Sfaturi privind siguranța șantierului, sisteme de protecție. Pentru aceste sfaturi privind siguranța, ne-am concentrat în domeniul construcțiilor. Pentru fiecare standard citat, avem o scurtă explicație a standardului sau a pericolului. Împreună cu câteva sfaturi generale de care lucrătorii trebuie sa țină cont.

Împreună cu cerințele pe care trebuie să le respecte angajatorii pentru a le oferi un mediu de lucru sigur pentru angajații lor.

Protecția împotriva căderilor 

Obligația de a avea sisteme de protecție la cădere este standardul cel mai citat în industria construcțiilor. Este una dintre principalele cauze ale deceselor lucrătorilor în construcții. Angajatorii trebuie să facă o treabă bună de a evalua locurile de muncă. De a pune în aplicare sisteme de protecție împotriva căderilor, pentru a proteja lucrătorii.

Muncitorii: 

Lucrătorii ar trebui să se familiarizeze cu toate potențialele riscuri de cădere la locul de muncă. Nu lucrați niciodată într-o zonă unde sistemele de protecție împotriva căderii nu au fost încă instalate.

Lucrătorii care utilizează sistemele personale de oprire a căderii trebuie să le inspecteze înainte de fiecare utilizare, pentru a se asigura că funcționează corespunzător și că nu prezintă deteriorări. 

Șnurul sau linia de salvare ar trebui să fie suficient de scurt pentru a împiedica lucrătorul să intre în contact cu un nivel inferior în caz de cădere. 

Aceasta înseamnă luarea în considerare a lungimii șnurului, lungimea alungirii dinamice datorată întinderii elastice și înălțimea lucrătorului.

angajatori: Angajatorii sunt obligați să asigure echipamente de protecție împotriva căderilor pentru a-și proteja lucrătorii pe mersul pe jos sau pe suprafețele de lucru cu marginile neprotejate sau laturile care sunt la șase picioare deasupra unui nivel inferior. 

Protecția la cădere poate include barele de protecție, sistemele de plasă de siguranță și sistemele personale de oprire a caderilor.

 Picioarele de protecție sunt singura metodă aprobată care împiedică efectiv căderea. Sistemele de siguranță și sistemele personale de oprire a caderilor împiedică lucrătorii să coboare o distanță mare.

Schelele

În Județul Bistrița-Năsăud ( SSM Bistrița-Năsăud ) lucrătorii din construcții execută lucrări pe schele. Angajații care efectuează lucrări pe și în jurul schelei sunt expuși la căderi, electrocutări și pericolele care coboară.

Lucrătorii 

Pălăriile trebuie să fie purtate când lucrați, sub sau în jurul unei schelete. Lucrătorii trebuie de asemenea să poarte cizme de lucru rezistente. Fără alunecare și să folosească lanyard-uri de lucru atunci când lucrează pe schele pentru a preveni alunecările și căderile și pentru a proteja lucrătorii de mai jos. 

Lucrătorii nu trebuie să depășească sarcina maximă atunci când lucrează pe schele. Nu lăsați niciodată uneltele, echipamentele sau materialele pe schelă la sfârșitul unei schimbări.

 Lucrătorii nu ar trebui să urce schele oriunde, cu excepția punctelor de acces concepute pentru a ajunge la platforma de lucru. Uneltele și materialele ar trebui să fie ridicate la platforma de lucru odată ce muncitorul a urcat pe schelă.

Dacă sunt necesare sisteme personale de blocare a căderii pentru schela pe care o veți lucra, verificați cu atenție echipamentul pentru deteriorări și uzură. Lucrătorii ar trebui să ancoreze sistemul într-un punct sigur.

Angajatorii: Toate schelele trebuie proiectate, ridicate și dezasamblate de o persoană competentă. Pentru a evita amenzi. O persoană competentă ar trebui să inspecteze schelele. Înainte de începerea lucrului în fiecare zi pentru a se asigura că este sigur pentru utilizare.