despre declarația de siguranță a organizației. Despre filosofia care stă la baza acesteia. Angajații ar trebui să știe care părți ale sistemelor sunt relevante pentru ei. Să înțeleagă riscurile majore din activitățile organizației și modul în care sunt controlate.

2. Nevoile legate de locuri de muncă

Acestea se împart în două tipuri principale – nevoile de gestionare și nevoile ne-manageriale.

Necesitățile de gestionare includ:

  • abilități de conducere ;
  • abilități de comunicare ;
  • înțelegerea riscurilor în zona de responsabilitate a unui manager ;
  • cunoașterea legislației relevante și a metodelor adecvate de control, inclusiv evaluarea riscurilor ;
  • cunoașterea aranjamentelor de planificare, măsurare, revizuire și auditul organizatiei ;
  • conștientizarea beneficiilor financiare și economice ale bunei performanțe în materie de siguranță și sănătate ;

Sarcina fundamentală a activităților de Securitate și Sănătate în MuncăJudețul Olt ( SSM Olt ) este de a reduce la minimum probabilitatea accidentării sau îmbolnăvirii lucrătorilor și concomitent crearea confortului în activitatea de muncă.